CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Catalina, Peter, Michael, Niklas, Patrika, Viktor (LOST DOMAIN) - Do Lost Domain a naší hudby investujeme náš život

Smíchejte severský chlad a melancholii s balkánským temperamentem a na konci tohoto spojení vás čeká návštěva v čekárně na smrt…, tahle rovnice v překladu znamená, že pětice švédských muzikantů, kterým dělá u mikrofonu společnost rumunská zpěvačka, završila svou cestu k debutovému albovému zápisu letos na jaře vydáním velmi povedené prvotiny „…In The Waiting Room Of Death“. Nejen o něm se rozpovídali členové kapely, kteří se v k odpovědím postavili jako jedno tělo, jedna hlava…

Můžeš prosím krátce představit kapelu Lost Domain a její členy? Který okamžik z vaší historie je pro tebe ten nejdůležitější?
Lost Domain je švédská metalová kapela se sídlem ve Stockholmu. Skládá se z rumunské zpěvačky Cataliny, kytaristů Petera a Michaela, klávesáka Niklase, bakytaristy Patrika a bubeníka Viktora, kteří jsou všichni ze Švédska. Kapelu před mnoha lety založili Niklas a Michael, během následující cesty se setkali s několika skvělými dušemi, které jsou s kapelou dodnes. Jedním z nejlepších momentů naší historie je dokončení alba ”...In The Waiting Room Of Death”, na které jsme všichni velice hrdí.

Jak bys charakterizoval hudbu, kterou hrají Lost Domain?
Myslíme si, že jsme melodická metalová kapela s mnoha vlivy, založenými na rozmanitosti a kulturním zázemí každého člena Lost Domain. Naše hudba je charakterizována silou Catalinina vokálu a jejími texty, které se mísí s heavy kytarami, které ale nejsou nijak brutální a dtím, že se snažíme udělat každou skladbu zvláštní, se spoustou rozmanitostí.

Jak obtížné bylo najít ty správné spoluhráče, se kterými můžeš dělat hudbu, potažmo metal? Jak se vlastně sešla dohromady cesta pěti muzikantů ze Švédska a rumunské zpěvačky?
Lost Domain začínali jako ”přátelské setkání”, až v době, kdy jediní původní členové Niklas a Michael začali spolupracovat s Catalinou Leonte, to začalo nabírat vážnější směr, krátce na to se připojii ostatní členové a kapela byla kompletní. Hledání muzikantů ve Švédsku nemusí být těžké, ale najít muzikanty a lidi, se kterými můžeš opravdu pracovat a mít z toho potěšení, to už je daleko složitější.

Vaše muzikálnost je velice vyzrálá, máte nějaké zkušenosti z předchozích kapel nebo je Lost Domain vaší první kapelou, ve které sbíráte zkušenosti z hraní a z tvorby velice barevné metalové hudby?
Každý z nás má jiné hudební kořeny, ale ty naše křižovatky se protnuly a zjistili jsme, že všichni chceme dělat to samé. To je také to, co dělá naši hudbu zvláštní, protože necháváme ty původní vlivy, aby se v našich nástrojích odrážely. Například náš klávesák Niklas je velkým fanouškem ambientní a instrumentální synthové hudby. A když budete poslucha naše písničky, tak se to v těch skladbách skvěle odráží. Kromě toho se necháváme i další hudbou, kterou milujeme. Ale jinak nemáme příliš mnoho zkušeností s hraním jiné než rockové nebo metalové hudby.

Nedávno jste vydali album svoje první album „…in the Waiting Room Of Death“. Můžeš jej představit, jeho příběh a hudbu?
”...In The Waiting Room Of Death” začalo jako vize, kombinující umění s hudbou. Je to koncepční album a jeho příběh je založen na vztahu Cataliny k duchovnímu světu. Texty a ručně malovaný artwork solečně tvoří tuhle výpověď. Lidská duše je zachycena mezi dvěma dimenzemi a každý den je bojem s vlastními pocity a strachem, čekajícími na smrt.

Jak probíhala tvorba alba „…in the Waiting Room Of Death“? Předcházející eponymní EP vyšlo již v roce 2013, takže se zdá, že příprava nového alba byla velmi náročná - která z fází tvorby alba pro tebe byla nejobtížnější?
Nejnáročnější součástí bylo spolupracovat s mnoha různými umělci z různých částí světa. Museli jsme zajistit, aby všichni měli dostatek času na to, aby jejich práce byla co nejoriginálnější, což mělo za následek tři roky čekání na dokončení a vydání alba.

Obálka alba „…in the Waiting Room Of Death“ je velice sugestivní, co jste chtěli tímto obalem vyjádřit?
Autorem obalu je Aleks Wern, jeho obraz se nazývá ”Matka příroda se modlí za lidskou duši”, je vyroben ručně, v akvarelu a představuje univerzální víru a smutek. Původní malba má rozměry 38x48 cm.

Jaké propagační akce děláte či jste pro tuhle desku?
Pro vydání alba jsme se rozhodli spolupracovat s Violent Groove a úžasným Eliasem Rydenem-Rafstedem, kteří se o desku stará. Těšíme se na dlouhodobou spolupráci s tímto úžasným týmem.

Co myslíš, že je nejsilnější stránkou vaší hudby, jak jste spokojeni s tím, jak kritika hodnotí „…in the Waiting Room Of Death“ a jak jste s deskou spokojeni vy sami?
Jsme hluboce vděčni za to, že hudba, texty i obal alba plně vystihují naši vizi a vyprávějí příběh, který jsme chtěli sdělit, když jsme začali pracovat na tomto albu. Mít plán a svoji představu, to je velmi silná část díla. Album je velmi přístupné, každá skladba se liší od ostatních, aniž bychom museli snižovat jejich kvalitu nebo naši kreativitu. Veškerá podpora a zájem o naši hudbu je pro nás požehnáním. Reakce byly většinou velmi pozitivní a jsme ohromeni tím, jak dobře byla deska přijata. Jsme velmi šťastní, že lidé si užívají a těší se z naší práce.

Ve Švédsku je řada kapel, které se dokázaly vybudovat ve světě velmi silné jméno. Je obtížné se pro mladou kapelu prosadit ve vaší zemi, potažmo ve světě? Je možné se ve Švédsku svou vlastní hudbou uživit?
Pro metalovou kapelu je možnost prosazení se na trhu samozřejmě extrémně tvrdá. Ale také nám to umožňuje zjistit, jak moc chceme a co jsme ochotni udělat pro naši věc. A být součástí této scény vám umožní být blízko lidem, kteří různými způsoby pracují s hudbou. Našim cílem je dosáhnout toho, že nás bude hudba živit, že ji budeme mít jako hlavní práci, máme naději, že když budeme pokračovat ve svých ambicích, že se nám podaří prosadit se ve Švédsku a potom se můžeme posunout dopředu i v rámci celosvětové scény.

Jaké jsou nejbližší plány kapely, co od vás můžeme čekat v dohledné době? Jak se chystáte trávit festivalou sezónu a máš rád festivaly nebo raději upřednostňuješ klubovou scénu? Je reálné, že se Lost Domain někdy představí živě v České republice?
Během léta už budeme mít jistotu, že naše album bude celosvětově zpropagováno, chystáme i pár koncertů, ale jinak v létě nás nečeká nic zásadního. Takže nejbližším plánem je, že po létě budeme moci předvést, co v nás skutečně je, a to v rámci malého turné v několika zemích, ale naše hlavní pozornost je zaměřena se na festivaly v příštím létě. Všichni milujeme tu lásku a lidi na festivalech, festivaly jsou takovým hudebním nebem. V menším klubu j to jiné, stejně dobré, ale jinak, takže mulijeme a užíváme si oba typy vystoupení. Pokud jde o Českou republiku, máme v plánu vyrazit do celého světa a začneme v Evropě, takže možnost, že se u vás ukážeme, určitě existuje.

Jaké máš s Lost Domain ambice? Kolik času a energie investuješ do Lost Domain, věnuješ se ve volném čase i jiným aktivitám a je pro tebe odezva dostatečně naplňující?
Do Lost Domain a naší hudby investujeme náš život. Jsme velmi ambiciózní a chceme rozdat každému naši hudbu. Je to samozřejmě velmi obtížné kombinovat práci, rodinu a přitom se snažit stále investovat 100% do hudby. Ale my jsme si cestu našli, takže dáváme naší hudbě veškerý volný čas. Není to tak těžké, protože hudbu milujeme. Ale určitě si dokážeš představit, že za téhle situace už čas na nic jiného nezbýá.

A moje tradiční otázka na závěr – je nějaká otázka, na kterou se Tě dosud nikdo z novnářů nezeptal a Ty by sis na ní přála odpovědět?
Když jsme si přečetli tuhle otázku, tak jsme se dobře pobavili a pokusili jsemse být kreativní, takže jsme nakonec dospěli k závěru, že by mohla být velmi zajímavá otázka: ”Jaký superhrdina by mohl být vaše alter ego?”. A výsledkem je, že, že Catalina je senzační Hulk, Michael je Batman, Viktor je Thor, Peter si sebe představuje jako Iron Mana, Patrik se cítí jako Flaming C a Niklas je náš vlastní Phantom.

Savapip             


www.lostdomain.se

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.09.2018
Přečteno: 1635x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09396 sekund.