Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BONFIRE - Glörious

A krátce po rozpadu Bonfire přišel Hans Ziller s novou řadovkou Ez Livin´ nazvanou „Glörious“... Nechci Hansovi sahat do svědomí, za dobře odvedenou práci na „Glörious“ si to rozhodně nezaslouží, ale ať na to koukám z jaké strany chci, jediný důvod toho, proč aktuálně vydaná deska vyšla pod hlavičkou Bonfire, je ten, že Ez Livin´ prostě nemají takové jméno, které by přitáhlo tolik fandů, jako jméno druhého domovského spolku Hanse Zillera. A protože letitý zpěvák Bonfire Claus Lessmann zřejmě nemá potřebu protahovat život téhle hard rockové legendy, přetáhl Hans Zimmer kompletní sestavu (s jednou výjimkou, klávesák Paul Morris na „Glörious“ - společně s Alessandrem del Vecchiem - pouze vypomáhá a členem kapely se nestal, díky příchodu Franka Paneho je pak aktuální sestava kytarovější) Ez Livin´, se kterou vloni nahrál comebackové poloalbum „Firestorm“, pod křídla Bonfire a nabídl příznivcům album „Glörious“. Na který si dovolím nabídnout dva pohledy.

Nejdřív pohled negativisty. Kámen úrazu bude v tom, jak fanoušci kapely přijmout fakt, že zejména zásluhou křiklouna Davida Reeceho (ano, to je přesně ten maník, který v roce 1989 pomáhal při karambolu Accept točit stylovým kormidlem od metalu k hard rocku, tady se sice drží stylu, ale myšlenku na vstupování do stejné řeky nějak nedokážu vyhnat z hlavy) tohle prostě není Bonfire. Byť samozřejmě je Hans Ziller podepsán pod hromadou hitů Bonfire a tedy musí mít tuhle muziku pod kůží a byť se na „Glörious“ najdou momenty, které budou znít víc než povědomě, asi nejlépe o současné formě Bonfire vypovídá předělávka pecek „Sweet Obsession“ a „American Nights“. Ty jsou zbaveny bývalé vzletnosti, vzdušnosti, jsou podstatně syrovější, těžkopádnější a zemitější. A takhle zní celá deska, která blíž než k jakémukoliv albu Bonfire má právě k loňské desce Ez Livin´.

Pohled pozitivisty. Nezbývá mi, než citovat z loňského elaborátu kolegy Pepsiho – Hans Ziller coby skladatel už postrádá tu mladickou rozdováděnost ze zlatých časů Bonfire, přesto (a nebo možná i proto) je „Glörious“ příjemná záležitost, která se dobře poslouchá a která si nehraje na objevitele něčeho nového, vydatně čerpá z osmdesátek, sem tam zaslechnete Párply, sem tam Whitesnake, sem tam pochopitelně i Bonfire, v těch správných momentech je příjemně očouzená od blues (nejvýrazněji ve výpůjčce „Wtih A Little Help From My Friends“, věnované Joe Cockerovi), David Reece potvrzuje, že se svým hlasem umí velice solidně zacházet, kytarové dialogy a sóla nabídnou řadu zajímavých momentů. Solidně šlapající hard rocková klasika, nestavící na hitech (na desce žádný vyložený nenajdete, což je asi dobře, protože paradoxně tam, kde Bonfire sází na hitovost, tedy v mávátkově sladké titulní písničce s pompézní polevou, je tahle snaha příliš okatá a zrovna dvakrát nefunguje), ale spíš na obdivu ke klasickému propracovanému hard rocku.

„Glörious“ je příjemná rocková deska. Osobně jsem zvědav, jestli Hansi Zillerovi jeho obchodní tah vyjde. Kvalitu na to tohle album má, ale kvalita je jedna věc a očekávání fanoušků věc druhá. A já jako přírodní skeptik mám docela obavu, aby David Reece nebyl podruhé ve své kariéře označen (a říkám, že v obou případech nezaslouženě) za hrobaře známého hudebního jména…

Savapip             


www.bonfire.de

Seznam skladeb:
1. 21 Guns Salute (Goes Boom)
2. Nothin`At All
3. Can't Break Away
4. Remember
5. Fallin` Outta Love
6. Glorious
7. Supernatural Disguise
8. Shooting Star
9. Lies
10. Put Out The Flames
11. Free Wind Desperado
12. Sweet Obsession
13. American Nights
14. With A Little Help From My Friends

Sestava:
David Reece – zpěv
Hans Ziller - kytara
Frank Pane - kytara
Ronnie Parkes - baskytara
Harry Reischmann - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 1:17:23
Produkce: Hans Ziller
Label: Borila Rekords
Země: Německo

Diskografie:
1986 – Don´t Touch The Lights
1987 – Fireworks
1989 – Point Blank
1991 – Knock Out
1996 – Feels Like Comin´ Home
1998 – Rebel Soul
1999 – Fuel To The Flames
2001 – Strike Ten
2003 – Free
2006 – Double X
2008 – The Räuber
2011 - Branded
2015 - Glörious

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.06.2015
Přečteno: 2954x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Fair WarningDiky za super...16. 01. 2017 17:21 sunstorm
Tak to opravdu nejde....11. 12. 2015 8:45 Gogo
S Bonfire mám...3. 06. 2015 14:44 amorbid
Mě to hodně...1. 06. 2015 14:44 Veronika
No moc šancí tomu...1. 06. 2015 7:43 gogo


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08993 sekund.