RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




POWERWOLF, ORDEN OGAN, CIVIL WAR - 27. 10. 2015 - Praha, Meet Factory

Německo-rumunská kapela Powerwolf se během posledních let vyšvihla mezi současnou špičku power metalu, a nikoho proto nepřekvapilo, že byl pražský koncert velmi rychle vyprodán. Do Meet Factory s nimi přijely další dvě populární kapely Civil War a Orden Ogan a že to stálo za to snad netřeba dodávat.

Koncert odpálili švédští Civil War songem „USS Monitor“ a i přes to, že fanoušci čekali na své hvězdy, se jejich představení setkalo s notnou dávkou nadšení. Přes poměrně nepříjemně hlučné bubny se při „Bay of Pigs“ ozývalo z publika nadšené pískání a potlesk a pozitivní reakce sklidila také "Braveheart". Zpěvák Nils toho příliš říci nestihl, protože setlist sedmi songů nedovoloval během půlhodinového prostoru mnoho přestávek, takže kromě informaci o složení kapely se diváci nedočkali žádných dalších zajímavostí. I tak se ale kapela představila českému publiku více než dobře a jejich návrat budou mnozí vyhlížet s nadšením.
Playlist: USS Monitor, Saint Patrick's Day, Braveheart, Gods and Generals, Bay of Pigs, I Will Rule the Universe, Rome Is Falling

Následující Orden Ogan pokračovali v nasazeném tempu a energický song „F.E.V.E.R.“, kterým zahájili svůj set, potěšil nejednoho fanouška. Němci patří ke kapelám, které předvádí na pódiu skvělý výkon a srší energií a nejinak tomu bylo i v pražské Meet Factory. Z posluchačů i kapely lil v malém prostoru pot, nicméně v ničem to neubíralo působivosti. Díky tomu, že měla kapela trochu lépe rozložený setlist než Civil War, zvládala s publikem i více komunikovat. Zpěvák Seeb odváděl dobrou práci nejen po stránce vokálů, ale i svými snahami rozpumpovat publikum. Během „Sorrow Is Your Tale“ publikum roztleskal a během závěrečné „The Things We Believe In“ se z kotle ozývalo „Cold, dead and gone!“.
Playlist: F.E.V.E.R., Deaf Among the Blind, We Are Pirates, To the End, The Lords of the Flies, Here At The End Of The World, Sorrow Is Your Tale, The Things We Believe In

Pokud bylo před první předkapelou těžké se propracovat kamkoliv dopředu, těsně před Powerwolf se to stalo zcela nemožným. Fanoušci, často s bílým make-upem nebo alespoň v tričkách s logem kapely, postávali zejména vepředu na jedné noze a často ani ne na své, a v prostorách ve švech praskající Meet Factory se nedalo nadechnout, i přes snahu organizátorů pumpovat dovnitř čerstvý vzduch. Po celou čtvrt hodinu, než se kapela objevila, tak šlo zvažovat, zda člověk omdlí předtím, než je uvidí, nebo až potom. Dav se začal kapely dožadovat vytím a tleskáním a krátce po desáté spadla velká plachta oddělující zadní část pódia a v záři rudých reflektorů konečně stanuli Powerwolf.

Kapela byla v plné síle a dobrém rozmaru, bratři Greywolfové se šklebili na všechny strany a Attila začal svým operním hlasem titulní song z nového alba „Blessed and Possessed“. Z nového alba zazněly překvapivě pouze čtyři songy a kromě již zmiňované „Blessed and Possesed“ to byly ještě „Armata Strigoi“, „Let There Be Night“ a výborný singl „Army of the Night“. Nejvíce písní (celkem pět) naproti tomu zaznělo z předposledního alba „Preachers of the Night“, největších ohlasů se však dočkaly songy z desky „Blood of the saints“, kterou kapela vydala v roce 2011 – písně jako „All We Need Is Blood“ nebo „Sanctified With Dynamite“ nemohou na žádném koncertě vlků chybět.

Vystoupení bylo okořeněno několika skvělými prvky, jako Roelovým bubnovým sólem nebo Attilovým a Falkovým aktivním hecováním davu. Došlo i na „Werewolves of Armenia“, před kterou kapela tradičně rozdělila dav pro zpívání refrénového „Hu! Ha!“ a publikum spolupracovalo více než ochotně. Kapela si své vystoupení užívala a fanoušci na sobě nedávali znát únavu, třebaže jim po čele stékal pot a nezřídka i bílý makeup. Po „Lupus dei“ kapela odešla a stěny klubu začaly dunět skandováním fanoušků, kteří chtěli svou kapelu zpět. Přídavek byl svižný a skvělý, tak jako celé vystoupení. Došlo na oblíbenou „Santified With Dynamite“ a refrén „We all die, die, die tonight“ se linul z Meet Factory do studené pražské noci, jako by fanoušci chtěli zbořit zdi. Zazněla také „Kreuzfeuer“ a při závěrečné „All we Need Is Blood“ se fanoušci hlasitě loučili se svou oblíbenou kapelou. I přes to, že Powerwolf odjeli, není třeba smutnit, protože se vlci do Česka opět v únoru vrátí.
Playlist: Blessed & Possessed, Coleus Sanctus, Amen & Attack, Cardinal Sin, Army of the Night, Resurrection by Erection, Armata Strigoi, sólo na bubny, Dead Boys Don't Cry, Let There Be Night, Werewolves of Armenia, In the Name of God (Deus Vult), We Drink Your Blood, Lupus Dei, přídavek - Sanctified With Dynamite, Kreuzfeuer, All We Need Is Blood

Míša Merglová             


Fotogalerie


POWERWOLF




ORDEN OGAN


foto:
Míša Merglová


Vydáno: 09.11.2015
Přečteno: 3942x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Výborná akce....9. 11. 2015 1:43 Anonim


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08972 sekund.