RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




METALITE - Heroes In Time

Hodnocení debutu kapely Metalite nelze začít jinak, nežli zmínkou o spolku Amaranthe. Ten je totiž hlavní, a také přiznanou inspirací těchto švédských noviců, kteří v podstatě prezentují jeho přístupnější a o mužské vokály lehčí verzi. Právě důraz na mixování growlingu s melody zpěvy mě vždy odrazoval od podrobnějšího zkoumání známé party, u Metalite tento zádrhel odpadá a najednou je vše – alespoň pro mě – daleko zábavnější. Jestli to budete cítit podobně, záleží na tom, do jaké míry jste nakloněni moderním postupům, které jsou úzce spojeny s všudypřítomnými elektronickými hrátkami, jež nezřídka flirtují s techno, trance a tanečními prvky.

Jinak řečeno, pokud vám tato slova smrdí, běžte rychle od toho. Téměř každý tón alba „Heroes In Time“ je prosycen syntetickými tanečky, které jsou na stejné, ne-li vyšší úrovni, nežli kytary. Ty do popředí vystupují vlastně jenom v sólových partech, o to víc je ale jejich hra zábavnější, zvlášť s ohledem na přímočaré kompoziční postupy. Švédští autoři totiž nic výrazně nekomplikují a jedou na prvoplánově hitový efekt, což jim není možné vyčítat, jelikož jejich tvorba nepostrádá dynamiku, švih a energii. Zlatou – nebo vzhledem k hodnocení spíše stříbrnou - korunu všemu nasazuje zpěvačka Emma, která vládne jistým a nikterak přeslazeným hrdlem. Jakmile její snahu zároveň doplní líbivě napsané vokální linky, rovná se zážitek stavu, pro nějž nemůžu najít jiný výraz nežli „šmrncovní“.

V tomto ohledu si slušně vede úvodní skladba „Afterlife“, stejně jako titulní věc nebo ojedinělý speedmetalový rychlík „Black Horse Rider“, vyloženě hitovou a příjemně svěží aurou pak oplývají tracky „Nightmare“, „Power Of Metal“ a „Over And Done“. Do povedené kategorie je nutné přičíst i baladickou kompozici „In The Middle Of The Night“ s vtahujícím pianovým preluidem a přitažlivými zpěvy, ve kterých se Emma pokouší o hlubší polohy, jež se jí z úst linou s úplně stejnou jistotou. Ostatní písně nijak významně nezaostávají, motivy v nich použité jsou ale přece jenom obyčejnější (s výjimkou bridge v kusu „Hunter“, jeho původní autorství ale patří Timo Tolkkimu), což pak vedle neustále pumpujících kláves a postupem času podobné rytmiky umocňuje splývání jednotlivých položek a nakonec alba jako celku. Songy proto lépe fungují v osamocených dávkách, zvlášť pokud jejich poslech absolvujete za použití optimální techniky, kdy perfektně vyniknou všechny kompoziční hrátky a instrumentální vrstvy (o zvuk se ostatně staral Jacob Hansen). Situace, kdy si občas pustíte některé skladby z tohoto alba, pak může znamenat příjemné zpestření vašeho obvyklého hudebního playlistu. Což není úplně zanedbatelný fakt.

Petr Štěpnička             


FB METALITE

YouTube ukázka - Afterlife

Seznam skladeb:
1. Afterlife
2. Purpose of Life
3. Nightmare
4. Hunter
5. Heroes in Time
6. Power of Metal
7. Over and Done
8. The Light of Orion
9. In the Middle of the Night
10. Black Horse Rider
11. The Great Force Within Us

Sestava:
Emma Bensing - zpěv
Edwin Premberg - kytara
Robert Örnesved - kytara
Robert Majd - baskytara
Lea Larsson - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 49:00
Zvuk: Jacob Hansen
Label: Inner Wound Recordings
Země: Švédsko
Žánr: moderní melodický metal

Diskografie:
2017 - Heroes In Time

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.10.2017
Přečteno: 5297x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Díky tipům na...29. 10. 2017 23:19 leebigh
Zni to prijemne. Je...25. 10. 2017 19:59 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.46726 sekund.