DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DISTORTED HARMONY - A Way Out

Kombinace Izrael a progresivní metal může být pro našince sama o sobě velmi exotická. Pravda je, že hudba Distorted Harmony, kteří letos přišli se svým třetím albem „A Way Out“, se může stát pro ty, kteří neujíždějí na technických finesách alá Queensryche či Dream Theater, nebo na krkolomnosti moderního djentu (oba tyto světy v sobě Distorted Harmony spojují), hodně nevstřebatelnou náloží.

Sextetu z Tel Avivu nelze upřít maximální kreativitu, nespoutanost a v decentní míře i posluchačskou přístupnost. Díky tomu je jejich hudba pulzující, pestrá a neposedná, opakované změny nálad, temp a výrazu v rámci jedné skladby nejsou ničím neobvyklým (tím jsou z možných příznivců kapely vyřazeni ti, kteří mají rádi jasnou a čitelnou strukturu skladeb a harmoničnost), což pochopitelně jde ruku v ruce s faktem, že Distorted Harmony jsou vysoce techničtí muzikanti (a propracovanost jejich skladeb je ještě umocněna tím, že dosud jediná změna v sestavě kapely znamenala rozšíření kytarové sekce na dva kusy), kteří se naprosto zkušeně vyrovnají s kdejakou hráčskou záludností. Nejdůležitějším bodem nahrávky je fakt, že i přes tu členitost a rozmanitost zní „A Way Out“ dostatečně kompaktně, takže nemusíte v závěru trpět pocitem, že jste ve světě Distorted Harmony naprosto ztraceni, nicméně dojmu určité přetechnizovanosti, která zastíní i fakt, že kapela pracuje s občas velmi příjemnými melodiemi se s postupující hrací dobou (alespoň pro systematicky netrénované ucho) asi nevyhnete. Pouštět se do detailnějšího rozboru jednotlivých skladeb či upozornění na nejpovedenější okamžiky se jeví zhola zbytečné, Distorted Harmony neradi postávají na místě, nesnaží se hrát na klasickou písničkovost (osobně mi na albu nejvíc imponují klidné a přístupné atmosférické pasáže, které k ní mají celkem blízko), takže každá skladba je malým a přitom nesmírně proměnlivým dobrodružstvím, ve kterém si svoje hrdiny kromě vyznavačů technické hry najdou i příznivci klidných rockových poloh ve stylu Marillion.

Z „A Way Out“ mám hlavu docela zamotanou. Na využití této hudby jako kulisy nelze ani pomyslet, na intenzivní poslech a detailní prozkoumávání to chce hodně času a snad ještě víc trpělivosti. Inu, již před devíti lety kluci zjevně věděli, kam směřovat své hudební kroky a nazvat kapelu Distorted Harmony (pokřivená harmonie) se jeví jako velmi trefné. Výsledné hodnocení tedy berte jako průměr z dokonalých technických dovedností a finálního emocionálního vyčerpání z objevování tohoto hudebního Abaratu.

Savapip             


www.distortedharmony.com

YouTube ukázka - Time and Time Again

Seznam skladeb:
1. Downfall
2. Room 11
3. Awakened
4. Severed
5. Puppet on Strings
6. For Ester
7. Anima
8. A Way Out of Here
9. Time and Time Again
10. We Are Free
11. Someday

Sestava:
Michael Rose - zpěv
Amit Plasches - kytara
Yoel Genin - kytara
Oggy Cohen - baskytara
Yoav Efron - klávesy
Yogev Gabay - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 46:41
Země: Izrael

Diskografie:
2012 – Utopia
2014 – Chain Reaction
2018 – A Way Out

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.09.2018
Přečteno: 1122x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15719 sekund.