TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WHILE SHE SLEEPS - You Are We

V dnešní moderní době obrovských možností začíná klíčit trend, že kapela už nemusí nutně skákat, jak producent píská a může si jít vlastní cestou. Díky crowdfundingu, promyšlené reklamní kampani a velké (finanční i morální) podpoře skalních fanoušků se touto cestou vydali i členové While She Sleeps, čímž se vyvázali z mocných producentských rukou a postavili si od základů vlastní studio se zkušebnou, kde nahráli a vydali na své náklady novinku „You Are We“.

Jedná se o krok odvážný, ale zároveň i velmi promyšlený. První výhoda je nasnadě: kapela je najednou volná, nikomu se nemusí zodpovídat a je si svým vlastním pánem. Může si nahrávat, co chce, kdy chce a je jen na ní, jestli dokáže unést tuto netradiční svobodu a zodpovědně sebekriticky vyhodnotit svůj nový materiál. Druhá výhoda spočívá v přiblížení se obyčejným posluchačům. Vzepřít se proti systému, být rebelem a dělat si věci po svém – tento přístup budou fanoušci milovat, nehledě na to, že o podobných sociálních a politických tématech se kapela ve svých textech často zmiňuje. Třetí výhoda je ryze pragmatická: z ekonomického hlediska je samozřejmě velice výhodné mít svůj stálý plac, ve kterém můžete tvořit a produkovat svou hudbu. Počáteční investice je sice obrovská, ale následně se už jen šetří na pronájmech a službách (studio, producenti). Ale k desce.

„You Are We“ se musí naposlouchat. Na první dojem se jedná o vyměklé album se zdlouhavými písničkami. Postupem času se však z nového materiálu vykrystalizuje velmi dospělá fošna s atraktivními momenty, které jsou zapříčeněné převážně pěveckými a kytarovými melodiemi. Právě sólová kytara a čistý zpěv jsou esencí novinky („Silence Speaks“, „Hurricane“, „Wide Awake“) a dodávají albu pocit návratu ke kořenům. Škoda, že návrat se nekoná ohledně tvrdosti a agresivity, v tomto případě je debut kapely stále nedostižným kouskem. Občas se sice kytary a dvojšlapka do ucha zakousnou více (perfektní „Revolt“), ale hlavně první půlka „You Are We“ je spíše krotkým stínem minulých zářezů.

Dejte novému albu čas. Pokud jste milovníci hardcore/metalcore hudby a máte rádi melodické pasáže, „You Are We“ vás nezklame. Pro ostatní příznivce tvrdé hudby a fanoušky debutu kapely bude (i díky vlažnějšímu úvodu desky) chvíli trvat, než si zvyknou na mainstreamovější pojetí a komplexnější strukturu písní, zahrnující dobře namíchané nápady. Bod navíc za osamostatnění se na trhu a uvědomění si vlastního potenciálu. Teď už se jen na nastavené laťce udržet a nespadnout do arogance bez nadhledu.

Radek Neuman             


www.wssofficial.com

YouTube ukázka – Silence Speaks

Seznam skladeb:
1. You Are We
2. Steal The Sun
3. Feel
4. Empire Of Silence
5. Wide Awake
6. Silence Speaks
7. Settle Down Society
8. Hurricane
9. Revolt
10. Civil Isolation
11. In Another Now

Sestava:
Lawrence Taylor - zpěv
Sean Long - kytara, klavír, vokály
Mat Welsh - kytara, vokály
Aaran Mckenzie – basová kytara, vokály
Adam Savage – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 51:24
Label: UNFD
Země: Velká Británie
Žánr: metalcore/hardcore

Diskografie:
2012 - This Is the Six
2015 - Brainwashed
2017 – You Are We

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.05.2017
Přečteno: 3033x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14422 sekund.