DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DANKO JONES - Fire Music

S kapelou Danko Jones, nebo se zpěvákem a kytaristou téhož jména, chcete-li, jsem se poprvé setkal v roce 2010, když jeli jako předkapela s Guns n´Roses na jejich „Chinese Democracy World Tour“ a tehdy při takřka nekonečném čekání na Axla jejich rock n´roll sice neurazil, ale člověk už byl dost nasraný na to, aby jej mohl pořádně vnímat. Pak šli opět mimo mě, přestože „Fire Music“ je už jejich sedmá deska a sám Danko má v rock n´rollových kruzích až kultovní status. Je to dané tím, že jeho hudba je skutečně vysoce oktanová a výbušná, ale i tím, že spolupracuje s různými kapelami či osobnostmi, ať už jsou to zmínění Guns n´Roses, Motörhead, Backyard Babies, The Offspring nebo bývalý zpěvák legendárních Hanoi Rocks Michael Monroe.

Když tak mohu srovnávat, co tahle kanadská trojice předvedla živě právě v roce 2010 s tím, čím se prezentuje na novince, je jasné, že Danko Jones jako skladatel je prostě konzervativec, který jednou přísahal na rock n´roll, mísící v sobě vlivy AC/DC, Motörhead, starých Guns n´Roses s trochou punku. Tahle kapela neuznává žádné stylové výhybky a v podstatě jedinou změnou, kterou se kapela takřka každou desku zabývá, je změna bubeníka. Ten předchozí, někdejší hráč The Offspring, Atom Willard už není součástí kapely a pro nové album jej nahradil Rich Knox.

A teď k samotnému albu. Stylově jsme už „Fire Music“ pojmenovali. Teď jen zbývá říci si, jaké že na něm jsou skladby, protože v tomto stylu jsem slyšel už jak neskutečné perly, které patří k nejlepším skladbám historie, tak i nejpříšernější zrůdnosti, kdy si klepete na čelo, že někdo něco takového mohl složit. Tahle kapela samozřejmě není z těch, která by utvářela nebo přepisovala historii, ale také ani těmi, kdo by tvořil nějaký brak a nebylo možné jim věřit jediné slovo. Proto je „Fire Music“ výborná (i když samozřejmě ne objevná) rock n´rollová deska.

Deska má naprosto grandiózní úvod v podobě prvních tří skladeb „Wild Woman“, „The Twisting Knife“ a „Gonna Be A Fight Tonight“, kdy zejména druhá jmenovaná skladba představuje to nejlepší, co jsem v drsném rock n´rollu za poslední léta slyšel. Kapela jede neskutečně kupředu i v dalších skladbách a i když někdy spadne řetě,z jako s příchodem podivné „Do You Wanna Rock“, je tu pak další pořádný nášleh „Watch You Slide“, následovaný drsnou bluesovkou „I Will Break Your Heart“. Navíc Danko překvapil, že je skutečně zdatný zpěvák a i když potřebujete pár poslechů na to, abyste jeho barvu dostali pod kůži, pak se vám stane skoro nezaměnitelným.

„Fire Music“ tak pro mě představuje první větší překvapení letošního roku a dost možná je to zatím nejlepší deska, kterou jsem letos slyšel. Nezbývá tedy nic jiného, než začít, co se týče téhle kanadské trojice, pátrat v minulosti. Možná se v její diskografii najde pár pokladů.

Jan Skala             


www.dankojones.com

YouTube ukázka - Gonna Be A Fight Tonight

Seznam skladeb:
1. Wild Woman
2. The Twisting Knife
3. Gonna Be A Fight Tonight
4. Body Bags
5. Live Forever
6. Do You Wanna Rock
7. Getting Into Drugs
8. Watch You Slide
9. I Will Break Your Heart
10. Piranha
11. She Ain't Coming Home

Sestava:
Danko Jones - zpěv, kytara
John Calabrese - baskytara
Rich Knox - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 36:13
Label: Bad Taste
Země: Kanada
Žánr: high octane rock n´roll

Diskografie:
2002 - Born A Lion
2003 - We Sweat Blood
2006 - Sleep Is The Enemy
2008 - Never Too Loud
2010 - Below The Belt
2012 - Rock n´Roll Is Black And Blue
2015 - Fire Music

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.03.2015
Přečteno: 2308x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09572 sekund.