TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CO-OP - Co-op

Je to pro hudební kariéru výhoda nebo nevýhoda, když je váš tatík velmi výraznou osobností hudební scény? V případě Dashe Coopera bych to viděl jednoznačně na první možnost. Co na tom, že stěží najdete nějaký článek, kde by nebyla zmínka o jeho příbuzenské vazbě na Alice Coopera (vlastním jménem Vincent Damon Furnier…), co na tom, že nejen vaše jméno, ale při trošce fantazie i název kapely tuhle spojitosti celkem jasně zdůrazňuje? Důležité je, že se snadno dostanete ke spolupráci s Davidem Elefssonem (Megadeth) a jeho labelem, že si zahrajete v předprogramu Mötley Crüe či Kiss, že není žádný problém mít na aktuální eponymní debutové desce příspěvek od vlastního taťky či od kytaristy Joea Perryho (Aerosmtih). A navíc, že k tomu neděláte úplně blbou muziku.

Ze které je cítit jednak to, že Dash má po taťkovi v krvi klasický rock, jednak to, že je přece jen jiná generace a chce ho dělat trochu jinak, moderněji a hruběji. Výsledkem je sloučenina, která sice zní současně, nicméně vytrvale dává vzpomenout na dobu, kdy se prakticky celá scéna hard rocková scéna snažila přizpůsobit vichřici ze Seattlu a zhrubla, ztěžkla, zhutněla a přitvrdila a je jedno, jestli ve výrazu CO-OP budete hledat Widowmaker nebo třeba i samotného Alice Coopera ze začátku tohoto století – hrubý, nátlakový a syrový základ a z něj vykukující krapet zakuklené melodie, které ten výraz zjemní jen natolik, aby nahodily pár háčků. Melodie, na kterých se rozhodně nebude dát nějak zlehka a bezstarostně klouzat, ale které si o pozornost spolehlivě řeknou, přičemž ty nejvýraznější Co-Op kompletně vystřílí v první polovině alba. V hrubé a zemité klipovce s těžkým a masivním riffem „N.O.W.“ Dash ukazuje, že některé pěvecké manýry a šikovnou práci s hlasem podědil, v následující uvolněnější (v kontextu alba) „Old Scratch“ s výrazně dunivou basou Dashův vyhrocený zpěv na moment odlehčuje příspěvek Alice Coopera, přímočará „Howl“ v rychlejší pasáží se alespoň na chvíli dokáže vysmeknout z robustního postoje a zní docela svižně i díky tvárnému Dashově hlasu, šlapavá „Desert Dreams“ s až tanečně lehkou rytmikou, vzdušnou melodií, hravou kytarou a suverénně ležérním zpěvem dotáhne ty uvolňující snahy do absolutna… a pak až na začouzenou a poměrně tajemnu „Sleep“ Co-Op hrají se stejnými kartami až do konce bez nějakého momentu překvapení a vlastně bez položky, která by vás mohla přitlouct k podlaze.

Co-op díky všem zmíněným plusům začínají oproti jiným kapelám slušných pár metrů před běžnou startovní čarou. Jejich debut není špatný, ale že by tu výhodu dokázali kdoví jak zužitkovat, to se říct nedá.

Savapip             


FB CO-OP

YouTube ukázka - N.O.W.

Seznam skladeb:
1. N.O.W.
2. Old Scratch
3. Howl
4. Desert Dreams
5. Theme For Ignorance
6. Sleep
7. Condemned
8. Secret Scars
9. Never Whisper The Truth
10. Overdrive

Sestava:
Dash Cooper - zpěv
Kolby Peoples - kytara
Jeremy Tabor - kytara
Justin Swartzentruber - baskytara
Nick Spann - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 47:55
Label: Ellefson Music Productions / SPV
Země: USA

Diskografie:
2018 – Co-op

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.08.2018
Přečteno: 1078x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11128 sekund.