19.01.2019
MALEVOLENT CREATION
Jedna z ikon světového death metalu vydala studiovku s ..více

18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1520x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1257x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
998x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
903x

METAL CHURCH - Damned If You Do
898x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
850x



25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč

01.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MURDER INC..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 200

02.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, BAJONET..
PRAHA - NOVÁ CHMELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 200



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


COCOTTE MINUTE - !Rituál, kmen a srdce a kmen!

„Kokoti“ byli před dekádou velmi v kursu. Hity jako „Měl bych tě sejmout“ nebo „Kopem!“ se celkem pravidelně protáčely v médiích a kapela získala na popularitě. Na koncertech seskupení bavilo zejména nezaměnitelným Zellerovým projevem a nu-metalovým akcentem s řádně vytaženou basou. I pro poslední poznávací znamení se „Kokotům“ začalo přezdívat „čeští Korni“ a toto označení kapela jen potvrdila dvojalbem „Sado Disco“, kde zazněly songy jako „Nenávist“ nebo „1-2-3 vpřed!“, které z velké části zakladatele žánru z Bakersfieldu připomínají. Po koncertní šňůře skupina ohlásila pauzu na neurčito a slehla se po ní zem. Nyní se vrací v plné síle.

Kapela se rozhodla pro razantní krok a oznámila zveřejnění videodesky – své úsilí směřovala k jedinému vystoupení v polorozpadlé tovární hale u pivovaru Berounský Medvěd, které bylo nespočty kamer a mikrofonů snímáno v té největší kvalitě a postprodukcí vypilováno do výsledné podoby. Realizace tohoto poměrně odvážného počinu byla podpořena samotnými fanoušky na crowdfundingovém portále Hithit.com více než čtvrt miliónem korun. Počáteční investice se vyplatila a obě strany teď sklízí zasloužené ovoce. (Video)deska je nejsyrovější v celé historii kapely ze dvou důvodů: zaprvé se tady spoléhá čistě na instrumentální výkony a ne na elektroniku/samply a zadruhé se jedná o živý záznam, čili jdou slyšet nejen fanoušci, ale také občasné intonační chyby či nesrozumitelné Zellerovo ryčení. Co je na těchto bodech nejlepší, je fakt, že to v drtivé většině případů vůbec nevadí a spíše to celkové atmosféře na desce prospívá.

Asi půlroční intenzivní přípravy mířící ke konkrétnímu datu ukázaly, že kapela svůj návrat myslí smrtelně vážně, snaží se využít své nu-metalové kořeny a pořádně zatopit pod kotlem. A daří se jí to náramně. Rozjezd je neskutečný – riff střídá riff a Zellerův charismatický chraplák dokáže patřičně strhnout. Úvodní „Bordel“ je samozřejmě okatým krokem vpřed směrem k fanouškům a dozajista bude koncertním otvírákem a „Nazdar“ zase nátřeskem napumpovaným energií. Tahákem je ovšem v pořadí druhé „Srdce“, které se může pochlubit jak smysluplným textem, tak i účinnými riffy vespod s dokonalým refrénem. Obecně refrény jsou ve valné většině považovány za nejtvrdší místa skladeb a vůbec to v celkové koncepci nevadí. Když jsem nakousnul slovo koncepce - ta je po první trojici nakopávajících songů zlehka tematicky rozdělená na vodu, les a světlo. Zatímco u vody se kapela ještě drží nastolené kvality (melancholické „Lodě“ jsou výborným zvolněním), v lese si „Kokoti“ vybrali svá nejslabší místa a i Zeller nezní tak přesvědčivě nasraně jako jinde. Nakonec se však všechno v dobré obrátí a např. závěrečný riff v „Tady a teď“ nebo refrén ve „Světlonošovi“ se opět můžou kvalitativně měřit se začátkem alba. Poslední „Punk off kha“ je spíše takovým milým rozmarem a bonusovou skladbou, které nesluší srovnání s předchozími kousky.

Cocotte Minute vsadili vše na jednu kartu a vrátili se na výsluní. Nápad a zrealizování si zaslouží respekt a pochvalu. Zvuk je výborný, syrovost dodává desce punc jedinečnosti a hlavně nabízené písně mají co nabídnout. Za to, že se kapela nebála riskovat, nasolila do posluchačů svůj prozatím nejtvrdší materiál a zveřejnila ho skrze unikátní formát videodesky, má u mě tohle uskupení velký palec nahoru a těším se, kam se jejich tvorba posune dál. Silnější sedmička.

Eagle             


www.cocotteminute.org

YouTube ukázka - Srdce

Seznam skladeb:
1. Bordel
2. Srdce
3. Nazdar
4. Lodě
5. Odemykač
6. Víla
7. Tanči
8. Tady a teď
9. Světlonoš
10. Punk off kha

Sestava:
Zeller – zpěv
Czendál - kytara
Salma - kytara
David - baskytara
Mára - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 36:23
Label: vlastní
Země: Česká republika
Žánr: nu-metal

Diskografie:
2004 - Czeko
2006 - Proti sobě
2009 - Sado Disco Vol.1
2010 - Sado Disco Vol.2
2015 - !Rituál, kmen a srdce a kmen!

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2015
Přečteno: 2439x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Podle všeho...11. 01. 2019 9:18 Pagan
Bude někdo...9. 01. 2019 17:08 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20399 sekund.