NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




POWER QUEST - Face The Raven

„Zjistil jsem, že tato kapela je vepsána v mém DNA a že to je něco, co nemůžu dál ignorovat.“ Takto nedávno promluvil Steve Williams, následkem čehož je jeho fanoušky milované a tři roky oplakávané dítko Power Quest zpět na scéně! V současné době se již pilně pracuje na nové studiovce, zdali však její obsah naváže na nejslavnější období kapely z počátku milénia (což si všichni tak nějak automaticky přejí), to může částečně prozradit EP „Face The Raven“.

Očekávání je ale jedna věc a střízlivý pohled na realitu druhá. Leccos by mohl napovědět pohled na sestavu, ve které kromě principála Williamse figuruje trojice navrátilců, jež se podílela na nahrávání minulé fošny „Blood Alliance“. Ta nebyla vůbec špatná, avšak s esenciální power-speedovou náplní prvních dvou řadovek, potažmo nejlepším zápisem „Magic Never Dies“, již mnoho společného neměla. Velký vliv na poněkud temnějším vyznění díla měl zpěvák Chity Somapala, jehož nakřáplé hrdlo mělo ke křišťálově průzračnému vokálu Alessia Garavella daleko jako šmoulové k červené barvě. Nový zpěvák Power Quest Ashley Edison (Dendera) pak znamená jakýsi mezistupeň, kdy dokáže jak chytlavě zaječet, tak zatlačit na hlasové ústrojí, přičemž mu sluší obě polohy a můžeme jej tak považovat za dobrý Williamsův tah na personální šachovnici. Druhým novicem je kytarista Dan Owen, jehož do kapely zlanařil jeho bratr a nástrojový souputník Gavin.

„Face The Raven“ nabízí tři skladby, z nichž titulní navazuje na linii, kterou rozvinuly předešlé dvě desky, tedy hlavně heavy-power (zde dokonce i mírně thrash), nežli speed, co však zůstává samozřejmostí, jsou nejrozmanitější klávesové tanečky, o něž se stará sám velký Steve. Skladba – jejíž základ prý autor napsal ještě před prvním albem Power Quest - zvláště potěší dynamickou rytmikou nebo náramně chytlavým sólem a jako celek spolehlivě vytěsňuje případné obavy o poklesu Williamsovy tvůrčí invence. Steve je dle svých slov velmi vděčný za obrovskou podporu fanoušků, kterou mu vyjadřovali zejména během stagnace kapely (na první koncert reunionu se pak sjely autobusy z celé Evropy). Druhá nová píseň s všeříkajícím názvem „Coming Home (Sacred Land II)“ je tedy dárkem pro všechny věrné příznivce, stejně jako příslibem, že dnům minulým ještě úplně neodzvonilo.

Soundtrackově klávesový nádech proloží líbivé vyhrávky, jejichž nájezd převezmou šlapavé riffy, atraktivní refrénové linky, ale i rozpolcené sólo, když jeho druhé parádní části předchází malinko rozpačitě tažený úvod. V závěru songu se naopak blýskne skvěle vygradovaný kytarový trylek, nadmíru mile vyznívá také retrospektivní text, který vyjmenuje názvy několika alb i písní kapely. Poslední skladbou je znovu nahraná verze titulního tracku minulé desky, které k lepšímu zážitku pomáhá zejména o něco vychytanější zvuk (produkce je zde výborná), zaujmou také další klávesové variace, tentokrát ve stylu AOR nebo Whitesnake. EP „Face The Raven“ znamená sympatické propojení slavné minulosti s novější hudební tváří, zdali se ve stejném duchu bude pokračovat také na dlouhohrajícím albu, to se dozvíme již příští rok.

Petr Štěpnička             


www.power-quest.co.uk

YouTube ukázka - Face The Raven

Seznam skladeb:
1. Face the Raven
2. Coming Home (Sacred Land II)
3. Blood Alliance (2016 mix)

Sestava:
Ashley Edison - zpěv
Gavin Owen - kytara
Dan Owen - kytara
Paul Finnie - baskytara
Steve Williams - klávesy, vokály
Rich Smith - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 19:15
Země: Velká Británie
Žánr: power metal

Diskografie:
2002 - Wings Of Forever
2003 - Neverworld
2005 - Magic Never Dies
2008 - Master Of Illusion
2011 - Blood Alliance
2016 - Face The Raven (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.11.2016
Přečteno: 2700x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Power Quest je moje...25. 07. 2017 23:41 Stepan Ton


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09321 sekund.