NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLAZON STONE - War Of The Roses

Maník s přezdívkou Ced je multiinstrumentalistou, který je členem řady kapel, včetně vlastních projektů. Je schopný (ve svém studiu) vydat alb ročně. A to mu asi trochu leze na mozek, takže jednou řekne, že končí s tím a tím a bude se nadále věnovat jen tomu a tomu a o pár měsíců později je všechno jinak. Tak např. minulý rok prohlásil, že pozastavuje spolek Breitenhold a uzavírá projekt Blazon Stone, přičemž se hodlá v budoucnu věnovat hlavně partě Rocka Rollas. Jaká je současná situace? Na facebooku visí stránka Rocka Rollas R.I.P. a na světě je nová fošna „War OF The Roses“ od Blazon Stone. Uff…

Množství vydané hudby má za následek její nevyhnutelné splývání, na druhou stranu, pokud patříte mezi ortodoxní fanoušky Running Wild, kteří jsou pro Ceda ultimátní inspirací a jimž svojí tvorbou vzdává hold (to jsou jeho slova, někdo by mohl mluvit o kopii či přímo vykrádání), musíte švédského autora velebit a děkovat mu za neustálé oprašování odkazu německých pirátů. Ale protože já mezi podobné nadšence nepatřím, musím se soustředit hlavně na onu tvůrčí repetici, ačkoli je pravda, že se tentokrát nejedná vyloženě o průšvih a novinka „War Of The Roses“ představuje Ceda v lepším skladatelském světle. Velkou zásluhu na tom má fakt, že zrovna u Blazon Stone Ced přenechává vokální pozici hostujícímu pěvci, tentokrát jistému Eriku Forsbergovi. Jeho hlas je sice v tradici Cedovy producentské práce lehce utopený, což je zřejmě záměr, který má umocnit pocitový návrat do osmdesátých let, nicméně Erikův projev je pořád lepší, nežli nevýrazné Cedovo hrdlo. Ale co dál? Samozřejmostí jsou pěkné vyhrávky a sóla, kladem je i svižně ubíhající rytmika (v případě úvodního songu „Born To Be Wild“ se ani nenadějeme a po pár vteřinách slyšíme refrén), slabinou naopak zůstávají vokální linky, ve kterých ne a ne zavadit o pamětihodný motiv (v čemž tedy Ced oproti Kasparkovi jednoznačně selhává).

Pokud se riffů týká, ty jsou jakoby vypadlé z kytarové kolbenky, vše je šíleně předvídatelné, strojově zaoblené a postupem času nudné. Ced se sice rozplývá nad titulní kompozicí, která zabrala téměř deset minut, jenže ani ona v nejmenším neuhýbá z uzoučkých tvůrčích mantinelů a vlastně jen upozorňuje na autorovu neschopnost alespoň na chvíli překvapit něčím jedinečným. Drobnou výjimkou z kostnatého schématu je snad instrumentálka „Welcome To The Village“, ale to pouze proto, že na rozdíl od Running Wild připomíná Iron Maiden. Výsledkem je tuctový produkt, který však, pokud by to někomu nestačilo, jenom o pár dní později následuje nové EP „Ready For Boarding“. Jak říkám, kolbenka hadr.

Petr Štěpnička             


FB BLAZON STONE

YouTube ukázka - Born to Be Wild

Seznam skladeb:
1. Born to Be Wild
2. Mask of Gold
3. Stay in Hell
4. Voici la grande peur
5. Lusitania
6. Black Dawn of the Crossbones
7. Welcome to the Village
8. By Hook or by Crook
9. Soldier Blue
10. War of the Roses

Sestava:
Ced - baskytara, kytara, bicí
Erik Forsberg - zpěv

Rok vydání: 2016
Čas: 46:42
Label: Stormspell Records
Země: Švédsko
Žánr: Running Wild metal

Diskografie:
2013 - Return to Port Royal
2015 - No Sign Of Glory
2016 - War Of The Roses

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.11.2016
Přečteno: 3082x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09314 sekund.