NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Powermetalové novinky roku 2015 - část XIV. - kapely MILLENNIAL REIGN, NOZOMU WAKAI´S DESTINIA a BEORN

MILLENNIAL REIGN - Carry The Fire
Přijde-li vám nějaká novinka od firmy Ulterium Records, jedná se zpravidla, když ne rovnou o výborný, pak téměř jistě pozoruhodný počin. Tentokrát ale u debutové desky „Carry The Fire“ Amíků Millennial Reign - zřejmě aby život nebyl tak nudný - dvakrát veselo nebylo. První, co při poslechu zarazí, je silný hardrockový hudební záběr, přestože kapela je oficiálně vsazena do škatulek jako melodický heavy a power metal. Nejčastější asociací, která mi přicházela na mysl, byly švédské hvězdy Europe, a to jednak díky stavbě některých melodií, jednak díky hlasové poloze Jamese Guesta. Právo na to, aby kapela obstála v seriálu o powermetalových novinkách, dává několik momentů, jako je zrychlení v titulní písni, žánrově chytlavý refrén pětky „Save Me“ nebo sólová klenutí v „Men Stand Alone“ a závěrečné „I´ll Try“. Základem ale zůstávají poklidné, postupem času až pocitově roztahané riffy a vokální linky. Skutečně, zpěvák James nikam nespěchá, jen pozvolna se vciťuje do svých slov a melodií, což může někomu vyhovovat, netrpělivějším povahám to ale zřejmě příliš vonět nebude. Osobně jsem se tak probral až u výše zmíněné čtyřky „Men Stand Alone“, na jejíž líbivost naváže i další song „Save Me“. Na ten se mimochodem nevztahuje brblání o pěvecké lenivosti, neb oplývá moc pěknou zpěvnou gradací (to samé lze říci i o sedmičce „Will You“). Nejtvrdší položkou je osmá „Innocent Cry“, kde budeme svědky orientem načichlých – a tedy velmi neoriginálních - riffů. V promo materiálech se píše, že hudba Millennial Reign potěší příznivce spolků jako Queensrÿche nebo Crimson Glory. Patříte-li mezi ně, zřejmě desku „Carry The Fire“ oceníte víc než já, který zde prvky nějaké opravdové výjimečnosti hledal hodně těžko.
5,5/10
YouTube ukázka - Men Stand Alone

NOZOMU WAKAI´S DESTINIA - Anecdote of the Queens
Loňský rok byl - oproti předešlému - velmi skoupý na kvalitní japonské počiny. Mizivé číslo alespoň částečně zvedla novinka bardů Galneryus (recenzi přineseme), a také zápis „Anecdote Of The Queens“, skladatele a kytaristy Nozomu Wakaie. Ti, co při zpozorování nějaké desky ze Země vycházejícího slunce automaticky prchají, mohu trochu uklidnit, neb v tomto případě probíhá zpěv v anglickém jazyce, a to na slušné úrovni (o tom ještě později). Přestože jde oficiálně o EP, časovým rozpětím pětatřiceti minut se zde dostáváme na úroveň regulérní řadovky. Ta projektu s názvem Destinia vyšla zatím jedna, předloni, a byla ucházející. Aktuální zápis nastolenou laťku kvality potvrzuje, jakkoli zároveň nic nového nepřináší. Rychlý i sentimentální, jemně neoklasický, v sólech patřičně nápaditý a v každém momentu melodický rock-metal, v tom je Destinia zcela po japonsku tradiční. Přidanou hodnotu ovšem znamenají pěvecké pozice, které zastávají dvě pěvy, Yui Sakakibara a uhrančivá Fuki (Light Bringer, Unclucky Morpheus), a také – světe div se – americký maestro Rob Rock! Ten už zpíval na debutu tohoto projektu, nyní dostává prostor znovu, a to ve skladbě „Breaking The Fire“, lépe řečeno v její svižné hardrockové verzi, která nahrávku zakončuje. V úvodu ji zpívá Fuki a obě varianty fungují výtečně. Příjemně vyznívá také hitovka „I Miss You“, střednětempá „Love To You“ s refrénem jakoby vypadlým z osmdesátkových filmových montáží, baladická „Until That Time“ s rovněž chytlavým chorusem a povedla se i poprockovka „Rock Is Gone“. Tuctově tak vyznívá pouze pětka „No Surrender“, což není vůbec špatný výsledek. Hezky působí i obal, na kterém Nozomu drží péro (paví). Mírné doporučení díky anglickému zpěvu tentokrát míří i na posluchače, kteří běžně o japonskou tvorbu vůbec nezavadí.
6/10
YouTube ukázka - trailer

BEORN - Time To Dare
Na závěr si dáme šnaps pravého a pořádně ostrého rumu. Do pirátské lyriky stylizovaný, symfonický power ruských Beorn, má obrovskou sílu a strhává se samozřejmou nonšalancí Jacka Sparrowa. Úvodní song „Riders Of The Sky“ působí ještě malinko nesměle, pak to ale začne. Třetí výbuch s názvem „Star Ocean“ vtipně načínají 8-bitové zvuky, jež se brzy přelijí v chytlavou spídovou úderku s atraktivním využitím elektroniky a mimořádně nakažlivými melodiemi v bridgi. K vydechnutí poslouží poklidněji vedený kus „In Quest For Planet Eden“, aby nás zároveň připravil na zřejmě nejlepší položku díla, kterou je pětka „The Chest Of Deadman“ s paušálním metalovým půvabem. Na druhý ostrov pohody narazíme s instrumentálkou „Space Invaders“, po níž následuje další vichr, tentokrát s jasnou inspirací finskými velikány Nightwish. Epický symfo ohňostroj skladby „Galaxy In Flames“ ovšem tentokrát postrádá – snad díky malé osobitosti – silnější tah na branku. V osmé „Phantom Ship“ opět zaujmou dynamicky šlapavé sloky, po soundtrackově laděném intermezzu „Ray Of Hope“ na nás pak vybafne poslední rychlík „The Beast“ s vrcholem v sólovém partu. Samotný závěr obstará klidný - a spíše průměrný - opus „Coming Home“. Zvláštní zmínku zaslouží zvuk, který je zvládnutý dobře technicky, pocitově z něj ale čouhá nemalá počítačová umělost. Rovněž – velmi slušný - zpěv Gregory Kryukova mohl být vytažen víc do popředí. To jsou ale drobnosti, více zamrzí několik tuctovějších písní, které vrhají stín i na ony kromobyčejně vyvedené položky. V optimálním případě totiž mohlo klidně jít o jednu z nejlepších nahrávek roku! Škoda, nicméně budete-li mít chuť na úderný, efektní a na melodickou strunu hrající powermetalový spektákl, tahle parta by vás zklamat neměla.
7/10
YouTube ukázka - Star Ocean

Petr Štěpnička             


MILLENNIAL REIGN

www.millennial-reign.bandvista.com

Seznam skladeb:
1. Forever Changed
2. Way Up High
3. Millennial Reign
4. Men Stand Alone
5. Save Me
6. This Day
7. Will You
8. Innocent Cry
9. Not on My Own
10. I'll Try

Sestava:
James Guest - zpěv
Dave Harvey - kytara

Hostující muzikanti:
Wayne Stokely - bicí
Daniel Almagro - baskytara
Jason Donnelly - kytara

Rok vydání: 2015
Čas: 50:48
Label: Ulterium Records
Mix a mastering: J.T. Longoria, Gary Long
Země: USA
Žánr: hard rock/heavy/power metal

Diskografie:
2012 - Millennial Reign
2015 - Carry The Fire

--------------------------------------------------------------

NOZOMU WAKAI´S DESTINA

FB NOZOMU WAKAI´S DESTINIA

Seznam skladeb:
1. Breaking the Fire
2. I Miss You
3. Love to Love
4. Until That Time
5. No Surrender
6. Rock is Gone
7. Breaking the Fire (Rob Rock verze)

Sestava:
Nozomu Wakai - kytara
Satoshi "Joe" Miyawaki - bicí
Yuhki - klávesy

Hosté:
Fuki - zpěv
Rob Rock - zpěv
Yui Sakakibara - zpěv

Rok vydání: 2015
Čas: 35:00
Label: King Records
Země: Japonsko
Žánr: melodický power metal

Diskografie:
2014 - Requiem for a Scream
2015 - Anecdote of the Queens (EP)

--------------------------------------------------------------

BEORN

beorn-metal.com

Seznam skladeb:
1. From Here to Eternity
2. Riders of the Sky
3. Star Ocean
4. In Quest for Planet Eden
5. The Chest of Deadman
6. Space Invaders
7. Galaxy in Flames
8. Phantom Ship
9. Ray of Hope (Incubus ex Abyssus)
10. The Beast
11. Coming Home

Sestava:
Gregory Kryukov - zpěv
Pavel Salikov - kytara
Andrey Zvonaryov - kytara, klávesy
Alexey Zvonaryov - baskytara
Victor Kuznetsov - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 41:12
Mastering a mix: Yaroslav Chesnokov
Label: Sound Age Productions
Země: Rusko
Žánr: power/symfo/speed metal

Diskografie:
2015 - Time To Dare

Související články


Vydáno: 05.01.2016
Přečteno: 2171x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09983 sekund.