TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Libor MATEJČIK (MOTORBAND) - Současná sestava? Excelentní muzikanti a skvělí kluci!

Kytarista Libor Matejčik (Motorband; ex-Kreyson, ex-Vitacit...) patří mezi matadory tuzemského heavy metalu. Přestože působil v kapelách jako Kreyson nebo Vitacit, tak pro každého fanouška je to především leader teplického Motorbandu, se kterým v letošním roce servíruje nové studiové album s názvem "V". Jak probíhaly přípravy a natáčení tohoto alba? Co dalšího pro své fanoušky kapela přichystala? A jedná se o poslední snahu o to, aby se kapela dostala opět do popředí zájmu? To a mnohem více si můžete přečíst v tomto rozhovoru.

Kapela Motorband v letošním roce vydala dlouho očekávané studiové album s názvem „V“. Jak probíhaly jeho přípravy a natáčení?
Odkázal bych čtenáře na náš profil na Facebooku, kde jsem nedávno ve stručnosti popsal, jak vše probíhalo. Popsat tady průběh nahrávání ve dvou - třech větách? To je nemožné!

Na co se mohou fanoušci těšit? Můžete stručně nastínit, co je na novém albu čeká?
To nechám na recenzentech, aby napsali, co posluchače na novém albu čeká. Pro mě je největším přínosem jednoznačně zpěv Luďka Struhaře. Už na začátku jsem veřejně řekl, že Luděk je fenomenální zpěvák s dynamitem a žiletkami v hlase. Je skvělým muzikantem a je tvůrčí. Na albu to jednoznačně dokazuje.

Jsou na albu nějací hosté?
Daniel Haftstein (ex-Kreyson, ex-AB Band, Mewa) a Milan Krbec nám pomohli nazpívat u dvou skladeb sbory. O produkci jsme se podělili já s Karlem Adamem a Tomášem Raclavským.

Máte na albu nějakou skladbu, kterou osobně preferujete?
To ne. Něco se mi líbí více, něco méně. V každé skladbě je něco, co mě bere a něco, co cítím, že bych chtěl udělat trochu jinak. Snažím se ale album vnímat jako celek a z toho jsem totálně nadšený.

Mimo nového alba se fanoušci mohou těšit také na filmový dokument, ve kterém bude zmapována historie kapely. Můžete o tomto dokumentu prozradit nějaké podrobnosti?
Abych řekl pravdu, pořád nemůžu uvěřit tomu, že v kinech budou promítat film, kde hraji hlavní roli já a kapela Motorband. Já jsem ho neviděl a nevím tedy, jaký přesně je. Myslím si však, že bude hodně lidí překvapeno, o čem vlastně ten film je, včetně mě! Produkce mi jen doporučila, že si mám na premiéru vzí hodně kapesníků. (smích)

Četl jsem o vás, že berete nové album jako poslední šanci k tomu, aby se Motorband jako takový udržel na scéně. Co je na tom pravdy?
No cítím to tak (a nejen já), že je to naše poslední šance. Jsme padesátníci! (smích) Luděk je zpěvák, kterého jsem si v Motorbandu představoval už od jeho začátku. Našel jsem ho ale až teď. Respektive Kamil Střihavka byl fantastický zpěvák, ale žánrově byl bohužel jinde. Pokud by se Motorband v čele s Ludkem Struhařem měl pouze „potácet“ na okraji zájmu fanoušků a médií, tak si myslím, že po tom všem, co jsem zažil, bych už ztratil poslední sílu a víru, že postavím kapelu, která bude bavit tisíce lidí. Pokud tato sestava neprorazí a nevydrží, tak pak už žádná. Je to můj poslední pokus!

V kapele se od roku 1990 vyměnila celá plejáda hudebníků. Jak osobně hodnotíte současnou sestavu?
Excelentní muzikanti a skvělí kluci.

Vy sám jste ve své hudební kariéře prošel mnoha kapelami . Na jaké období vzpomínáte nejraději?
Každé angažmá pro mě bylo velmi přínosné. Určitě je ale na prvním místě Kreyson. Tam to šlapalo po všech stránkách profesionálně.

V poslední době jsem měl tu čest vás vidět společně s Kamilem Střihavkou na jednom pódiu. Je nějaká šance, že se Kamil Střihavka na nějaké desce ještě objeví nebo to bylo opravdu jen vzpomínání na staré časy?
Nikdy neříkej nikdy! Nic takového v dohledné době ale neplánujeme. Hostování Kamila Střihavky na koncertech Motorbandu byl nápad tehdejšího manažera. Bylo to fajn a určitá nostalgie alespoň u mě proběhla. S Kamilem jsem v kontaktu. Píšeme si, voláme si.

Trochu zrádná otázka: Nepřemyšlel jste během své kariéry o tom, že byste kapely Motorband uložil k ledu a rozhodl se věnovat jinému hudebnímu projektu, který by byl čistě z vaší hlavy?
Ne! Já jsem Motorband! Písmeno M mám i vytetované na ruce!

Nové album je na světě. Jak je na tom Motorband s koncerty? Kde vás mohou fanoušci tento rok vidět?
Vše je ve fázi příprav. Dva roky jsme se plně soustředili na nové skladby a natáčení! Sledujte naše stránky, kde hrajeme, tam najdete.

Máte pro tento rok ohledně hudby nějaké další plány a přání?
Teď jsme ve fázi startu promo akcí k novému albu a filmu. 5. září tohoto roku proběhne křest CD a filmu v Praze. O všem budeme včas informovat.

František Šafr             


www.motorband.cz

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.07.2017
Přečteno: 4747x




počet příspěvků: 11

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nechystá někdo...28. 02. 2018 23:48 SvojPat
Ten zpěv to hazi...18. 11. 2017 7:11 Kerim
Hudebne je "V"...18. 11. 2017 1:02 POSLUCHAC
Bude...3. 09. 2017 14:20 Pagan
VRecenze nového CD...3. 09. 2017 10:45 Jiri87


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08341 sekund.