PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ARCTURON - Expect Us

Není příliš obvyklé, aby se kapela, kterou rozjedou dva čtrnáctiletí cápkové, dostala do povědomí okolí širšího, než je školní dvůr. Ale jde to. Ti dva, kteří to v tomto případě mají na svědomí, tedy kytarista Florian Moritz a bicmen Samuel Fischer (neplést s kapelním basákem stejného jména) ze švýcarského Reigoldswilu, kteří někdy v blízkém období budou slavit pětadvacetiny, se svojí melodeathovou kapelou Arcturon (kterou Samuel na čtyři roky opustil) mají na kontě již dvě alba a na podzim loňského roku se přihlásili o slovo se čtyřskladbovým EP „Expect Us“.

Již samotný věk muzikantů předurčuje Arcturon k tomu, aby se v souvislosti s jejich tvorbou dalo vesele ohánět pojmem moderní. Ať už jde o chytání populární vlny melodeathu, ať už jde o implementování svěžích vychytávek. Hlas Aljoshy Gassera se pohybuje na příjemné vlně, kdy jeho hlas je sice hrubý, ale umí si snadno poradit i s čistými polohami a i při tlačení na pilu zůstává jeho vokál srozumitelný a často až nedeathově přístupný. Všudypřítomnými klávesami kluci svojí muziku docela „zjemňují“, dokáží si pohrávat s atmosférou a celkově mi jejich hudba tak přijde (v rámci stylu) občas až nezvykle pohodová.

To se projevuje zejména v druhé polovině (ta první je stylově klasičtější, plíživě pomalá pasáž ve finále úvodní intenzivní „My Treasure“ zní skvěle, následná titulní „Expect Us“ je plná jedu, přechod z rozjímavé atmosférické pasáže do vyhrocené exploze se snadno zarývá do závitů) této krátkometrážní kolekce. Do „Restless Soul“ Arcturon propašují na pozadí intenzivního nasazení rockově líbivou čistou vokální linku i šantánově uvolněný motiv, nadýchané klávesy se přitažlivě přetlačují s ostrými kytarami i hrubým řevem. Příznivci Scar Symmetry se nejspíš budou dobře bavit. Ve finální „Rowan“ rozehrají Arcturon barevný kolotoč plný zvratů - zazní ohromně působivá kombinace poetických kláves a osudových bicích, vytlučená intenzivním nářezem a sekanými riffy (a na pozadí vše navolňují zvonivé klávesy), aby se sklouzlo k piánu a chladné (ach, ty mašinky) ženské recitaci.

Největší výhodou Arcturon je fakt, že nejsou uzavřeni do ortodoxní melodeathové škatule a že jsou uvěřitelní a zábavní. Připočtěte k tomu důrazný a čistý zvuk a nemůže to dopadnout špatně.

Savapip             


www.arcturon.ch

YouTube ukázka - A Restless Soul

Seznam skladeb:
1. My Treasure
2. Expect Us
3. A Restless Soul
4. Rowan

Sestava:
Aljosha Gasser - zpěv
Florian Moritz - kytara
Sämi Fischer - baskytara
Sämi Fischer - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 16:45
Label: Supreme Chaos Records
Země: Švýcarsko

Diskografie:
2011 – The Eight Thorns Conflict
2013 – An Old Storm Brewing
2014 – Expect Us (EP)

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.03.2015
Přečteno: 1774x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09519 sekund.