21.10.2018
SCARLET AURA
Rumunští SCARLET AURA vydají album "Hot `n` Heavy ..více

21.10.2018
SEVENTH DIMENSION
Progresivci SEVENTH DIMENSION propagují své třetí album ..více

21.10.2018
KING ZEBRA
Druhou skladbu z připravovaného EP představují rockeři ..více

21.10.2018
GUARDIANS OF TIME
Na své právě vydané páté album "Tearing Up The World" ..více

21.10.2018
DARK GAMBALLE
Videoklip ke skladbě "Kapky", jež láká na ..více

21.10.2018
STORYUM
Moderně melodická metalová kapela ze Slovenska vydala ..více






BRAINSTORM - Midnight Ghost
Nová deska se hodně povedla. Neříkám, že nev ..

BRING ME THE HORIZON - That´s The Spirit
A nová Mantra jen utvrzuje to vše co jsem tu psa ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Tak já chápu že někomu se nelíbí evoluce a b ..

HARDCORE SUPERSTAR - You Can`t Kill My Rock N`Roll
Už dlouho mě nic neposadilo na zadek hned po prv ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Jo, jak již bylo napsáno v recenzi, Branstorm se ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
No právě, tolik let hrajou a žádný posun z pr ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Andy v Branistorm zpívá od roku 1999, Almanac fu ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Poznám len predošlý album a 'Ambiguity' z roku ..

DORO - Raise Your Fist
...posledních mnoha let je to velmi dobré album. ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Tak kvůli téhle naprosto průměrné a vývarovi ..




Za poslední měsíc:
HELLOWEEN - Máme v kapele šest skladatelů. Nápadů na novou desku bude dost!
6196x

ALKEHOL - Sudová přitažlivost
2670x

GRAVE DIGGER - The Living Dead
973x

DRAGONY - Masters Of The Multiverse
918x

KILMARA - Across The Realm Of Time
836x

THE UNITY - Rise
809x



23.10.2018
Red Baron Band Psycho Doors Revival Revolver 66 (USA/CZ)..
Praha 1, klub Vagon, Národní třída 25, začátek od:20.30, vstupné: 150

02.11.2018
DARKFALL (AT), WARBELL (PL), INNERSPHERE, INNER SANCTUM (DE), RAW..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:30, vstupné: 180

02.11.2018
ETTERNA, SYMFOBIA, AUTUMN COLD..
Karviná - Hard Café, začátek od:20:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6588
recenzí: 5361
reportů: 532
rozhovorů: 362













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained

Fanoušci oldschoolového death metalu slaví svátek. Nejenže americká legenda Morbid Angel konečně po šestileté – a po čtrnáctileté, co se její standardní tvorby týče – odmlce a personálních změnách vydává novou desku, ale také se od posledního prapodivného počinu z roku 2011 navrací k ortodoxnímu death metalu. David Vincent je fuč, post vokalisty a basáka (stejně jako před dvaceti lety) znovu přebírá Steve Tucker, za bicí usedá Scott Fuller a vedoucí kytary se v jedné skladbě ujímá nový kytarista Vadim.

Intro? Není potřeba, kašleme na prodlužovačky a rovnou skáčeme do děje, abychom se nechali sekat hlasitými bicími, které jdou paličku v paličce s vokálem navrátivšího se Stevea Tuckera. Hned v první skladbě „Piles of Little Arms“ si lze povšimnout, že se kytara Treye Azagthotha na úkor hlasitějších bicích trochu topí. Až na tuto vadu na zvrácené kráse je to úvod desky slušný. A bubenická exhibice pokračuje i v následujících položkách, přičemž totálního masakru Morbid Angel dosáhnou v „Architect and Iconoclast“ a „For No Master“, po kterých je maso v posluchačově těle jako řízky solidně naklepané. Libovou šťavnatostí se honosí (na morbiďácká měřítka) klidnější „Garden of Disdain“, jen ty tišší kytary – které je posluchač nucen lovit někde ze země – zamrzí. Třeba blackově laděný riff přicházející po sólu v „The Righteous Voice“ docela zaniká nebo sólo v „The Fall of Idols“ by vůbec nemuselo být tak urputně bito. Nejsilnější a nejzapamatovatelnější skladbou desky je „Declaring New Law (Secret Hell)“, která se pro svou odlišnou náladu (podobnou té v „Garden of Disdain“) mezi ostatními kousky vyjímá. Skladba se totiž nesnaží v první řadě vše bezcitně roztrhat na kusy, ale spíše hraje na atmosféru a osobitost. A ve kteréže skladbě si to nový kytarista Vadim vlastně zahrál? Právě v odlišné „Declaring New Law (Secret Hell)“.

Dlouho očekávaná deska nabízí solidní nálož nekompromisní deathové brutality, avšak bohužel trpí na nešťastnou produkci (za kterou stojí Erik Rutan), kvůli které ostatní nástroje na úkor hyperaktivních bicích vytažených do popředí působí, jako by se krčily někde v koutě, což ničí mnohé z toho, co k posluchači nakonec doputuje. Tato produkční chyba má za následek snížení rozlišitelnosti jednotlivých skladeb.

„Kingdoms Disdained“ představuje návrat ke staré floridské deathmetalové škole a jestliže jste jejími milovníky, potom vás novinka Morbid Angel potěší. Na druhou stranu deska do žánru nepřináší žádné inovace, a tak v případě nepropadnutí melancholii a vzpomínkám na starý styl z devadesátých let, jež Morbid Angel opět drží ve svých rukou, se ti death metalem již nasycení budou nejspíš nudit, poněvadž jim nové album může připadat trochu bezduché a postrádající odvahu pracovat s něčím novým.

Peťulín             


www.morbidangel.com

YouTube ukázka – For No Master

Seznam skladeb:
1. Piles of Little Arms
2. D.E.A.D.
3. Garden of Disdain
4. The Righteous Voice
5. Architect and Iconoclast
6. Paradigms Warped
7. The Pillars Crumbling
8. For No Master
9. Declaring New Law (Secret Hell)
10. From the Hand of Kings
11. The Fall of Idols

Sestava:
Steve Tucker – zpěv, baskytara
Trey Azagthoth – kytara, klávesy
Vadim – kytara
Scott Fuller – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 47:43
Label: Silver Lining Music
Země: USA
Žánr: death metal

Diskografie:
1989 – Altars of Madness
1991 – Blessed Are the Sick
1991 – Abominations of Desolation
1993 – Covenant
1995 – Domination
1998 – Formulas Fatal to the Flesh
2000 – Gateways to Annihilation
2003 – Heretic
2011 – Illud Divinum Insanus
2017 – Kingdoms Disdained

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.01.2018
Přečteno: 1197x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na první... Na první poslech...14. 01. 2018 14:56 mr.deadhead
Jo, nový...13. 01. 2018 20:40 orre
No pro mě je death...13. 01. 2018 19:32 Zdenda
Death metalová...13. 01. 2018 12:27 orre
Velké sklamanie....13. 01. 2018 11:37 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16672 sekund.