16.10.2018
KARAKELA
Karakela je nový český melodic-hardrockový projekt, ..více

15.10.2018
ALDARIA
Norský uměleck Frode Hovd, který loni nadělil ..více

15.10.2018
SLIPKNOT
Přestože se spekuluje, že pro Coreyho Taylora je už ..více

14.10.2018
GUARDIANS OF TIME
Už je pět dní budou čekat příznivci norských ..více

14.10.2018
INFINITA SYMPHONIA
INFINITA SYMPHONIA zlákali ke spolupáci na chystaném albu ..více

12.10.2018
Marius DANIELSEN
Druhá část powermetalové opery Nora Mariuse Danielsena ..více






THIRD DIMENSION - Conspiracy Theory
Zpěvák skutečně není úplně perfektní (jsou ..

HARDCORE SUPERSTAR - You Can`t Kill My Rock N`Roll
mám fakt rád od debutu. K recenzi není co doda ..

DRAGONLORD - Dominion
(y) ..

DRAGONLORD - Dominion
Môj názor je ten, že Formation (9/10) je návra ..

AMORPHIS - Queen Of Time
Fantastické album. Nestává se často, aby kapel ..

DRAGONLORD - Dominion
Ja by som veľmi nechválil ani Formation. S The G ..

DRAGONLORD - Dominion
Poslední je vyloženě tuctový thrash! Porovnej ..

DRAGONLORD - Dominion
Není to kdo ví co, ale deska mě baví rozhodně ..

DRAGONLORD - Dominion
Je to slaboučké. Raději se věnuj Testament Eri ..

DORO - Fear No Evil
...je hrozná sr..čka. Nesnese srovnání s nič ..




Za poslední měsíc:
HELLOWEEN - Máme v kapele šest skladatelů. Nápadů na novou desku bude dost!
4848x

ALKEHOL - Sudová přitažlivost
2560x

GRAVE DIGGER - The Living Dead
911x

CRUADALACH - Raised By Wolves
848x

DRAGONY - Masters Of The Multiverse
833x

KILMARA - Across The Realm Of Time
806x



21.10.2018
ROBERT JON & THE WRECK (USA), Melouni..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

23.10.2018
Red Baron Band Psycho Doors Revival Revolver 66 (USA/CZ)..
Praha 1, klub Vagon, Národní třída 25, začátek od:20.30, vstupné: 150

02.11.2018
DARKFALL (AT), WARBELL (PL), INNERSPHERE, INNER SANCTUM (DE), RAW..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:30, vstupné: 180



článků celkem: 6581
recenzí: 5355
reportů: 532
rozhovorů: 362













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


GALNERYUS - Ultimate Sacrifice

Japonci Galneryus loni po dlouhé době přerušili šňůru každoročního vydávání plnohodnotných studiovek, fanoušci ale důvod ke smutku nemají, vše bylo totiž dohnáno na konci letošního září, kdy se objevila novinka „Ultimate Sacrifice“. A jelikož v mezidobí došlo v kapele pouze k jedné malé změně na postu bicmena, můžeme opět očekávat tradiční porci velkolepě pojatého symfo-power metalu s občasnými přesahy do progového území, jež se nejčastěji odehrávají ve specificky laděných sólových partech.

Stejně tak byl zachován další prvek typický pro tuhle partu, který ovšem nepůsobí tolik lichotivě. Jde o kompoziční ambivalentnost, jejímž důsledkem jsme opět nuceni vyslechnout několik zhola nezábavných písní. Daleko důležitější ale je, že se na albu rovněž vyskytují skladby výborné až strhující, přičemž poměr dobré položky versus špatné se jednoznačně přiklání na první stranu. Do pozitivní kategorie spadá rovnou intro „Enter The New Age“, které navzdory názvu připomíná nejlepší momenty kapely, včetně fanfárového halasu, chutných vyhrávek, pochodového tempa a vůbec spolehlivě fungující přípravy na okázalý powermetalový zážitek, pročež vůbec nevadí jeho o něco delší, konkrétně tříminutová stopáž. První regulérní song s titulem „Heavenly Punishment“ pak nabídne jeden ze tří vrcholných okamžiků nahrávky, když propojí rychlé rytmy se sborovými a v refrénu adekvátně povznášejícími zpěvy, vrstevnatá instrumentace je u této kapely samozřejmostí, nechybí ani výše zmíněné progové výlety, které se tradičně otírají o jazzovou škatuli.

To znamená zajímavé spestření do té doby, když těmto složitým sólovým hrátkám kontruje melodické okolí skladby, jak je tomu také v případě navazujících příspěvků „Wings Of Justice“ a „The Shadow Within“. Když se ale veskrze pozitivní náboj písní otupí důrazem na temné vyznění, které nenabízí mnoho průduchů pro chytlavé motivy, kapela je najednou poloviční a nudná. V případě nové desky padl černý Petr na kompozice „With Sympahty“ a „Rising Infuriation“, které se skutečně nedají označit jako dvakrát vábné. Malinko rozpolceně dopadla ještě skladba „Brutal Spiral Of Emotions“, jež je rozfázována na tři části, přičemž úvodní temná sekce opět dvakrát neláká, dojem naštěstí brzy pozvedne ucházející refrén a hlavně působivý baladický dojezd s celou řadou atraktivních motivů.

K posouzení máme ještě dva songy, u nichž si všímavý čtenář odvodí, že musí jít o zbývající dva vrcholy. Prvním z nich je odlehčená rockovka „Wherever You Are“ s čarokrásnými sólovými melodiemi, jejichž klenutí mě uvádí do mimořádně příjemného melancholického rozpoložení. Přirovnat je lze k tvorbě dalších Japonců Gyze, případně ke spektakulárním Tolkkiho majstrštykům, každopádně v podobně patetických momentech se nejraději vyžívají právě japonské kapely. S pamětihodnými okamžiky se vytasí také titulní opus, jenž je tentokrát rozčleněný do pěti úseků, přičemž zábavné jsou všechny, nejchytlavější zenit ale jednoznačně číhá v mega přitažlivém refrénu. Při jeho poslechu mám pocit, že mě kapela čapla za ruku a pozvala k pohádkovému průletu nebeskou klenbou. Samozřejmostí je azurově modrá obloha a všudypřítomné slunce. Právě pro tyto okamžiky Galneryus pravidelně sleduji a jsem velmi rád, že mě v tomto ohledu opět nenechali ve štychu.

Pagan             


FB GALNERYUS

YouTube ukázka - Ultimate Sacrifice

Seznam skladeb:
1. Enter the New Age
2. Heavenly Punishment
3. Wings of Justice
4. The Shadow Within
5. With Sympathy
6. Wherever You Are
7. Rising Infuriation
8. Brutal Spiral of Emotions
I. Blinded By Anger
II. Burning Within
III. Soul Carried By The Wind

9. Ultimate Sacrifice
I. Wishing To Liberate
II. The Battle In Desperation
III. The Reality In The End
IV. Phantasmagoria
V. The Living And The Dea


Sestava:
Masatoshi Ono - zpěv
Syu - kytara
Taka - baskytara
Yuhki - klávesy
Fumiya - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:05:13
Label: Warner Music Japan
Země: Japonsko
Žánr: melodický power/speed/prog metal

Diskografie:
2003 - The Flag Of Punishment
2005 - Advance To The Fall
2006 - Beyond The End Of Despair...
2007 - One For All...All For One
2008 - Reincarnation
2010 - Resurrection
2011 - Phoenix Rising
2012 - Angel of Salvation
2013 - The IronHearted Flag, Vol. 1: Regeneration Side
2014 - The IronHearted Flag, Vol. 2: Regeneration Side
2014 - Vetelgyus
2015 - Under the Force of Courage
2017 - Ultimate Sacrifice

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2017
Přečteno: 1303x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jo ještě bych...23. 11. 2017 11:40 htaedas
Kdo je poslouchá,...23. 11. 2017 11:39 htaedas
Galneryusje výborná volba....23. 10. 2017 16:57 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19631 sekund.