20.10.2018
SUICIDAL ANGELS
Řečtí thrashers dokončili mix a mastering nového alba, ..více

20.10.2018
VISIONS OF ATLANTIS
Zpěvák Siegfried Samer oznámil, že je z důvodu ..více

20.10.2018
TOMMY PARIS BAND
Bývalý frontman hairmetalových Britny Fox Tommy Paris, ..více

19.10.2018
FABULOUS DESASTER
Thrasheři FABULOUS DESASTER vypustí 16.listopadu do světa ..více

19.10.2018
HERETIC`S DREAM
Italští progresivci HERETIC`S DREAM lákají na svou ..více

19.10.2018
ASHES REBORN
Debutové album portugalských death/thrasherů ASHES REBORN ..více






BRAINSTORM - Midnight Ghost
No právě, tolik let hrajou a žádný posun z pr ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Andy v Branistorm zpívá od roku 1999, Almanac fu ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Poznám len predošlý album a 'Ambiguity' z roku ..

DORO - Raise Your Fist
...posledních mnoha let je to velmi dobré album. ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Tak kvůli téhle naprosto průměrné a vývarovi ..

EUNOMIA - The Chronicles of Eunomia Part I
Za mě je určitě hodně skvělá i údajná "kop ..

THIRD DIMENSION - Conspiracy Theory
Zpěvák skutečně není úplně perfektní (jsou ..

HARDCORE SUPERSTAR - You Can`t Kill My Rock N`Roll
mám fakt rád od debutu. K recenzi není co doda ..

DRAGONLORD - Dominion
(y) ..

DRAGONLORD - Dominion
Môj názor je ten, že Formation (9/10) je návra ..




Za poslední měsíc:
HELLOWEEN - Máme v kapele šest skladatelů. Nápadů na novou desku bude dost!
6055x

ALKEHOL - Sudová přitažlivost
2655x

GRAVE DIGGER - The Living Dead
968x

DRAGONY - Masters Of The Multiverse
907x

KILMARA - Across The Realm Of Time
832x

THE UNITY - Rise
803x



21.10.2018
ROBERT JON & THE WRECK (USA), Melouni..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

23.10.2018
Red Baron Band Psycho Doors Revival Revolver 66 (USA/CZ)..
Praha 1, klub Vagon, Národní třída 25, začátek od:20.30, vstupné: 150

02.11.2018
DARKFALL (AT), WARBELL (PL), INNERSPHERE, INNER SANCTUM (DE), RAW..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:30, vstupné: 180



článků celkem: 6587
recenzí: 5360
reportů: 532
rozhovorů: 362













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained

Fanoušci oldschoolového death metalu slaví svátek. Nejenže americká legenda Morbid Angel konečně po šestileté – a po čtrnáctileté, co se její standardní tvorby týče – odmlce a personálních změnách vydává novou desku, ale také se od posledního prapodivného počinu z roku 2011 navrací k ortodoxnímu death metalu. David Vincent je fuč, post vokalisty a basáka (stejně jako před dvaceti lety) znovu přebírá Steve Tucker, za bicí usedá Scott Fuller a vedoucí kytary se v jedné skladbě ujímá nový kytarista Vadim.

Intro? Není potřeba, kašleme na prodlužovačky a rovnou skáčeme do děje, abychom se nechali sekat hlasitými bicími, které jdou paličku v paličce s vokálem navrátivšího se Stevea Tuckera. Hned v první skladbě „Piles of Little Arms“ si lze povšimnout, že se kytara Treye Azagthotha na úkor hlasitějších bicích trochu topí. Až na tuto vadu na zvrácené kráse je to úvod desky slušný. A bubenická exhibice pokračuje i v následujících položkách, přičemž totálního masakru Morbid Angel dosáhnou v „Architect and Iconoclast“ a „For No Master“, po kterých je maso v posluchačově těle jako řízky solidně naklepané. Libovou šťavnatostí se honosí (na morbiďácká měřítka) klidnější „Garden of Disdain“, jen ty tišší kytary – které je posluchač nucen lovit někde ze země – zamrzí. Třeba blackově laděný riff přicházející po sólu v „The Righteous Voice“ docela zaniká nebo sólo v „The Fall of Idols“ by vůbec nemuselo být tak urputně bito. Nejsilnější a nejzapamatovatelnější skladbou desky je „Declaring New Law (Secret Hell)“, která se pro svou odlišnou náladu (podobnou té v „Garden of Disdain“) mezi ostatními kousky vyjímá. Skladba se totiž nesnaží v první řadě vše bezcitně roztrhat na kusy, ale spíše hraje na atmosféru a osobitost. A ve kteréže skladbě si to nový kytarista Vadim vlastně zahrál? Právě v odlišné „Declaring New Law (Secret Hell)“.

Dlouho očekávaná deska nabízí solidní nálož nekompromisní deathové brutality, avšak bohužel trpí na nešťastnou produkci (za kterou stojí Erik Rutan), kvůli které ostatní nástroje na úkor hyperaktivních bicích vytažených do popředí působí, jako by se krčily někde v koutě, což ničí mnohé z toho, co k posluchači nakonec doputuje. Tato produkční chyba má za následek snížení rozlišitelnosti jednotlivých skladeb.

„Kingdoms Disdained“ představuje návrat ke staré floridské deathmetalové škole a jestliže jste jejími milovníky, potom vás novinka Morbid Angel potěší. Na druhou stranu deska do žánru nepřináší žádné inovace, a tak v případě nepropadnutí melancholii a vzpomínkám na starý styl z devadesátých let, jež Morbid Angel opět drží ve svých rukou, se ti death metalem již nasycení budou nejspíš nudit, poněvadž jim nové album může připadat trochu bezduché a postrádající odvahu pracovat s něčím novým.

Peťulín             


www.morbidangel.com

YouTube ukázka – For No Master

Seznam skladeb:
1. Piles of Little Arms
2. D.E.A.D.
3. Garden of Disdain
4. The Righteous Voice
5. Architect and Iconoclast
6. Paradigms Warped
7. The Pillars Crumbling
8. For No Master
9. Declaring New Law (Secret Hell)
10. From the Hand of Kings
11. The Fall of Idols

Sestava:
Steve Tucker – zpěv, baskytara
Trey Azagthoth – kytara, klávesy
Vadim – kytara
Scott Fuller – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 47:43
Label: Silver Lining Music
Země: USA
Žánr: death metal

Diskografie:
1989 – Altars of Madness
1991 – Blessed Are the Sick
1991 – Abominations of Desolation
1993 – Covenant
1995 – Domination
1998 – Formulas Fatal to the Flesh
2000 – Gateways to Annihilation
2003 – Heretic
2011 – Illud Divinum Insanus
2017 – Kingdoms Disdained

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.01.2018
Přečteno: 1194x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na první... Na první poslech...14. 01. 2018 14:56 mr.deadhead
Jo, nový...13. 01. 2018 20:40 orre
No pro mě je death...13. 01. 2018 19:32 Zdenda
Death metalová...13. 01. 2018 12:27 orre
Velké sklamanie....13. 01. 2018 11:37 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17531 sekund.