ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAJESTY - Rebels

Němečtí bojovníci se na metalová kolbiště vrací pouhé dva roky po zářezu „Generation Steel“. Ten nebyl vůbec marný a dokázal, že archaický heavíkový patos je možné servírovat poslechově a hlavně kvalitně. Novinka „Rebels“ na tuto sympatickou linii zcela plynule navazuje a opět přináší několik mimořádně líbivých melodických momentek, třebaže je nutné počítat i s pro-silově zabejčenými motivy, v nichž si němečtí hudebníci hrají na namakané a v každém ohledu chrabré válečníky, pro které je nepřátelská krev ekvivalentem proteinového nápoje.

Jde samozřejmě o image pro metalový svět přirozenou již od prvního příspěvku DeMaiových Manowar, v současnosti mezi nejznámější nositele podobných klišé patří Švédové Hammerfall. Novinka Němců pak chutná jako hudební smoothie mix obou spolků s tím, že inspirační plody byly brány z nejslavnějších období alb „Kings Of Metal“, resp. „Glory To The Brave“, ale klidně i nejnovější desky „Built To Last“, na které seveřané září jako zamlada. Znamená to pravidelný přísun hymnických témat, v případě Majesty za aktivní účasti klávesových dýchánků, pochodových i rychlých temp, naléhavých sborových variací, ale hlavně melodických vláken, které s pavoučí pečlivostí provazují instrumentální stěny a ve výsledku tvoří pevnou a líbivou hudební síť.

Je pravda, že se na ní při bližším zkoumání nejednou objeví méně dotažená smyčka, konkrétně vždy, když zaduní onen machistický hukot. Nejméně lákavě v tomto ohledu dopadly skladby „Fireheart“ a „Yolo HM“ (která zabíjí už názvem), částečně i „Die Like Kings“, přičemž vždy platí, že okolí písní není špatné a v nápaditosti nezaostává za zbytkem songů, nicméně zážitek nenávratně kazí tupé refrény. Předposlední položka „Running For Salvation“ je však nevýrazná celá, na fošně působí zhola tuctově a její absence by prospěla celkové dynamice, padesát tři minut je na podobnou muziku přece jenom trochu moc. Tím však naříkání končí a nyní už je nejvyšší čas přejít ke kladům, které jsou na albu „Rebels“ v zásadní většině.

Působivé je hned intro „Path To Freedom“, hymnický start navazujícího úderu „Die Like Kings“ proložený ostrými riffy pak dobrý dojem jenom potvrdí, až na onen méně vtahující chorus. To se již netýká kusu „Rebels Of Our Time“, kde šlapavé tempo naopak ještě zdůrazní podařená refrénová část. Mimochodem, v této skladbě se blýsknou atraktivní slokové fráze, což je oblast, ve které němečtí autoři obecně vynikají, když chytlavým klenutím ovoněli většinu inkriminovaných úseků této novinky. Krom slok se to týká i bridgů, jako v případě kompozice „The Final War“ se speedovým chorusem jako návdavkem. No a pak přijde vrchol číslo jedna, kterým je nadmíru působivá balada „Across The Lightning“. Když zpěvák Tarek Maghary do tklivých melodií pronese „I´ve fought the thousand battles, I´ve heard a million calls“, má nás okamžitě v hrsti, no a když zazní vysoce vtahující refrén, máte chuť jej následovat, kamkoli si bude přát. Tohle se pánům opravdu povedlo.

Také štych „Iron Hill“ oplývá příjemně plouživými tóny, avšak jen v úvodu, jenž brzy utne další zástup sjízdných slokových frází, potažmo sborově nadýchaného refrénu. Vrcholem číslo dva se pak stává závěrečná jízda „Fighting Till The End“, kterou zdobí nakažlivě halasný chorus. Jde tak o parádní rozloučení s dalším dobrým albem kapely, jejíž autoři disponují nemalým talentem pro psaní chytlavých melodií, a pokud by se dokázali definitivně oprostit od zapšklých metalových klišé, rázem by patřili mezi absolutní žánrovou elitu.

Petr Štěpnička             


www.majesty-metal.de

YouTube ukázka - Rebels Of Our Time

Seznam skladeb:
1. Path to Freedom
2. Die Like Kings
3. Rebels of Our Time
4. Yolo Hm
5. The Final War
6. Across the Lightning
7. Fireheart
8. Iron Hill
9. Heroes in the Night
10. Running for Salvation
11. Fighting till the End

Sestava:
Tarek "Metal Son" Maghary - zpěv, klávesy
Tristan Visser - kytara
Robin Hadamovsky - kytara
Alex Voß - baskytara
Jan Raddatz - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 53:36
Label: NoiseArt Records
Země: Německo
Žánr: melodický heavy-power metal

Diskografie:
2000 - Keep It True
2002 - Sword & Sorcery
2003 - Reign in Glory
2006 - Hellforces
2013 - Thunder Rider
2013 - Banners High
2015 - Generation Steel
2017 - Rebels

Související články:
MAJESTY - Hellforces
MAJESTY - Generation Steel

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.03.2017
Přečteno: 3219x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
O......redakcii tejto...15. 03. 2017 9:52 Yuri
Toto se povedlo a...14. 03. 2017 13:09 xxx
Majestymě baví od...14. 03. 2017 11:03 b.wolf
Redakce už dávno...14. 03. 2017 10:09 Pagan
Majesty prepacia......ale mame tu novu...14. 03. 2017 9:19 Yuri


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11452 sekund.