21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

PANTERA - Cowboys from Hell
788x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
742x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
728x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
710x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7063
recenzí: 5773
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


GRAVE DIGGER - Rheingold

Ano, to je ta parketa, na které jsou Grave Digger jako ryba ve vodě. Ano, to je ta parketa, na které Grave Digger dlouhá léta dráždí své odpůrce (a někdy i příznivce), kteří budou mít samozřejmě pravdu v tom, že ten základ, ze kterého Boltendahlovci vychází, je stále dokola a na jedno brdo. Nicméně pro toho, koho Grave Digger svojí výrobní matricí oslovili, to jistě nebude překážkou. A pokud časem ano, tak na podobné myšlenky je s albem „Rheingold“ ještě čas. Grave Digger se na něm po jednoalbové přestávce opět vrací ke koncepčním příběhům, tentokrát se nechali inspirovat Wagnerovou operou „Prsten Nibelungův“. A vzhledem k tomu, že ta má blízko ke germánskému pohanství, nebude nouze o hrdiny, obry, valkýry, bohy i cestu do samotné Valhally. Je zcela pochopitelné, že spolu s příběhem se vrací výpravnost a orchestrace, která (byť jen částečně, protože o nějakém zjemnění se u Grave Digger prakticky nedá mluvit v souvislosti se žádným albem) celkem stírá syrovost předchozího alba. Čím lze „Rheingold“ z větší části velmi snadno charakterizovat je vysoký počet úderných vyřvávatelných a velmi snadno zapamatovatelných sloganů – rozhodně není samo sebou, že většina skladeb na desce má pouze jednoslovný název, ideálně stvořený právě pro podobné halekačky.

Vstup do alba je celkem neobvyklý. Intro „The Ring“ má v sobě poměrně silnou majestátnost a až oslavně atmosférickou pompu, která (pokud by člověk neznal Grave Digger) může silně klamat tělem. Do obvyklých kolejí kapela najede v titulní „Rheingold“ jen na chvíli díky tradičně kousavému riffu, energické masáži rytmiky a štěknutí Chrise Boltendahla, poměrně nezvykle nedopečené refrénové sbory bez energie i poněkud opatrné sólo jsou tím nejslabším momentem, který Boltendahlovci na dece předvedou. Naštěstí už následující „Valhala“, která je společně s šlehou „Giants“, v níž prosvítají i pompézní fanfáry, tím nejzářivějším příkladem výše zmíněného tvrzení o chytlavě úderných heslech.

Album „Rheingold“ je poměrně barevnou záležitostí, která nestaví jen na tradičně svižně šlapajícím a energické tempu, Grave Digger z něj poměrně často vyklouznou a agresivní řež narušují třeba vybrnkávaným intrem, smyčci i klouzáním do těžkopádnosti v „Maidens Of War“, pompézností v houževnaté a sympaticky ubrumlané „Sword“, či výbornou atmosférickou gradací celého příběhu v pochmurné „Murderer“ a finální proměnlivé a propracované „Twilight Of The Gods“ se strhujícím sborovým refrénem a parádní Schmidtovou kytarou. Chválu ale zaslouží tradičně všichni zúčastnění, opět se vyplatí sledovat kombinaci hravosti a vyzrálosti všech muzikantů. A v případě „Rheingold“ se zejména kvůli náladovce „Goodbye“ s čistým Chrisovým zpěvem vyplatí sáhnout i po digipackové verzi alba.

Tolik typické a přitom zase o chlup jinačí, takové je album „Rheingold“. Pokud bych měl vybrat ten nejlepší kousek z éry s Manni Schmidtem, volba by padla právě na tuhle desku.

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Rheingold

Seznam skladeb:
1. The Ring
2. Rheingold
3. Valhalla
4. Giants
5. Maidens of War
6. Sword 7. Dragon 8. Liar
9. Murderer
10. Twilight of the Gods

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Manni Schimdt - kytara
Jens Becker- baskytara
HP Katzenburg - klávesy
Stefan Arnold – bicí

Rok vydání: 2003
Čas: 44:55
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.03.2017
Přečteno: 1547x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Opět výbornéJak bylo The Grave...2. 04. 2017 19:25 mr.deadhead
RheingoldVelmi dobrá deska....30. 03. 2017 12:51 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22317 sekund.