ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HELL IN THE CLUB - Shadow Of The Monster

Italští rockeři Hell In The Club v čele se zpěvákem Elvenking ukuchtili ve své kuchyni další porci. Oproti tak trochu nemastnému a neslanému předkrmu „Let The Games Begin“ a vlastně i druhému chodu „Devil On My Shoulder“, si dali tentokrát na dochucování záležet. V pořadí třetí deska nese název „Shadow Of The Monster“ a dýchá z ní hravá atmosféra cirkusové manéže s chytlavými rockovými melodiemi a tvrďáckými prvky. Konečně jako kdyby si Damna, tedy Dave, ušil kabátek podle svého gusta, aniž by se ohlížel na trendy a nutno říct, že mu to v něm opravdu sluší.

Album nakopne hned od začátku chytlavá „DANCE!“, ve které se střetávají prvky rocku a tvrdých kytar se svěžím popově tanečním nápěvem, jak slibuje samotný název. V masteringu ale žádné zbytečné elektronické okrasy nenajdeme. Skladba nutí posluchače vrtět se do rytmu, jako kdyby chtěl poslechnout onen rozkaz v názvu i textu, a ačkoliv se nejedná o klasickou rockovou vypalovačku, dostane se pod kůži. Ve stejném, ale už o poznání tvrdším rytmu do ušních bubínků praští neméně chytlavá „Enjoy The Ride“, mající vše, co takový hit potřebuje.

Variabilita alba se projevuje mnoha způsoby, např. z titulní skladby „Shadow Of The Monster“ dýchá atmosféra let devadesátých, v další velmi chytlavé trsačce „Appetite“ se objevuje temná kabaretní mezihra. „Le Cirque des Horreurs“ vítá svým začátkem do stejně temné manéže krásně znuděným uvaděčem. A na závěr alba si pánové dovolují povedený cover písně „Money Changes Everything“ od The Brains, který se do povědomí dostal v první půlce let osmdesátých díky Cyndi Lauper.

Přestože ve většině případů preferuji hlas zpěváka Dava v čistější power-folkové poloze v jeho domovských Elvenking, než když tlačí na pilu ve snaze o sleazy chraplák, na albu „Shadow Of The Monster“ příjemně mezi těmito polohami balancuje. I hudebně je album poněkud jiné než jeho předchůdci. Ne, že by vyloženě vyspělo, ale přináší více variability a nestálosti, která udrží pozornost. Nic není prvoplánovité, či asertivně líbivé. Veškeré ozdoby a úlety působí v podání skladatelské dvojky z Elvenking a Secret Sphere Moras & Buratto přirozeně, jako kdyby album konečně reflektovalo je samotné a ne jen snahu o to být divokými rockery.

Původně jsem měla v úmyslu desku hodnotit o trochu nižším hodnocením. Asi po týdenním poslechu, kdy „Shadow Of The Monster“ vůbec nechtělo opustit můj přehrávač a točilo se pořád dokola, aniž by mě omrzelo, sáhla jsem nakonec po čísle vyšším. S každým dalším poslechem totiž skladby jen a jen stoupají a deska se tak stává hodnotnějším přínosem do mé diskografie.

Veronika             


FB HELL IN THE CLUB

SoundCloud ukázka - Enjoy The Ride

Seznam skladeb
1. DANCE!
2. Enjoy the Ride
3. Hell Sweet Hell
4. Shadow of the Monster
5. The Life & Death of Mr. Nobody
6. Appetite
7. Naked
8. Le Cirque des Horreurs
9. Try Me, Hate Me
10. Money Changes Everything

Sestava:
Dave – zpěv
Picco – kytara
Andy – baskytara
Lancs – bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 43:33
Label: Scarlet Records
Země: Itálie

Diskografie:
2011 – Let The Games Begin
2014 – Devil On My Shoulder
2016 – Shadow Of The Monster

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.01.2016
Přečteno: 3808x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
22.1....1. 01. 2016 14:10 Savapip
Kdy to ma vyjit?...1. 01. 2016 13:43 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10081 sekund.