ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HORIZONS EDGE - Let The Show Go On

Pokud patříte k zastáncům názoru, že holek je v metalu už trochu moc, zkuste Australany Horizons Edge a jejich třetí album „Let The Show Go On“. V čele téhle party totiž stojí pěkně nabroušená zpěvačka Kat Sproule, jejíž hlasivky jsou seštelované takovým způsobem, že si občas můžete lámat hlavu, zda u mikrofonu náhodou nestojí zástupce silnějšího pohlaví (pravda, některý z rodu fistulkáčů). Ovšem není to jediná osoba, na kterou se vyplatí upozornit. Hudba Horizons Edge je totiž hodně členitá, instrumentálně hodně našlapaná, akční a celá pětice členů kapely v ní má dostatek prostoru na to předvést své umění. Faktem je, že Horizons Edge se tím trochu dostanou na power-progové rozcestí, na kterém je budou nejspíš nadšeně opěvovat ti, kteří mají rádi bohaté hráčské orgie (a ano, leckdy i onanie) a košatost, a na kterém se s nimi dřív nebo později nejspíš rozloučí ti, kteří mají rádi přehlednost a přímočarost.

Vezměte kteroukoliv z osmi vlastních skladeb (do celkového počtu zbývá ještě jedna krátká instrumentálka, jedna semi-balada a jedna coververze), všechny splňují základní vzorec, kterého se Horizons Edge vytrvale drží – ohromná záplava kláves, rozsáhlé instrumentální pasáže s vydařenými souboji mezi černými klapkami a strunami, velmi akční, dynamická rytmika, členitá struktura a melodičnost, která sice celkem bez námahy klouže do uší, ale v žádném případě nemáte pocit, že by se Horizons Edge snažili o nějakou hitovost. Tuhle formuli dodržuje i nejvýraznější titulní skladba, která se odrazí od úvodního decentního piána, jehož atmosféru postupně (nicméně poměrně rychle) rozbijí klávesy, rychlá riffovaná i klokotající rytmika, její výjimečnost ale podtrhuje hostování Ralfa Scheeperse a poměrně časté tempové zvraty. Vzhledem k okolnímu dění je přece jenom škoda, že i v téhle skladbě nakonec to výše popsané schéma zvítězí a nechá atmosféru rozplynout, nutno je však uznat, že Horizos Edge umí s adrenalinem hodně nakažlivě zacházet. Kontrast k této kvaltující a bohaté řeži přinese pochmurně majestátní piáno-instrumentálka „Masks“ (tahle část budí hodně velké očekávání) s navazující lehce dojemnou a vláčnou „In Your Eyes“ (tahle část už bohužel nestrhne).

Horizons Edge z toho všeho vycházejí jako kapela s ohromně rychlým nástupem účinku, který však ve větším množství (a bavíme se o době ještě o něco kratší, než je necelá hodinka strávená s kompletní „Let The Show Go On“) po sobě zanechá v lepším případě adrenalinový zmatek, v tom horším nezapamatovatelný mišmaš, u kterého se tou položkou, jenž vám spolehlivě jako jediná zůstane v hlavě (alespoň na první dobrou), stane výpůjčka „Holding Out For A Hero“ od Bonnie Tyler, nezvykle zařazená doprostřed alba. Ale vytrvejte, těch zapamatovatelných okamžiků je na téhle desce rozhodně daleko víc.

Savapip             


FB HORIZONS EDGE

YouTube ukázka - Let the Show Go On

Seznam skladeb:
1. A New Day Will Dawn
2. Farewell
3. Black Hole
4. Surrender
5. Let the Show Go On
6. Use Me
7. Holding Out For a Hero
8. Masks
9. In Your Eyes
10. Demons
11. In A Moment
12. Bring Me Home

Sestava:
Kat Sproule - zpěv
Eddy Grosso - kytara
Josh Ristrom- kytara
Jae Edward - baskytara
Dan Moloney - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 58:59
Label: Dinner For Wolves
Země: Austrálie

Diskografie:
2014 – Horizons Edge
2015 – Heavenly Realms
2018 - Let The Show Go On

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.08.2018
Přečteno: 1497x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10075 sekund.