16.10.2019
RUNNING WILD
Rolf Kasparek připomene svou kapelu novým materiáeml. ..více

16.10.2019
KEEL
Někdejší američtí hairmetalisté nabízejí svým ..více

16.10.2019
TAYLOR HAWKINS AND THE COATTAIL RIDERS
8.listopadu přijde s další sólovkou "Get The Money" ..více

16.10.2019
HER CHARIOT AWAITS
Nový projekt postavil kytarista progresivních Adrenaline ..více

16.10.2019
ECLIPSE
Hardrockeři ze Švédska přivítali ve svých řadách ..více

16.10.2019
BURNT OUT WRECK
Heavymetalisté z britských ostrovů, kde působí i ..více






SINNER - Santa Muerte
Pokud se mně to s něčím neplete, tak Sinner ud ..

CORELEONI - II
Asi sa Ronnie Romero nezúčastnil konkurzu do Got ..

THE 69 EYES - West End
Ač zdaleka nejsem vyznavačem gothiky, byl jsem n ..

DYMYTRY - Agronaut
Bude recenze Revoltera? ..

BLACKRAIN - Dying Breed
Jen pro upřesnění. Ca plane pour moi je cover s ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Já to rozseknu. Mělo vyjít v 12.10. 2018, ale v ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Jo jo o London.Nene nějak v říjnu 2018 jsem se ..

SAINT DEAMON - Ghost
Opravdu zbytečně dlouhému albu naštěstí pom ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Teď mluvíme o čem? O těch London? Ty jsou pře ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Pepsi bude dodatečná recenze?Sice je to z roku 2 ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Spěcháme maximálně jen na pivo
1720x

ARAKAIN - S.O.S
1227x

ARAKAIN - Legendy
1080x

ARAKAIN - 15 Vol.1 & 2
985x

ARAKAIN - Apage Satanas
950x

SONATA ARCTICA - Talviö
936x



27.10.2019
HOUBA, POZOR MAMUT, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

02.11.2019
ATOMOVÁ MIHULE, ČERSTVĚ NATŘENO, NEVIDIM, GIGIGANG, APPLE SPOKESMAN...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 150

10.11.2019
DOPETHRONE (can) sludge na evropský tour! GOSPEL OF THE FUTURE (cz) tuzemská ..
Praha - 007 Strahov, začátek od:20:00, vstupné: 23:00



článků celkem: 7191
recenzí: 5883
reportů: 564
rozhovorů: 378













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DESTRUCTION - Under Attack

Letošní květen byl thrashmetalové lásky čas. Vyšlo několik skvělých žánrových placek, ať už od méně známých spolků, jako Suicidal Angels, Assassin či Just One Fix, tak od letitých bardů Death Angel, Flotsam And Jetsam, nebo právě Destruction. Maníci z této party jakoby si lokli elixíru mládí a s aktuální fošnou „Under Attack“ v podstatě zesměšňují snahu většiny kolegů, prezentujících se ve stylově spřízněném ranku. Tak silný energický náboj z tohoto alba totiž sálá!

Na rovinu se přiznám, že mi většina předešlých desek Destructionu splývá v rytmické i kompoziční jednolitosti. Krátkodobě dokáží strhnout spolehlivě, poslech delší deseti a více minut se pro mě ale zpravidla stává nudným zážitkem. Novinka je ovšem výjimkou. Sice si ani v tomto případě neodpustím poznámku o zbytečně dlouhé stopáži, jedna až dvě skladby mohly být oželeny, a to zejména v závěru alba, kdy se rytmický kolovrátek začíná opět zlehka zadrhávat. Nicméně pořád to není nic dramatického, naopak, oproti minulosti se pocit slušné zábavy daří udržet rekordně dlouhou dobu s tím, že největší masáž je koncentrovaně nadávkována v první polovině díla.

Hned titulní násyp se po krátkém akustickém intru rozvášní v ataku hmyzácky bzučících kytar, jejichž agresi ještě podporuje neurotický Schmierův voiceover, stejně jako dvojnásobné a patřičně našponované sólo. Tohle není pro Destruction nic nového, tentokrát je ale výsledný mix složen z autorsky chutnějších a hlavně peprnějších ingrediencí. Potvrdí to i následný kus „Generation Nevermore“ s feelingem jednak punkových, jednak spídových kapel z počátku osmdesátých let, potěší rovněž sugestivně nadiktované fráze. Krátkodobé zklidnění přijde v položce „Dethroned“, brzy se však ozve túrování nadržených riffů, celkový dojem nicméně lehce srazí tupější skandování názvu songu, nutno dodat, že v případě alba „Under Attack“ nikoli naposled. Šlapavé a deathem obarvené kytary nabídne čtyřka „Getting Used To The Evil“, půvabně nazvaný track „Elegant Pigs“ zase připomene kompoziční brilanci Amíků Death Angel. Víceméně atraktivně však vyznívá každá z desítky nových skladeb, k thrashové argumentaci jsou navíc pro zpestření nejednou přizvány syrově nakrouhané groovy prvky, případně zjemňující heavymetalová aviváž. Přítomno je také kvalitní ozvučení, stejně jako vtahující cover z dílny maďarského umělce Guyly Havancsáka. Desátým songem „Stigmatized“ ale nahrávka nekončí, k dispozici jsou ještě dvě bonusová čísla, jež jsou tak povedená, že je nutné jim věnovat samostatnou zmínku.

Prvním z nich je cover Venomácké střely „Black Metal“. S její předělávkou si mistrovsky poradili již Britové Cradle Of Filth, Destruction však o moc nezaostává, jejich verze oplývá podobně uhrančivým nábojem, a to i díky hostujícímu growlerovi Alexu Camargovi, s jehož bandou Krisiun Němci song „Black Metal“ hráli při živém vystoupení již před několika lety. Druhým bonusem je adekvátně nazvaný kus „Thrash Attack“, což je znovunahraný flák z debutového zápisu kapely, hlavně ale jde o jednu z nejchytlavějších subžánrových instrumentálek, které mé ucho zaslechlo za poslední velmi dlouhou dobu. Novinka Destructionu překypuje nasazením, které jde ruku v ruce s atraktivním rukopisem autorů, a jako taková je ozdobou letité metalografie kapely.

Pagan             


www.destruction.de

YouTube ukázka - Under Attack

Seznam skladeb:
1. Under Attack
2. Generation Nevermore
3. Dethroned
4. Getting Used to the Evil
5. Pathogenic
6. Elegant Pigs
7. Second to None
8. Stand Up for What You Deliver
9. Conductor of the Void
10. Stigmatized
11. Black Metal
12. Thrash Attack

Sestava:
Schmier - zpěv, baskytara
Mike - kytara
Vaaver - bicí, vokály

Rok vydání: 2016
Čas: 53:50
Vydavatelství: Nuclear Blast Records
Země: Německo
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1985 - Infernal Overkill
1986 - Eternal Devastation
1987 - Release From Agony
1990 - Cracked Brain
1998 - The Least Successful Human Cannonball
2000 - All Hell Breaks Loose
2001 - The Antichrist
2003 - Metal Discharge
2005 - Inventor Of Evil
2007 - Thrash Anthems
2008 - D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.
2011 - Day Of Reckoning
2012 - Spiritual Genocide
2016 - Under Attack

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.06.2016
Přečteno: 1952x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Pro mne také 9/10....11. 08. 2016 8:36 heavy666
DestructionEvidentnĕ...7. 06. 2016 13:24 Roman
Proč......je tedy ozdoba...7. 06. 2016 5:53 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22855 sekund.