NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BATLLESWORD - Banners Of Destruction

Melodických deathových spolků je na scéně zhruba stejně tolik, jako náhle se vyskytlých nejlepších kamarádů po hlavní výhře ve Sportce. Němci Battlesword jsou jedněmi z přispěvatelů subžánru, avšak nijak aktivních, vždyť od debutové fošny „Failing In Triumph“ uplynulo plných třináct let a aktuální zápis „Banners Of Destruction“ je teprve druhou plnohodnotnou nahrávkou. Ta je sice v řadě médií přijímána kladně, já se však nemohu zbavit pocitu, že kdyby nevznikla, metalový svět by nebyl ochuzen vůbec o nic.

Není to špatné, už vůbec nejde o průšvih, nicméně ani po několikerém poslechu nenacházím dostatek motivů, které by produkci Němců výrazně oddělily od širé konkurence. Zdánlivě sympaticky působí snaha o vnesení jiných stylů, zejména thrash metalu, ojediněle i heavíku ve formě melodického sólování (např. song s příjemně hravým názvem „Grave New World“), co je to ale platné, když skladbám chybí vnitřní dynamika a energie? Němci nikam nespěchají, většinou si své odbydou ve středním tempu, které se časem díky malé chytlavosti okolních složek stává dosti nudným. O to víc potěší krátké okamžiky rytmického rozvášnění, potažmo pár momentek, které alespoň na chvíli vytrhnout tvorbu Battlesword z průměru.

Spadá sem položka „The Unnamed Magic“, která zaujme melodickou vyhrávkou s melancholickým oparem, stejně jako atmosféricky šeptaným vokálem ve druhé slokové fázi. Následná titulka patří k ojediněle rychlejším kouskům, což automaticky znamená vyšší level zábavy, zde navíc podpořený příjemně gradovanými melody linkami. V podobném duchu se odvíjí track „Bloodlust Symphony“, jenž připomene rané (a pro mnohé stále nejlepší) období Švédů In Flames. V devátém songu „Left For The Vultures“ se kromě další ze slušných melodických linek zablyští zpěvákovo zařvání v samotném závěru skladby, které v sobě ukrývá takovou dávku mrazivých emocí, jako celá nahrávka dohromady. Velká škoda, že podobně silných míst neobsahuje deska mnohem víc, zvlášť když je naprosto bezchybně ozvučená, což je o to obdivuhodnější, že tohoto výsledku muzikanti docílili svépomocí, bez podpory vydávající firmy.

Ačkoli, dočkáme se ještě tří bonusových písní, z nichž kompozice „There Will Be Blood“ pochází z předešlého dema „The 13th Black Crusade“ (2008), původ zbylých dvou položek mi není znám a nelze jej dohledat ani v oficiálních promo materiálech kapely. Nicméně právě v těchto skladbách se konečně staneme svědky potřebného tahu. Němci jsou najednou uvolněnější, nebojí se přímočarých metalových postupů. Důvod, proč je tato finální sekce označena jako bonusová, může vězet právě v kompoziční odlehčenosti. Jakoby kapela naznačovala: takhle ve skutečnosti hrát nechceme, je to jen pro srandu, nám jde především o atmosféru a složitější hudební prvky. Přitom právě tato poloha jim jde od rukou, nohou i hlasivek o poznání méně.

Petr Štěpnička             


www.battlesword.de

YouTube ukázka - Spirit To The Flash

Seznam skladeb:
1. Spirit to the Flesh
2. The Unnamed Magic
3. Banners of Destruction
4. Grave New World
5. The Silence of Victory
6. Tongues of Hatred
7. Circle of Witches
8. Bloodlust Symphony
9. Left for the Vultures
10. There Will Be Blood (bonus)
11. Where Demons Awake (bonus)
12. Enemy Divine (bonus)

Sestava:
Axel Müller - zpěv
Björn Kunze - kytara
Jürgen Lousberg - kytara
Ben Bays - baskytara
Andreas Klingen - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 52:49
Země: Německo
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
2003 - Failing in Triumph
2016 - Banners Of Destruction

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.06.2016
Přečteno: 2170x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11026 sekund.