RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE POODLES, DEGREED - 16. 09. 2018 – Praha, Klub Nová Chmelnice

Švédští "Pudlové" jen tak při neděli rozpálili pražskou Chmelnici do běla. Ačkoliv se rocková kapela v Praze ukázala poprvé, jednu zastávku v České republice už má za sebou na festivalu Basinfire fest. Nejen díky tomu si za roky svého působení i u nás nasbírala řadu fanoušků, kteří se na koncert vypravili plni očekávání a při párty na Chmelnici se pořádně zapotili.

Jako doprovod si s sebou Švédi přivezli své krajany degreed a švýcarské rockery Swissmayd hrající dle trefného kamarádova přirovnání "rock se slámou v botách". Ti zahájili událost s vervou a už na ně se velká část publika s radostí chytila. Kapela zahrála příjemný set v nepříjemném horku, které se mělo s průběhem večera už jenom zhoršovat a to i přesto, že klub nebyl zaplněný k prasknutí. Nicméně to fanouškům bavících se u skladeb jako "The Valley" nebo "Both Ways" nemohlo zkazit náladu.

I švédští kolegové z degreed se u nás už jednou ukázali. Poprvé se v Praze představili před lety po boku Machinae Supremacy, ale do myslí českých fanoušků se ještě příliš zapsat nestihli. Vzhledem k tomu, že jejich muzika zní také mnohem moderněji, část nedělního publika si je nechala ujít a kapela pobavila spíše mladší fanoušky, kterých bylo ovšem ten večer jen pomálu. Prostředek koncertu byl navíc narušen drobnou nepříjemností a to rozbitým pedálem u bicích. Ale že by to show nějak ublížilo, se říct nedá. Spíš naopak šlo o příjemné oživení. Kapela si během fixování střihla dvě skladby akusticky jenom jako duo zpěv a klávesy. Jednou z vybraných písní byla pocta kolegům Pretty Maids. "Savage Heart" jenom za doprovodu kláves znělo famózně a se vším respektem k Ronniemu Atkinsovi v téhle podobě dostala nový rozměr. A navíc poprvé za večer zněl zvuk v klubu čistě. Že zpěvák Robin nejde pro notu daleko, je pro posluchače degreed dobře známým faktem, ale obvykle jeho hlas v doprovodu elektroniky až tolik nevynikne (tuplem ne na Chmelnici). Jaký potenciál má, se ukázalo až při této příležitosti i přes příšerné zvukové podmínky, které klub opět neopomněl nabídnout. degreed si střihli klasické hity "Save Me", pecku "Shakedown", výrazný flák "The Scam" a mimo jiné představila i úplnou novinku, parádní melodický singl "Body Of Work".

The Poodles sice oficiálně jedou turné k novému albu "Prisma", návštěvníci ale nezůstali ochuzeni ani o největší hity. Kapela zahrála v nové sestavě s hostujícím kytaristou Robem Marcellem a na svém místě zůstal jen bubeník a zpěvák. A právě vokalista Jakob se za večer pořádně rozparádil. K běžným rockovým pódiovým manýrům na sebe vzal navíc roli milovníka dam v prvních řadách, k nimž se během koncertu choval velice vřele, a ani pánové nezůstali ušetřeni. Klub se roztančil za zvuků novinky "Crazy Horses", následované peckou "Night Of Passion". Setlist nabídl hity typu "Flesh & Blood", "Metal Will Stand Tall", "Like No Tomorrow" nebo "Caroline". Hromy a blesky zasršely z "Thunderball". Z trochu novějších šuplíčků zazněla např. "Crack In The Wall". Kapela ani fanoušci si absolutně nic nedělali z příšerných zvukových podmínek, dalo by se říct, že po vzoru písničky "I Rule The Night" vládli noci. Z coverů si pánové dali od Fleetwood Mac "Go Your Own Way" a došlo i na akustické kytary. Závěr koncertu patřil "Love Is Gone" a "Seven Seas" a s tím kapela opustila uspokojené fanoušky.

Veronika             


www.poodles.se

www.degreedmusic.com

www.swissmayd.ch

Fotogalerie

THE POODLES


DEGREED



SWISSMAYD


foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 21.09.2018
Přečteno: 1933x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09276 sekund.