RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IRDORATH - Denial of Creation

Je libo chytlavý melodický black metal prolezlý thrashem? Potom lapněte po rakouských Irdorath! Tato temná čtyřčlenná smečka funguje od roku 2005, má na svém kontě čtyři desky a na té poslední jim to šlape zatraceně dobře. Rakušané nyní přichází s novinkou „Denial of Creation“, které byla do vínku dána na jednu stranu hrstka syrovosti a na stranu druhou po okraj naplněný kýbl melodiky s až hříšnou chytlavostí.

Úvodní křik, výrazně vystupující a vzrušující kytarové plochy a erupce blast beatů bez sklouznutí do jednoduché klepačky dostávají do varu společně se slušnou náloží kytarové melodiky a charismatického blackového screamingu i growlingu hned v otvíráku „Devoured by Greed“. Celá nahrávka pak nabízí za dominantních melodických kytarových vyhrávek poměrně rozlehlou paletu pomalých, rychlých i středně rychlých rytmů, které se skvěle střídají i v rámci jedné skladby, jako příklad budiž vzrušující jízda „Sacred Deception“. Ze syrového zvuku tu a tam vykoukne akustická vložka a ani vokální linky nebruslí po žádných monotónních ledových plochách. Ke slyšení je i velmi působivé mluvené slovo, jehož je nejzajímavěji užito ve skladbě „In the Name of Decay“, do které tak vnáší nádherně temný epický feeling. Zakomponování thrashových a deathových prvků do blackmetalové masy zní v podání Irdorath velmi svěžím dojmem a thrasherům by mohla zachutnat třeba „The Curse that Haunts the Earth“.

V tom slušném varu udržuje posluchače celá deska. A kdyby se tak nedělo, album nabízí několik skladeb, které do něj spolehlivě navracejí. Jednou z takových položek může být například „Purification“, která chytne živelnými bicími a k závěru skvělým, blackové vody brázdícím kytarovým představením. „Blessings from Above“ ukolébá houpavou, až hypnotizující melodií, která by si mohla podmanit i ne-blackmetalové duše. Desku finišuje tempově klidnější a na melodiku taktéž bohatá titulní skladba „Denial of Creation“, která začíná jako nějaká rocková romantická balada, zanedlouho se ovšem oblékne do temného hábitu nasáklého proměnlivou atmosférou a protkaného kytarovými pasážemi, jež vedou do totálního deliria. Jako celek tato skladba působí opravdu skvostně a pěkně nakažlivě.

Novinka Irdorath zní velmi vyrovnaně, posluchače si dokáže lehce podmanit a k tomu je obdařená dobrým zvukem s jasně od sebe rozeznatelnými instrumentálními linkami. Čtvrtý zářez do diskografie těchto Rakušanů se zkrátka vydařil. A poněvadž se nejedná o ortodoxní black metal, potenciál úspěchu má „Denial of Creation“ rozhodně i u širšího okruhu vyznavačů extrémního metalu.

Peťulín             


www.irdorath.net

YouTube ukázka – Denial of Creation

Seznam skladeb:
1. Devoured by Greed
2. Trail of Redemption
3. Sacred Deception
4. The Curse that Haunts the Earth
5. Purification
6. Covenant of the Unbounded
7. Blessings from Above
8. In the Name of Decay
9. Denial of Creation
10. Die Rache des Baumes

Sestava:
Markus – zpěv, kytara
Craig Hauser – kytara
Mario – baskytara
Thomas – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 55:58
Label: WormHoleDeath
Země: Rakousko
Žánr: black/thrash metal

Diskografie:
2007 – Götterdämmerung (Zorn der Elemente)
2010 – Dekonstrukteur des Fleisches
2013 – I Am Risen
2017 – Denial of Creation

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.08.2017
Přečteno: 2772x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
zajimava banda,...15. 08. 2017 8:12 Crust


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09235 sekund.