RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DOUBLE RAW, BLOODY HEELS, LILI VILIT – 19.4.2018 – Praha, Rock Café

Čtvrtek byl pro pražské Rock Café dnem vskutku premiérovým. Do Čech poprvé zavítala mladá lotyšská hard/glamrocková čtveřice Bloody Heels v rámci prvního evropského turné k debutové desce „Through Mystery“. Tuhle příležitost vytvořila česká, relativně nově zformovaná banda sleazerockerů Double Raw, jejíž jednotliví členové sice už po hudební scéně nějakou tu dobu pobíhají, ale která právě zde startuje své „Animal Drive Tour“. Sestavu pro tento večer doplnili další Češi, sympaťáci z Lili Vilit v renovované sestavě, užívající si jedno z posledních vystoupení, než se vrhnou do práce na albu.

Lili Vilit v čele s frontmanem Viktorem Holomkem ze Segmentu celý večer zahajovali. Když už jsme u těch premiér, pro mě to bylo mé první setkání s jejich muzikou a rozhodně se dá říct, že šlo o setkání vskutku pozitivní. „Pražská“ pětice ovlivněná kapelami typu Papa Roach, Sixx AM, Linkin Park nebo Avenged Sevenfold naživo působí energicky, vesele a zábavně. V současnosti se v sestavě kapely objevuje nový bicmen Radek Kubec, doplňující rytmickou sekci, kde po boku Rozyho basy udává rytmus zbytku strunné sekce, o niž se v současnosti starají kytaristé Sebastian Pernica a Jonáš Princ. Prostor na „osmipísničkový“ setlist pánové využívají naplno a baví od začátku do konce. Ne každý v publiku má rozjíždějící se kapelu v malíku, ale písničky fungují. A kdo zavítal alespoň na bandzone kapely nebo na jejich YouTube si zapaří u starších skladeb jako „Heartbeat“, „Desperation“, nebo u příjemně špinavější novinky „Rise“.
Setlist: Sebulba, Make Me Cry, Rise, Heartbeat, Mars, Desperation, Desire, 1 to 4

Double Raw dali hlavy dohromady na podzim loňského roku, kdy spojily své síly kapelník a kytarista Stevie, bubeník Rikki a basák Nikki z Nasty Ratz s Petrem Duffkem z Psích Kšírů. Pánové usilovně pracují na nových materiálech a kombinují sleaze, glam, syrový heavík s chytlavými melodiemi, což prezentuje již vydaný single, klipovka „A Million Faces“, s níž kapela ten večer zavírala svůj setlist. Double Raw nejsou pódiovými nováčky a (i přesto, že stojíme prakticky u zrodu nové kapely) jejich repertoár se z velké části skládal z hitů právě Nasty Ratz. Ve čtvrtek si proto vystřihli například „Price of Love“, či „Made of Steel“, s nimiž si byl Petr nucený poradit po svém. Blonďák, zvyklý ze své domovské kapely zpívat v češtině, to má ale evidentně pevně v rukou. Jeho spojení se zbytkem kluků z Double Raw skvěle funguje a s ohledem na jazyk tvorby a historii dalších členů má tahle sestava daleko větší šance se prosadit i za hranicemi. O čemž svědčí už to, že se na podzim chystají do Německa. Při pohledu na image rozjařeného zpěváka, který svou energií kapelu rozhodně pumpuje, si nemůžu nevzpomenout na dávné časy Kissin‘ Dynamite. Hudebně se ale Double Raw odrážejí od poněkud jiných základů. Inspirace koření na severu. Členové kapely se už objevili na scéně třeba vedle takových ToxicRose a dokážu si je představit po boku obnovených Crashdïet. Myslím, že to čtveřici bude v budoucnu určitě šlapat, skladby „High Society“ a již výše zmíněná „A Million Faces“ mají šťávu, potřebnou drzost a drive. Svým způsobem i jistou jednoduchost a surovost, která se pomalu ze současné původně sleazové scény vytrácí. V Double Raw to ovšem žije!
Setlist: High Society, Skid Row, Price of Love, Broken Dreams, GTG, Made of Steel/Poison, Fire To My Fuse, Thing For You, Heartberak Blvd, A Million Faces

Jako třetí vzali pódium útokem konečně Lotyši Bloody Heels, charakterizující se směsicí osmdesátkového glamu, či devadesátkového rocku, v čele se skvělým vokalistou Vickym Whitem, který nejen na albu, ale i naživo dokáže z hrdla dostat velmi zajímavé zvuky a jeho podání fláku „Rebel Yell“ ten den znělo mnohem líp, než jak jsem ho koncem loňského roku dvakrát slyšela zpívat Villeho Vala. Kapela v loňském roce vydala debutové album „Through Mystery“, z nějž si největší úspěch u českého publika vydobyla klipovka „Cheap Little Liar“, na niž si přišli zapařit i hostitelé akce, kluci z Double Raw, a pochopitelně cover „Rebel Yell“. Samotná tvorba Bloody Heels v každém případě stojí za povšimnutí a naposlouchání do příštího koncertu, protože tito mládenci mají na to vzít současnou rockovou scénu ztečí. Ať už je to střednětempá „Bittersweet Memories“, nebo balada „Though Mystery“, mají skladby své kouzlo. Nejen, že čtveřice Vicky (který si poradí nejen s mikrofonem, ale také s druhou, či akustickou kytarou), kytarista Harry, basák Chris a bubeník Gus dělají skvělou muziku, dokážou pobavit publikum i jinak. Třeba mimo jiné jsme se dozvěděli, že oblíbeným nápojem kapely je Tequila a skladba „Can’t Help Myself“ má co dělat právě s tímto drinkem a veselým bubeníkem. Přestože většina pražského publika přišla podpořit své české rockery, ti, co zůstali na Bloody Heels, to vyhráli na plné čáře, protože dostali pořádnou lotyšskou nakládačku.
Setlist: Sea Of Temptation, Bittersweet Memories, Hungry For Your Love, Can’t Help Myself, Through Mystery, No Matter, Cheap Little Liar, Rebel Yell

Veronika             


FB Bloody Heels

FB Double Raw

FB Lili Vilit

Fotogalerie


DOUBLE RAW


BLOODY HEELS


LILLI VILIT

foto:
Veronika Hesounová
Více fotografií na: hesounovaphotoblog.wordpress.com


Vydáno: 24.04.2018
Přečteno: 2735x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09878 sekund.