NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SKILTRON - Legacy Of Blood

Power-folkoví Argentinci Skiltron se hlásí s pátou řadovkou „Legacy Of Blood“, tentokrát s novým zpěvákem Martinem McManusem, který se ke kapele připojil v loňském roce. Není bez zajímavosti, že v minulosti zde figuroval na pozici vokalisty Diego Valdez (Helker, Assignment), jenž nazpíval aktuální studiovku „Diabolica“ belgických Iron Mask. Jeho náhradník je nicméně schopný a snad také u kapely nějakou chvíli vydrží, neboť personálních rošád proběhlo ve Skiltronu již dost a dost (viz odliv většiny členů v roce 2011, kteří založili stylově totožnou partu Triddana). Druhým novicem je Peter Ar Bagol, jenž obstarává pro spolek tohoto ražení kriticky nutné nástroje, jako jsou dudy a plechová píšťala.

Uslyšíme také mandolínu nebo buzuki v režii kytaristy Emilia Souta, není však možné říct, že bychom při poslechu desky byli svědky nějakých multi-instrumentálních orgií, Argentinci se drží celkem při zemi a nevybočují z běžné produkce folk-metalových spolků. Pokud něčím alespoň trochu překvapují, pak příklonem k ostrým heavy-power riffům ala germánské „true metal“ party jako Gloryful nebo Sacred Steel. A pravdou je, že jakmile pánové přihodí pod rytmický kotel, má jejich muzika koule a adrenalinovou šťávu. Týká se to především prvních dvou nátisků „Highland Blood“ a „Hate Of My Life“, které vedle skočných keltských tanečků nabídnou chutné vyhrávky, zpěvné linky nebo sóla (v případě prvně jmenované dokonce se slušným power-speedovým tahem). Menší problém nastává, když se hudební děj odvíjí ve středním až baladickém tempu.

Jako v případě následujících tří položek, které sice není možné označit jako špatné, zábava nastolená úvodem díla v nich ale zkrátka přítomna není. S povděkem je proto nutné vítat příchod fláku „Rise From Any Grave“, v němž se vrací svižná akcelerace a automaticky také chytlavé vyhrávky nebo příjemně zdvojené kytary. Stejně tak folkové prvky v energicky rozhýbanějších písních disponují silnějším účinkem. Ucajdaným tónům však není konec, ještě jednou je budeme nuceni ustát v kompozici „Sawney Bean Clan“, kdy pomalé tempo utahá snad i samotné muzikanty, kteří náhle v závěru skladby zrychlí, jakoby ji chtěli mít rychle za sebou.

Poslední regulérní song „All Men Die“ ale zase rozvibruje šipku zábavy k červeným číslům, na kterých vydrží i při bonusu „I´m Coming Home“, což je velmi příjemná věc s hard-rockovým feelingem, tradicionalistickým refrénem a mimořádně chytlavým slokovým klenutím. Nutno zmínit pro daný subžánr líbivý motiv na obalu desky, rozumně střídmou stopáž a hlavně výborný sound, díky kterému se dají celkem v pohodě vydržet i ony pomalejší písně. Výsledkem je album, v němž stojí za posluchačský hřích více než polovina skladeb, což vlastně není až tak málo.

Petr Štěpnička             


www.skiltron.net

YouTube ukázka - Highland Blood

Seznam skladeb:
1. Highland Blood
2. Hate of My Life
3. Committed to the Call
4. Sailing Under False Flags
5. The Taste of Victory
6. Rise from Any Grave
7. Sawney Bean Clan
8. All Men Die
9. Im Coming Home

Sestava:
Martin McManus - zpěv
Emilio Souto - kytara, mandolína, buzuki, vokály
Ignacio López - baskytara
Pereg Ar Bagol - dudy, plechová píšťala
Matías Pena - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 42:50
Label: Trollzorn Records
Země: Argentina
Žánr: folk-metal

Diskografie:
2006 - The Clans Have United
2008 - Beheading the Liars
2010 - The Highland Way
2013 - Into the Battleground
2016 - Legacy Of Blood

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.11.2016
Přečteno: 2011x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10464 sekund.