ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Lukáš URBAN (HALO OF THE SUN) - Hudbu děláme tak, aby se líbila hlavně nám, a o to víc oceníme každého člověka, který si jí užívá s námi

Modern heavy metal je pojem, pod kterým si lze představit mnohé. A jelikož kladenská kapela Halo Of The Sun se právě k tomu stylu hlásí, její zpěvák Lukáš Urban vysvětlí nejen svoji poměrně jednoduchou a jasnou definici toho stylu, ale zároveň příjemně odlehčeným způsobem přiblíží atmosféru v tomto mladém uskupení.

Vezměme to úplně od základu – kdo jsou Halo of the Sun? Kdo kapelu tvoří, jaká je vaše hudební minulost a zkušenosti, jak jste přišli ke svému poetickému jménu?
Jsme pětice mladých Kladeňáků, kteří spolu hrají už dva roky. Bráchové Adam (bicí) a Martin (kytara) se po odchodu z jedné kapely rozhodli, že spolu budou jen tak blbnout a hrát si pro sebe covery. Pak ale na doporučení narazili na kytaristu Honzu a začalo se z toho něco klubat. Na inzerát jsem se pak zanedlouho ozval já (Lukáš - zpěv) a nakonec i basák Jirka. Hned od začátku to fungovalo a tak jsme začali skládat hudbu, která nás baví nejvíc a kterou bychom si sami pustili. Na začátku jsme skoro všichni hráli v jiných kapelách a HOTS jsme vnímali jako „vedlejší projekt“. Postupem času jsme ale zjistili, že nás naplňuje mnohem víc a nakonec všichni svoje původní kapely opustili. A jak vznikl název? Halo of the Sun je zajímavý optický úkaz, který je možný vidět na nebi kolem slunce. V podstatě kruh kolem slunce. Také to má ale hlubší význam pro zakladatele kapely. Je to symbol kultu z psychologické hororové hry Silent Hill, na které vyrůstali.

Jaké máš s Halo of the Sun ambice? Co si z nich dosud naplnil, jaké představy tě opustily a jaké naopak přibyly?
Tak za rok bychom si už konečně chtěli zahrát s Metallicou... (smích). Ne, teď vážně. Hudbu děláme především pro naše vlastní potěšení a jsme rádi za každého člověka, kterému se naše tvorba líbí. Nepřestáváme na sobě pracovat a snažíme se posouvat naše hranice. Já osobně jsem se díky klukům z HOTS konečně našel. V životě bych neřekl, že si dokážu sebevědomě stoupnout s mikrofonem před lidi a bavit je. Osobnostně jsem hodně uzavřený člověk a toto je způsob, jakým neustále překonávám sám sebe.

Svůj hudební styl označujete jako moderní heavy metal, můžeš nějak blíž člověku, který vaší kapelu ještě neslyšel, přiblížit, co si pod tímhle pojmem představit? Co bys doporučil jako váš zatím nejpovedenější kus?
Je to strašně jednoduché. Máme rádi System of a Down, Avenged Sevenfold, Slipknot, Killswitch Engage, Asking Alexandria, Periphery a další. Smíchali jsme to všechno dohromady a vzniknul z toho náš styl. Jako náš nejpovedenější kus bych momentálně doporučil song „Save Me!“, ale v blízké době pustíme do světa další kousek, který bude zase o level výš…, alespoň my v to doufáme.

Jak hodnotíš domácí scénu, co tě z ní zajímá a baví a s kým by sis rád zahrál na jednom pódiu? Které kapely jsou tvému hudebnímu cítění blízké?
Mám asi deset oblíbených českých kapel. Osobně bych si rád zahrál s The Switch nebo s Kurtizánama z 25 avenue. A Atari Terror by udělali radost určitě i zbytku naší kapely, kteří domácí scénu tolik nesledují. K populární hudbě nemá většina kapely moc vřelý vztah (smích).

Jak vnímáš v hudbě texty, jaký význam jim v Halo of the Sun přikládáte a jaká témata vás zajímají?
Začíná to tak, že mumlám první slova, co mě napadnou. Až když je song instrumentálně hotov, tak se zaměříme na text a jeho obsah. S angličtinou na tom nejsem špatně, ale kluci jsou na hodně vysoké úrovni, takže mi hodně pomáhají. V textech kritizujeme společnost, nesmyslnost válek, zneužívání náboženství, šikanu atd. Jo a taky máme šílenou písničku, jejíž text je o čeledi ptáků špačkovitých, který je z většiny zkopírovaný z anglické wikipedie (smích).

Na vašich stránkách se nedávno objevila zmínka o tom, že začínáte makat na další studiovce. Myslíte tím novou skladbu nebo rovnou celou desku? Máš už nějakou bližší představu, pokud na desku dojde, jak by měla vypadat a kdy by měla vyjít?
Na dlouhohrající desku zatím nemáme peníze (smích). Naším cílem je postupně nahrát songy jako singly, a to v pořadí, v jakém jsme je skládali. Takže je to celé běh na dlouhou trať, protože zároveň makáme na dalších nových písních.

Jak jste na tom s živým koncertováním? Kde vás je možné vidět, čím bys příznivce moderního metalu nalákal na vaši show a který koncert považuješ v historii Halo of the Sun za nejvydařenější?
Nejvíc hrajeme na Kladně a v jeho okolí. Už jsme hráli i v Kadani a plánujeme svojí působnost rozšířit na Prahu. V příštích měsících navštívíme například i Rakovník a Kralupy nad Vltavou. Za nejvíc podařený koncert považuju hned ten první, který jsme odehráli v kladenské Poldofce. Protože hrajeme tvrdší hudbu, nečekali jsme nijak velkou odezvu, ale koncert předčil naše očekávání.

V současné době je velmi moderní prezentovat svojí hudbu i prostřednictvím videoklipu. Jak aktivní v tomto směru jsou či se chystají být Halo of the Sun?
Momentálně si je děláme sami. Klip k „Save Me!“ jsme natočili ve sklepě, kterému říkáme zkušebna. Stříhal ho náš kytarista a kameru držela jeho manželka (smích). V budoucnu bychom ale chtěli do klipů zainvestovat určitě víc.

Jaké jsou nejbližší plány vaší kapely?
Naučit se pořádně hrát (smích).

A teď už jen závěrečný prostor pro to, co bys rád řekl, aniž bych se tě na to zeptal.
Hudbu děláme tak, aby se líbila hlavně nám, a o to víc oceníme každého člověka, který si jí užívá s námi. Všem fanouškům moc děkujeme!

Savapip             


FB HALO OF THE SUN


Vydáno: 08.10.2017
Přečteno: 2407x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09736 sekund.