28.02.2020
TRIVIUM
24. dubna, to je datum, kdy se na trhu objeví novinka ..více

28.02.2020
MÖTLEY CRÜE
V létě by se konečně na trhu měla objevit sólová ..více

28.02.2020
ARMORED SAINT
Kytarista Jeff Duncan, který je členem této americké ..více

28.02.2020
EXTREME
Kytarista Nuno Bettencourt promluvil o novém albu kapely, ..více

28.02.2020
SKYFOREST
Atmosférickým post-black metalem se prezentuje tento ..více

28.02.2020
XIV DARK CENTURIES
Devět let trvalo těmto německým folkmetalistům než ..více






DEBUSTROL - Rwanda
Možná nejslabší album Debustrolu. Zahuhlaný z ..

DEBUSTROL - Válka
Nátěr, skvělej zvuk, úderné refrény (i zde t ..

SEPULTURA - Quadra
Po prvním poslechu to zní velmi dobře, je skvě ..

VAN HALEN - Van Halen
Mě to více táhne k Davidovi,ale zase Sami zpív ..

SEPULTURA - Quadra
Už se těším na koupi CD a přesvědčím se s ..

SEPULTURA - Quadra
Skvělá deska! ..

VAN HALEN - Van Halen
To je sporna otazka. Kdyz mi bylo 15 az 20 mel jse ..

VAN HALEN - Van Halen
Dobrá, jsem na ně zvědav.A kdo podle tebe Pepsi ..

VAN HALEN - Van Halen
S těmi Holanďany opatrně, jejich matka je z Ind ..

DEBUSTROL - Válka
Zakuklenci jsou, makat nebudou, vepřový nežerou ..




Za poslední měsíc:
Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
1711x

DEBUSTROL - Pád do hrobu mrtvol
1689x

DEBUSTROL - Apokalismus
1284x

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
1264x

Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
1072x

DEBUSTROL - Steak
1068x



07.03.2020
POWER 5 - heavy/power metal, Bad Jokers Cream - hair metal..
ZLÍN, Bamboo club, Nad Stráněmi 4512, Zlín, začátek od:20:30, vstupné: 110.-

13.03.2020
DEAD DANIELS (Praha), ERAR EŠUS (Ostrava)..
RC KAIN, Praha, začátek od:20:00, vstupné: 150 Kč

14.03.2020
POPPY SEED GRINDER - deathmetal / HC Praha (poslední koncert s frontmanem Eddie..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 7477
recenzí: 6134
reportů: 571
rozhovorů: 390













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PINK CREAM 69 - Headstrong

Od té doby, co se přelomilo tisíciletí, tak němečtí Pink Cream 69 už se do studia kdovíjak rychle nehrnou. Kapela, která byla a je plná nepřehlédnutelných jmén rockové scény. Kapela, jejímž jméno by se dalo použít jako synonynum pro soudržnost, vždyť za třicet let existence došlo pouze k výměně Davida Readmana za Andiho Derise (vzpomene si dneska ještě někdo na to, že současný frontman Helloween získával ostruhy právě u PC69?), Chrise Schmidta za Kostu Zafirioua na bubenické sesli, znáborování druhého kytaristy Uweho Reitenauera a krátkodobému koketování s Doogiem Whitem při procesu hledání zpěváka před ulovením Davida Readmana. Kapela, která si po bouřlivém období a hledání sebe sama v polovině devadesátých let vytvořila svůj nezaměnitelný styl a výraz a toho se bez nějakých zásadních změn vytrvale drží.

Taková je i charakteristika jejich nejnovějšího alba „Headstrong“. Které ani v nejmenším nepřekvapí, ale příznivce kapely, potažmo hard rocku, velmi potěší. Kompletní desítka skladeb má přesně takový švih, energii, výraznou melodii, skvělé provedení i potřebnou špetku chytlavosti, na jaké jsme od Pink Cream 69 dávno zvyklí. Davidu Readmanovi to opět skvěle zpívá, kytarové harmonie, riffy, vyhrávky i sóla (ta se v řadě skladeb stávají velmi výraznou dominantou) jsou naprosto luxusní, v rytmice je ohromná kupa života, kooperace sborů a sólového zpěvu je nesmírně šťavnatá. Z tohoto pohledu člověk snadno mávne rukou nad skutečností, že Pink Cream 69 nemají potřebu (ale to není vlastně jen záležitost letošního alba) psát (či mladicky prožívat) tak animálně chytlavé pecky, jako byla třeba „Break The Silence“, či „The Spirit“. Ostatně právě na koncertním provedení (které tvoří druhý disk novinkového alba) druhé jmenované je znát, jak důvtipně si kapela skladby přizpůsobuje svému vyzrálému přístupu a současné formě. Z tohoto pohledu bych vsadil zejména na nejživější položku „No More Fears“ (a zase si všimněte těch živočišných kytar), či hodně dynamickou šlapavku „Walls Come Down“ se skandovatelným refrénem. Stejně tak silní jsou Pink Cream 69 nejen v údernosti, ale i v intimnějších prožitcích, kde zejména až písničkářská (v refrénu dobře vyhrocená) „Man Of Sorrow“ s lehoučkým rozvážným kytarovým sólem, či závěrečná, dokonale zklidňující „The Other Man“, zůstanou v hlavě hodně dlouho.

Pink Cream 69 jsou sví a své třicetiny slaví velmi důstojným způsobem. Díky té cestě a vývoji, kterým prošli, bych si je dovolil pasovat do luxusního trojlístku hard rockových kapel spolu s Europe a Bon Jovi. Pink Cream 69 sice ve svých raných dobách neměli tak výrazný vliv na hudební scénu jako jejich jmenovaní kolegové, nicméně po určitém vybouření se vyzráli a vyrostli do spolehlivé hard rockové jistoty. Jejich nevýhodou je to, že při kombinaci přirozeného držení se svého kopyta a síly většiny alb z jejich diskografie je nesmírně obtížné vyhnout se konstatování, že Pink Cream 69 už mají na kontě lepší desky i větší hity. To nic ale nemění na tom, že kluci opět přichází s velmi silnou, vyzrálou a maximálně přitažlivou hard rockovou kolekcí, která sice možná už úplně nezdvihne ze židle, ale rockovou duši dokonale pohladí.

Savapip             


pinkcream69.de

YouTube ukázka - Walls Come Down

Seznam skladeb:
1. We Bow to None
2. Walls Come Down
3. Unite and Divide
4. No More Fear
5. Man of Sorrow
6. Path of Destiny
7. Vagrant of the Night
8. Bloodsucker
9. Whistleblower
10. The Other Man

Sestava:
David Readman - zpěv
Alfred Koffler - kytara
Uwe Reitenauer- kytara
Dennis Ward - baskytara
Chris Schmidt - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 44:56
Label: Frontiers Records
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Pink Cream 69
1991 – One Size Fits All
1993 – Games People Play
1995 - Change
1997 – Food For Thought
1998 - Electrified
2000 – Sonic Dynamite
2001 - Endangered
2004 - Thunderdome
2007 – In10sity
2013 - Ceremonial
2017 - Headstrong

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.11.2017
Přečteno: 2831x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to all..Díky za recenzi....22. 11. 2017 10:44 Jenos
Pepsi Stone: vidím...21. 11. 2017 15:29 orre
no proto taky v...21. 11. 2017 9:47 Savapip
Novinku jsem tedy...21. 11. 2017 9:37 Pepsi Stone
Já si naopak...21. 11. 2017 7:48 Bubák


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20541 sekund.