NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AFTERDREAMS - WildFire

Pokud jsem si vzal za úkol zaznamenat na tomto webu všechny melodické skvosty nedávných let (které jsou mi známy), pak zde deska „WildFire“ argentinské party AfterDreams nemůže chybět. Původ kapely pro mě byl ale velkým překvapením, neb se vše odehrává v nejlepších tradicích evropského (a v tomto případě i částečně amerického) power metalu a hard rocku. Tak široký je totiž hudební rozptyl Argentinců, s tím, že prolnutí obou žánrů probíhá ve zcela organické fúzi, jejímž výsledkem jsou jedny z nejvíce sexy skladeb, které mé ucho v poslední době zaslechlo.

Nemám tento erotický příměr rád, pakliže se týká něčeho jiného nežli dívek a žen, nicméně zde mi přijde naprosto vhodný a přesný. Atraktivní šmrnc ve spojení s rytmickou dynamikou dodává písním kromobyčejnou svěžest, odlehčenost a také punc přitažlivé hitovosti, jenž je patrný téměř v každé z jedenácti položek. Tady není nutné rozebírat kus po kuse, to by bylo jako rvát kousky puzzle z již hotového a velmi líbivého obrazu. Jako asociační spojnice nám můžou posloužit kapely jako Mötley Crüe, Skid Row, Bon Jovi, House Of Lords nebo Saxon (úvod závěrečné položky „I´m Famous“ velmi evokuje snad můj nejoblíbenější saxoňácký song „Hold On“ z alba „Dogs Of War").

Z výčtu těchto jmen je jasné, že středobodem desky „WilfFire“ je hardrocková noblesa, kterou ovšem v řadě momentů dopují (power)metalové steroidy. Jejich nabušenost se nejvíce projeví v desítce „Following Dreams“ (s hostujícími Thomasem Vikströmem a Christianem Vidalem z Therion), což je prvotřídní a neskutečně chytlavý spídový náhul. Vedle však nešlápnete se žádnou z písní, včetně baladického dua „Our Fate“ a „Hard To Love“. Nutné je zmínit i trojici bonusových skladeb, neb ty jsou pravděpodobně součástí každého výlisku a nikoli pouze jakýchsi limitovaných edicí. První z nich je další verze songu „Mystery“ s Rusellem Arcarou, mně však velkou radost udělal druhý bonus, jímž je španělsky nazpívaná verze titulního kusu. Zpěvu se zde totiž chopil můj oblíbený Christian Bertoncelli (Imperio, Renacer…), díky němuž se pro mě píseň stala ještě atraktivnější, než jeho anglický bratříček. Poslední z „prémiových“ skladeb je cover verze popového hitu „Dangerous“ švédských legend Roxette, čímž Argentinci přesně a hlavně vkusně vypíchli dobu, kterou jejich původní songy nejvíce adorují. Nebylo by však na místě smýšlet o jejich desce jako o jakémsi zbytečném retro počinu. Poutavě napsané melodie totiž zabírají v každé době a kluci z AfterDreams jimi své dílo narvali po okraj. Být vámi, neotálím s poslechem už ani sekundu.

Petr Štěpnička             


FB AFTERDREAMS

YouTube ukázka - Spellbound

Seznam skladeb:
1. The Flames Are Alive
2. Make Me Free
3. Mystery
4. Spellbound
5. WildFire
6. Our Fate
7. Hearts Reaction
8. Princess of My Darkness
9. Hard to Love
10. Following Dreams
11. I'm Famous
12. Mystery (feat. Russell Arcara)
13. Ardiendo en deseo
14. Dangerous (Roxette cover)

Sestava:
Hernán Peirano - baskytara
Pablo Galazzo - zpěv
Braian Troussel - kytara
Fede León - kytara
Nicko Giménez - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 52:13
Label: Virtual Records
Země: Argentina
Žánr: melodický hard rock/power metal

Diskografie:
2010 - AfterDreams
2012 - WildFire


Vydáno: 29.06.2015
Přečteno: 2792x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11369 sekund.