NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




M.O.D. - Dictated Aggression

Páté album americké party M.O.D. je v určitém ohledu možné označit jako sólovku Billyho Milana. Bylo to poprvé v historii, kdy mu se skládáním nikdo nepomáhal, principál navíc kromě zpěvu a doprovodných vokálů obstaral také rytmickou kytaru, stejně jako svojí oblíbenou čtyřstrunku. Na bicí štokrle potřetí (a naposled) zasedl Dave Chavarri, druhé kytary se pak chopil Joe Yonug. Nahrávání se dále účastnilo několik hostů, včetně spoluzakladatele M.O.D. Tima McMurtrieho, který s kapelou natočil několik alb a přestože v ní od fošny „Dictated Aggression“ nefiguroval jako stálý člen, s Billym zůstali přátelé a dodnes si občas společně zajamují.

Není bez zajímavosti, že vydání této desky předcházela výběrová kompilace „Loved By Thousands…Hated By Millions“, která nabídla reprezentativní průřez hudební historií kapely a navrch přihodila několik nových songů. Nicméně zde nenalezneme ani jeden kousek z předešlé řadovky „Devolution“ a není se čemu divit, tento metalografický příspěvek M.O.D. totiž není dvakrát povedený. Ať už však bylo příčinou tehdejšího pádu kvality cokoli, jisté je, že se Billymu povedlo nalézt ztracenou formu, jelikož se na zářezu „Dictated Aggression“ opět vytasil s povedenou a patřičně energickou hudební náloží.

Album je v souladu s názvem agresivní hardcorovou flákotou, kterou prorůstá houževnatý thrashový tuk, přičemž v ní výrazně ubyly slabé punkové žilky z minulé desky. A když už se objeví ozvěny tohoto stylu, jde o svérázné podání, které je okořeněno zkresleným, jakoby do tlampače vyřvávaným zpěvem ve stylu kanadských Voivod („Damaged“). Billy své hlasivky zřejmě ošetřil nějakým ozdravným likérem a zase zní dravě a nasraně, jako na desce „Rhythm Of Fear“. Fráze mu jdou náramně od pusy, působí dostatečně sugestivně a v jednom případě se dokonce vrací k parádně nakažlivému rapu („Brutal Beats“). Práce s riffy sice nepřináší nic nového, nicméně pořád nabízí adrenalinové představení, které je jako stvořené pro koncertní moshing. Nejsilnější úsek alba je soustředěn do trojice po sobě jdoucích položek „Empty Visions“, „In My Shoes“ a „U.S. Dreams“, které ještě na vrcholu doplňují štychy „Silence Your Sin“ a „Just Got Fired“. Ve všech položkách není nouze o rychlá tempa, sekané kytary, jež si dávají přednost s bicími a dohromady předvádějí svůdné dynamické tanečky, účinné krátké fráze a samozřejmě nápadité, dráždivě přepouštěné riffy.

Najdou se však také slabiny, mezi které patří jednotlivě zábavné, ovšem v rámci desky nepěkně se opakující bluesrocková sóla (což už známe z předešlé nahrávky), a také několik songů, které k zemi sráží hlavně nudné refrény („Hippypottomus“, „Whiteout“). Celkově jde však o dílo povedené jak po hudební, tak zvukové stránce, jistého zlepšení se pak dočkala i textová složka (zejména v porovnání s narychlo spíchnutými výkřiky na „Devolution“). Nutno však dodat, že obě řadovky ve své době doplatily na špatnou distribuci, což vedlo k jejich opětovnému vydání v roce 2004 prostřednictvím labelu Blackout Records (i s novými motivy na obalu). Nicméně Milano měl po vydání počinu „Dictated Aggression“ zřejmě všeho dost, takže v roce 1997 M.O.D. poslal k šípku, aby se posléze přidal k pětiletému reunionu S.O.D. a stvořil s nimi druhé a poslední plnohodnotné album „Bigger Than The Devil“ (1999). Jenže Milano je, jak známo, povahy prchlivé, takže se stihl rozhádat se všemi členy, aby se nakonec rozhodl oživit M.O.D., se kterými posléze nahrál další dvě řadovky „The Revel You Love To Hate“ a "Red, White & Screwed".

Petr Štěpnička             


www.milanomosh.com

YouTube ukázka - celé album

Seznam skladeb:
1. Dictated Aggression
2. Silence Your Sin
3. Damaged
4. Shot Glass
5. Stand or Fall
6. One Was Johnny
7. Nation
8. Empty Vision
9. In My Shoes
10. U.S. Dreams
11. Hippypottomus
12. Just Got Fired
13. Whiteout
14. Brutal Beats

Sestava:
Billy Milano - zpěv, rytmická kytara, baskytara
Joe Young - kytara, vokály
Dave Chavarri - bicí

Rok vydání: 1996
Čas: 41:43
Produkce: Billy Milano Mix: Clinton Bradley and Billy Milano
Label: Music For Nations
Země: U.S.A.
Žánr: crossover (hardcore punk/thrash metal)

Diskografie:
1987 - U.S.A. For M.O.D.
1989 - Gross Misconduct
1992 - Rhythm Of Fear
1994 - Devolution
1996 - Dictated Aggression
2003 - The Rebel You Love to Hate
2007 - Red, White & Screwed

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.12.2016
Přečteno: 1551x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08828 sekund.