NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TITANIUM - Atomic Number 22

Druhé řadovce polských melodiků Titanium předcházelo hledání nového zpěváka. K mé velké radosti padla volba na Ukrajince Konstantina Naumenka, který své kvality dostatečně projevil v partách Sunrise a Conquest. A nutno říct, že jeho čisté a průzračně výškové hrdlo je pro tvorbu Poláků jako stvořené, zejména z toho důvodu, že autoři v čele s Karlem Maniou (Pathfider) výrazně přeřadili od středních a svižných temp rovnou k čistokrevnému speed metalu.

Zatímco na debutu byl jediný zástupce tohoto stylu („Another Chance“), na novince takových kousků nalezneme více než polovinu. Spolu s akcelerační honičkou zároveň přibylo všeobecného halasu a výbušnosti, aranže jsou načančané jako finalistky soutěže Miss Universe, až jsem měl chvílemi pocit, že mi vybuchnou repráky a rozletí se do nejrozmanitějších ohňostrojových variací. Hudební spektákl zde nemá hranice, klávesy jsou všudypřítomné a nabídnou nejeden pikantně hymnický motiv, kytarové vyhrávky jdou po melodiích jako Američan po hamburgeru, svištivé tempo nejednou upomene britské rakety Dragonforce, zpěvy jsou energické, bohatě vrstvené a stoupající nad úroveň nejvyšší hory Krkonoš (která z poloviny patří právě Polákům). Pro fanouška rychlo-melodického metalu je album „Atomic Number 22“ (což je chemické číslo titania) nádherným dárkem a splněným přáním, až se mu z toho hlava zatočí. A to je zároveň největší slabinou alba…

Tolik pozlátkového power-speedu totiž skoro nejde ustát na jeden zátah. Zatímco osamoceně skladby září jako nádherné perly (nejvíce karátů obsahují diamanty „Atomic Number 22“, „World Of Contradictions“ a "Defusive Skies"), z celkového pohledu jsou až příliš oslňující a od jejich silného lesku je málem nutné odvrátit zrak (sluch). Na střední tempo se zde téměř vůbec nehraje, jediná pomalá pasáž přijde v závěru položky „Torn Reality“, kdy metalovou show utne klavírní preludium na pozadí smyčců a šumícího moře. Je to tak podmanivé, až člověku přijde líto, že tento relax nemá delšího trvání, hlavně by však bylo vhodné nabídnout podobných momentů o něco víc, aby se lépe vykryla ona rytmická smršť.

Ta je navíc často všepohlcující a mnohdy zakrývá menší nápaditost při vytváření dostatečně chytlavých vokálních linek ("Torn Reality", "Time Is Out", "Guardians of Might"). Závěrem nutno dodat, že jsem opravdu rád za každé album, na němž je neustále patrný silný pro-melodický tah (a neváhám to ocenit ve výsledném hodnocení), na druhou stranu, když už je taková snaha vyvinuta a zároveň se ji daří velmi slušně rozvést, malinko mě zamrzí, když výsledek není ještě dotaženější. Takový, na který by se nedalo zapomenout. Zde to tak úplně nevyšlo, ale nakročeno je parádně, takže kdo ví, možná se s třetí studiovkou Poláků dotkneme samotného Olympu.

Petr Štěpnička             


FB TITANIUM

YouTube ukázka - Time Is Out

Seznam skladeb:
1. Atomic Number 22
2. World of Contradictions
3. Torn Reality
4. Defusive Skies
5. Time Is Out
6. One Single Night
7. Guardians of Might
8. Future of Mankind
9. The Way of the White Flag
10. Eagleheart (Stratovarius cover)

Sestava:
Konstantin Naumenko - zpěv
Jarek Bona - kytara
Karol Mania - kytara, klávesy, orchestrace
Szymon "Saimon" Szydłowski - baskytara
Filip Gruca - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 54:35
Label: Avalon
Země: Polsko
Žánr: melodický power-speed metal

Diskografie:
2013 - Titanium
2016 - Atomic Number 22

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.12.2016
Přečteno: 2672x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Těchto kapel je...28. 12. 2016 19:51 septyk
Pro mě...28. 12. 2016 14:18 htaedas
Moc jsem...28. 12. 2016 14:14 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10202 sekund.