18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1506x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1239x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
985x

METAL CHURCH - Damned If You Do
894x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
890x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
835x



19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:

25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Powermetalové novinky roku 2018 - část IX. - kapely SILENT WINTER, CAIN´S DINASTY a CHARIZMA

SILENT WINTER - The War Is Here
Řecká kapela Silent Winter vznikla v devadesátých letech, tehdy však vydala pouhá dvě dema a pak se na dlouhou dobu odmlčela. Letošní EP „The War Is Here“ ovšem dává jasně na srozuměnou, že tahle parta ještě nehodlá skončit, a to přesto, že z původních členů na svém místě zbyl pouze kytarista a klávesák Akis Balanos. K němu se nově přidala čtveřice spoluhráčů, z nichž stojí za zmínku především zpěvák Mike Livas, o jehož kvalitách dostatečně vypovídá účast na koncertních vystoupeních Tima Tolkkiho. Hlavní a důraznou zmínku si ale zaslouží samotná hudba, která se kromobyčejně povedla a musí zákonitě rozradostnit powermetalové fanoušky zaměřené na náležitě vlezlé a okamžitě funkční melodie. Krátké symfonické intro patřičně naladí, navazující tři skladby „The War Is Here“, „Far Away“ a „Sea Of Wonders“ pak nabídnou velmi lahodný žánrový obsah, v němž hrají prim svižné rytmy, příjemné klávesové malby, kytarové vyhrávky a v první řadě libozvučné vokální linky. Tohle je zkrátka výborně odvedená melodická práce, víc není co dodat. V navazující písni „Eyes Of The World“ pánové – asi kvůli větší rozmanitosti – uhnou k přímějšímu heavy metalu, což není na škodu, menším zádrhelem je pouze vykradený pochodový riff (= "The Kiss Of Judas" od Stratovarius). A nepůvodnost lze snadno odkrýt také v baladickém opusu „Remember“, ve kterém se přesuneme na bitevní území plného patetického hrdinství, poslouchá se to sice hezky, problémem je až příliš velká shoda s Amíky Manowar, kteří velmi podobnou hymnicko-klávesovou hru nabídli již v osmdesátých letech. Na nečekaně dobrých dojmech, jež vyvolalo návratové EP této kapely, to ale mnoho nemění. Nezbývá než doufat, že nepůjde o krátkodobý výkřik do powermetalového světla a že se brzy dočkáme plnohodnotné studiovky.
7,5/10
YouTube ukázka - Far Away

CAIN´S DINASTY - Eva
Debut „Legacy Of Blood“, který tato španělská kapely vydala před deseti lety, nabídl obstojný powermetalový obsah. Jenže někdy poté se začalo s mimožánrovými skladatelskými experimenty, jež vrcholí na novince a v pořadí čtvrté řadovce s titulem „Eva“. Power do určité míry zůstává stavebním kamenem, k němu jsou ovšem přitaveny různorodé vlivy, jejichž hlavním problémem je autorská neotesanost. Chvíli zní rychlý heavík evokující tvorbu Francouzů Elvenstorm (viz start úvodní a v rámci alba pravděpodobně nejpovedenější položky „Darkness Call“), jindy nastoupí thrash, groove, dramatické orchestrace nebo melodeath, a to včetně growlingu. Zpěvy zde vůbec tvoří samostatnou kapitolu, jsou sice různě variovány, nicméně většina poloh nezní příliš libozvučně (nejvíce drhnou pokusy o výšky). V takových momentech si člověk říká, že poslech takových alb nemá zapotřebí , jenže sotva myšlenku dokončí, už Španělé nabídnou nějaký povedenější motiv, a to téměř zpravidla v sólové části, které jsou jednak časově velkorysé, jednak víceméně kopírují tradiční power-speedmetalové linie. Ty jdou hudebníkům dobře od ruky, což ještě více zbytňuje dotaz ohledně pouštění se do stylového rozptylu, jehož nekvalita - ve spojení s některými prachbídnými vokály - ve výsledku nedává mnoho prostoru k lepšímu hodnocení.
3,5/10
YouTube ukázka - Darkness Call

CHARIZMA - Стражи границ
Zdá se, že ruská firma Metalism Records pochopila současnou internetovou realitu, vzdala boj s piráty a alba svých akvizic dává plně ke streamu na YouTube. Na druhou stranu může jít o jistou marketingovou prozíravost, kdy se tímto způsobem více posluchačů dostane k hudbě vydávaných interpretů a někdo si třeba nakonec desku oficiálně koupí. Některé nahrávky by si to bezesporu zasloužily, kupříkladu nové EP „Стражи границ“ ruské kapely Charizma disponuje jasnou powermetalovou kvalitou. Že tahle parta daný žánr (nejednou smíchaný s řízným hevíkem) zvládá, dokázala již v minulost, aktuální materiál je však ještě vybranější, když nabízí čtveřici velmi dobrých stylových kousků. Nejlépe se podařilo seskupit tóny úvodní titulky "Стражи границ", kterou k vítěznému cíli vedou dynamické synťákové motivy, dravé sloky nebo neoklasické sólové vyvrcholení, to vše na svižném rytmickém podkladu, na němž víceméně profrčí i navazující dvě písně "Главный исход" a "Братья, в бой!". První jmenovaná díky chytlavým vokálním linkám připomene další ruskou partu Arktida, ve druhé zaujmou líbivé vyhrávky a opět sólo s nápaditou kytarovou hrou. Závěrečný příspěvek nese samotný titul kapely, a snad právě to autorům malinko svázalo ruce, když nedokázali přijít s dostatečně působivým refrénem. Zbytek písně má ale zase slušný odpich, celkově pak novinkový kraťas této kapely znamená příjemné překvapení a nejen potvrzení, ale ještě výrazné pozvednutí kompozičních možností ruských hudebníků.
7,5/10
YouTube ukázka - celé EP

Pagan             


SILENT WINTER

FB SILENT WINTER

Seznam skladeb:
1. Intro
2. The War Is Here
3. Far Away
4. Sea of Wonders
5. Eyes of the World
6. Remember

Sestava:
Mike Livas - zpěv
Akis Balanos - kytara, klávesy
Themis Karvelis - kytara
George Loukakis - baskytara
John Antonopoulos - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 20:10
Země: Řecko
Žánr: melodický power metal

Diskografie:
2018 - The War Is Here (EP)

--------------------------------------------------------------

CAIN´S DINASTY

www.cainsdinasty.es

Seznam skladeb:
1. Darkness Call
2. While Sleeping
3. Cains Dynasty
4. Fire and Faith
5. Two Seconds to Forget the Pain
6. The Shadow of the King
7. The Witch of Blood and Lust
8. Towards Loneliness
9. A Man Asking the Universe
10. Regression

Sestava:
Rubén Picazo - zpěv
Alejandro Ramírez - kytara
Joaquin Leal - kytara
Raúl Alberto Canales - baskytara
Benansio Thrash - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 49:47
Label: Rock Estatal Records
Země: Španělsko
Žánr: power/prog metal

Diskografie:
2008 - Legacy Of Blood
2010 - Madmen, Witches and Vampires
2015 - The Hollow Earth
2018 - Eva

Související články

--------------------------------------------------------------

CHARIZMA

www.charizma.ru

Seznam skladeb:
1. Стражи границ
2. Главный исход
3. Братья, в бой!
4. Харизма

Sestava:
Sergey "Wanderer" Podkosov - zpěv
Leo Fomin - kytara
Grigory Privezentsev - kytara
Alexander Kozarez - baskytara

Hosté:
Andrey Ischenko - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 23:26
Label: Metalism Records
Země: Rusko
Žánr: melodický power-heavy metal

Diskografie:
2005 - Источник силы
2007 - II
2011 - Сила и вера
2017 - Бьёмся за небо
2018 - Стражи границ (EP)

Související články:
Charizma
Powermetalové novinky roku 2018


Vydáno: 08.07.2018
Přečteno: 725x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14724 sekund.