RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Thrashmetalové novinky roku 2017 - část X. - kapely CHRONOSPHERE, LICH KING a ASSAULTER

CHRONOSPHERE - Red n Roll
Řekové Chronosphere jsou zpět s třetí studiovkou. Tu předešlou jsem za pomoci školní terminologie zařadil mezi díla, díky kterým pánové absolvovali thrashmetalovou základku, a to ještě s odřenými kytarovými hmatníky. Autoři byli tenkrát silnější v předmětech jako tělocvik (nasazení a energie) nebo hudebka (řemeslo), pokud však přišla na řadu matematika (logická promyšlenost písní), nebylo to až tak slavné a z celkového pohledu album „Embracing Oblivion“ tvořilo jednolitou a ne dvakrát atraktivní masu. Mezitím se Řekové zřejmě neflákali a tři „učňovské“ roky, které dělí druhou řadovku a novinku „Red n´ Roll“, zvládli s úspěchem. Nejenom, že zůstali dobří ve výše zmíněných disciplínách, zároveň se jim podařilo učinit jistý pokrok ve svých dříve slabších oborech, pročež mají aktuální skladby pevnější ukotvení a zároveň disponují o něco větším tahem. Pořád ovšem nejde o tak dramatický posun, který by autory vyšvihl na roveň skladatelů z Amken, War Device nebo Suicidal Angels (abychom zůstali ve stejné destinaci). Po zlověstném – avšak zbytečně dlouhém - intru „Alu Card“ následuje rytmická smršť, která zpomaluje pouze minimálně, naopak do hry ještě občas vlítnou blast-beatové (a celkem zbytečné) pasáže. Jinak jedna palba střídá druhou, technicky vytříbené riffy jsou vedle thrashe stejnou měrou naloženy v punkovém, heavíkovém a částečně thrash´n´rollovém láku, do toho pravidelně zasahují – nejednou velmi pěkné a nečekaně melodické – sólové vyhrávky, což je zábavné tak do šestého fláku „The Force To Put An End“, poté začne jít zavedené schéma malinko na nervy, čemuž zavdává příčinu také nijak záživný zpěv Spyrose Lafiase. Co dodat? Učňák mají pánové za sebou, nyní nezbývá, než čekat, zdali zůstanou na svém, nebo budou pokračovat ve vzdělávání a příště nám třeba naservírují desku ocejchovanou maturitním štemplem.
6/10
YouTube ukázka - Picking Up My Pieces

LICH KING - The Omniclasm
To Amíci Lich King zmákli maturitu již na přelomu uplynulé desetiletky, kdy nahrávali jedno album za druhým, přičemž jim vše šlo náramně od rukou, noh i hlav. Pak přišla pětiletá pauza, vyplněná pouze několika singly a jedním EP, letos se parta Lich King vrací zpět, a to v plné síle a kráse! Tohle je crossover thrash vysoké jakosti se vším, co k němu patří, včetně rytmické dynamiky, drtivých kytarových nájezdů, tempové akcelerace, ale i melodických vsuvek nebo tematicky přesně podchycených textů a srandiček typu „Crossover Songs Are Too Damn Short“, kde si pánové utahují z part jako Insanity Alert nebo M.O.D., jejichž songy mnohdy netrvají déle než pár sekund. A je pravda, že většina ostatních položek novinky „The Omniclasm“ nejde pod tři minuty, přičemž nic neztrácí ze svého náboje, když autoři neustále přicházejí s atraktivními nápady a riffy, snad s výjimkou nejdelšího štychu „Civilization“, který na více než sedmiminutové ploše přece jenom malinko ztrácí dech. Jinak ale zcela platí, že pokud patříte mezi fanoušky stylu, nemusíte váhat ani vteřinu, novinka Lich King zabírá na první dobrou (a s dalšími poslechy jenom roste), při palbách jako "Preschool Cesspool", "Our Time To Riot“, „Offense“ nebo „Lich King VI: The Omniclasm“ pak nelze žasnout nad jejich strhující thrashovou intenzitou. Nová fošna Amíků mě bere víc, nežli nedávný příspěvek Iron Reagan, nyní jsou na tahu další mistři stylu Municipal Waste, jejichž novinka vyšla shodou okolností právě včera!
8/10
YouTube ukázka - Preschool Cesspool

ASSAULTER - Meat Grinder
Z Itálie se v poslední době hrne jedna dobrá smečka za druhou, mezi nejnovější party, které vydaly debutovou fošnu, patří také čtyřčlenný spolek Assaulter. Album s úderným názvem „Meat Grinder“ pokračuje v dnes tolik oblíbené těžbě thrashové zeminy osmdesátých let, přičemž Italové provádějí hloubkové vrty hlavně na americkém území v legendární oblasti Bay Area, kde je to sice jedna vytěžená díra vedle druhé, což však nijak nedeprimuje bezpočet nových „horníků“, kteří s neutuchající vášní fárají na úplně stejných místech a kráčí přesně v těch stopách, jež protlačily těžké boty mistrů z důvěrně známých skupin v čele se Slayer. Právě odkaz této kapely je v tónech Italů nejmarkantnější, např. ve zlověstných nájezdech nebo zběsilých kytarových sólech. Nicméně i když je tato inspirace velmi znatelná, naštěstí nepřesahuje – aspoň většinou - úroveň bezduché kopie a pouze nakopává Italy k pořádně vášnivému a často i silně nakažlivému výkonu. Skladby šlapou jako hodinky, tedy lépe řečeno frčí jako formule, neboť dominantní tempo je zde rychlé až masakrální. Občas dokonce zazní čistě deathmetalový vichr, který vnáší do hry Italů větší rozmanitost, což platí i o krátké crossoverové vsuvce „L.M.T.“, jež vzdává hold dalším Amíkům S.O.D, potažmo opusu „Bestial Vomit“, který balancuje na hravém rozmezí punku a thrash´n´rollu. I díky momentu překvapení nejlépe funguje úvodní trojice písní, za zvláštní zmínku pak stojí štych „Pay To Play“, který vokálním frázováním připomíná skladbu „Protest“ českých bardů Debustrol. Máte-li to rádi staromilsky a hlavně rychle, s plackou „Meat Grinder“ si zkrátka přijdete na své.
6,5/10
YouTube ukázka - Meat Grinder

Petr Štěpnička             


CHRONOSPHERE

www.chronosphere-official.com

1. Alu Card
2. Demonized
3. Before Its Gone
4. Picking Up My Pieces
5. Be the Best
6. The Force to Put an End
7. Honest to Kill
8. Wolves Out of Cage
9. Warriors
10. Portal to the Underworld

Sestava:
Spyros Lafias - zpěv, kytara
Panos Tsampras - kytara
Kostas Spades - baskytara
Thanos Krommidas - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 40:32
Label: Punishment 18 Records
Země: Řecko
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2012 - Envirusmen
2014 - Embracing Oblivion
2017 - Red n Roll

Související články

--------------------------------------------------------------

LICH KING

FB LICH KING

Seznam skladeb:
1. Weapons Hot
2. Lich King V: Stalemate
3. Preschool Cesspool
4. Cut the Shit
5. Our Time to Riot
6. Crossover Songs Are Too Damn Short
7. Take the Paycheck
8. Civilization
9. Offense
10. Lich King VI: The Omniclasm

Sestava:
Tom Martin - zpěv
Joe Nickerson - kytara
Nick Timney - kytara
Mike Dreher - baskytara
Brian Westbrook - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:00
Země: U.S.A.
Žánr: crossover thrash

Diskografie:
2007 - Necromantic Maelstrom
2008 - Toxic Zombie Onslaught
2010 - World Gone Dead
2011 - Super Retro Thrash
2012 - Born of the Bomb
2017 - The Omniclasm

--------------------------------------------------------------

ASSAULTER

FB ASSAULTER

Seznam skladeb:
1. Assaulter
2. Meat Grinder
3. Dead End Siding
4. Terror World
5. L.M.T.
6. Liesocracy
7. Mind Control
8. Pay to Play
9. After the Countdown
10. Bestial Vomit

Sestava:
Enzo - zpěv, baskytara
Paolo Iori - kytara
Gigi - kytara
Rodolfo - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 36:25
Label: EBM Records
Země: Itálie
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2017 - Meat Grinder

Související články - Thrashmetalové novinky roku 2017


Vydáno: 24.06.2017
Přečteno: 1856x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09608 sekund.