20.10.2018
SUICIDAL ANGELS
Řečtí thrashers dokončili mix a mastering nového alba, ..více

20.10.2018
VISIONS OF ATLANTIS
Zpěvák Siegfried Samer oznámil, že je z důvodu ..více

20.10.2018
TOMMY PARIS BAND
Bývalý frontman hairmetalových Britny Fox Tommy Paris, ..více

19.10.2018
FABULOUS DESASTER
Thrasheři FABULOUS DESASTER vypustí 16.listopadu do světa ..více

19.10.2018
HERETIC`S DREAM
Italští progresivci HERETIC`S DREAM lákají na svou ..více

19.10.2018
ASHES REBORN
Debutové album portugalských death/thrasherů ASHES REBORN ..více






BRAINSTORM - Midnight Ghost
No právě, tolik let hrajou a žádný posun z pr ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Andy v Branistorm zpívá od roku 1999, Almanac fu ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Poznám len predošlý album a 'Ambiguity' z roku ..

DORO - Raise Your Fist
...posledních mnoha let je to velmi dobré album. ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Tak kvůli téhle naprosto průměrné a vývarovi ..

EUNOMIA - The Chronicles of Eunomia Part I
Za mě je určitě hodně skvělá i údajná "kop ..

THIRD DIMENSION - Conspiracy Theory
Zpěvák skutečně není úplně perfektní (jsou ..

HARDCORE SUPERSTAR - You Can`t Kill My Rock N`Roll
mám fakt rád od debutu. K recenzi není co doda ..

DRAGONLORD - Dominion
(y) ..

DRAGONLORD - Dominion
Môj názor je ten, že Formation (9/10) je návra ..




Za poslední měsíc:
HELLOWEEN - Máme v kapele šest skladatelů. Nápadů na novou desku bude dost!
6055x

ALKEHOL - Sudová přitažlivost
2655x

GRAVE DIGGER - The Living Dead
968x

DRAGONY - Masters Of The Multiverse
907x

KILMARA - Across The Realm Of Time
832x

THE UNITY - Rise
803x



21.10.2018
ROBERT JON & THE WRECK (USA), Melouni..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

23.10.2018
Red Baron Band Psycho Doors Revival Revolver 66 (USA/CZ)..
Praha 1, klub Vagon, Národní třída 25, začátek od:20.30, vstupné: 150

02.11.2018
DARKFALL (AT), WARBELL (PL), INNERSPHERE, INNER SANCTUM (DE), RAW..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:30, vstupné: 180



článků celkem: 6587
recenzí: 5360
reportů: 532
rozhovorů: 362













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DEICIDE - Overtures Of Blasphemy

Za pradávných časů, kdy prodejům vládl formát „cédéček“ a internet ještě nebyl v plném rozpuku, bylo zvlášť smutné dívat se na artový motiv na obalu, který byl evidentně velmi povedený, ovšem jeho detaily aby fanoušek kvůli malému prostoru zkoumal lupou a stejně to nebylo nikdy ono. Nyní podobná mrzutost odpadá, na webu člověk může zvětšovat případně tisknout bez omezení. Fanoušci amerických hrobařů Deicide něco takového určitě činí v souvislosti s coverem novinky „Overtures Of Blasphemy“, což je věru krásný kus krvavého umění od Poláka Zbigniewa Bielaka.

Další pozitivní zprávou je, že se pod kvalitním obalem ukrývá neméně dobrá muzika. Na aktuální zářez Deicide jsme museli počkat plnou pětiletku, tato pauza ale přišla hudebníkům k duhu (jak přiznává i sám Glen Benton) a z nových skladeb díky tomu čiší žhavé nasazení a hlad po křesťanské krvi. Na daném faktu nic nezměnil ani odchod dlouholetého kytaristy a skladatele Jacka Owena (nyní Six Feet Under), jehož nahradil Mark English (Monstrosity). Mark se sice jako jediný ze sestavy nepodílel na tvorbě songů, instrumentálně však ideálně doplnil zbývající trio. Řemeslná preciznost byla ostatně vždy předností této smečky, na novince pak tuto hodnotu brilantním způsobem zdůrazňuje producentská práce Jasona Suecofa (kterému s "odposlechem" vypomáhal Benton i bicmen Steve Asheim). Zvuk je mohutný, moderní, sněhobíle čistý, zkrátka dokonalý.

Samotná hudba pak navazuje na to nejlepší ze satanášské metalografie kapely, jakostní říznost materiálu dokonce nejednou připomene fošnu „Serpents Of The Light“ (1997), což je dle mého názoru nejlepší studiový zápis Deicide vůbec. Týká se to zejména Bentonova frázování, kdy mu slova létají od pusy jako oheň z plamenometu a nemilosrdně spalují vše v nejbližším okolí (nedejbože kříže a kostely). Plynové pohánědlo tvoří dusíkaté riffy a naftová rytmická kapalina. Pořádně to zajiskří už při úvodním válu „One With Satan“, který se jaksi automaticky napojí na nejlepší skladatelské období kapely, nechybí změny temp, pištivá sóla, thrashem napité riffy a všeobjímající kompoziční zlověstnost, kdy přímo vidíme Bentona, jak sedí na trůně pekelném, oči mu svítí a obrácený kříž na jeho čele je rozpálený do ruda.

Ďábel ale bývá často potutelný, v případě Deicide je tato vlastnost vyjádřena melodickými linkami, které se protahují celou nahrávkou, s největší uhrančivostí pak v „Crawled From The Shadows“, což by mohla být v případě jemnějších aranží slušná powermetalová skladba (dokonce i bicí přepínají z typických blast beatů do spídového ťukce). Další thrashové špony a staromilské reminiscence vykrojí obsah šlapavé „Seal The Tomb Below“, případně vynikající zásek „Excommunicated“. Chytlavější vlnky prošumí rychlopalebnou smrští „Crucified Soul Of Salvation“, až heavíkové sólo očekávejme v jinak temném počinku „Defying The Scared“.

Tato skladba je devátá v pořadí a je pravda, že v tomto okamžiku se na albu začne projevovat jistá obehranost, navazující dvojice „Consumed By Hatred“ a „Flesh, Power, Dominion“ vyznívá malinko „do počtu“ (tato definice částečně sedne i na v playlistu dříve stojící kus „All That Is Evil“), závěrečná flákota „Destined To Blasphemy“ už ale opět mlaskne s tou správnou deathovou šťavnatostí. Celkově pak není pochyb o tom, že se v pořadí dvanáctý studiový zápis amerických neznabohů povedl a do hudebního světa vstříkl poctivou dávku hříšné a hluboce rouhačské infuze.

Pagan             


FB DEICIDE

YouTube ukázka - Excommunicated

Seznam skladeb:
1. One with Satan
2. Crawled from the Shadows
3. Seal the Tomb Below
4. Compliments of Christ
5. All That Is Evil
6. Excommunicated
7. Anointed in Blood
8. Crucified Soul of Salvation
9. Defying the Sacred
10. Consumed by Hatred
11. Flesh, Power, Dominion
12. Destined to Blasphemy

Sestava:
Glen Benton - zpěv, baskytara
Steve Asheim - bicí, kytara
Kevin Quirion - kytara
Mark English - kytara

Rok vydání: 2018
Čas: 48:40
Produkce: Jason Suecof, Glen Benton, Steve Asheim
Label: Century Media Records
Země: USA
Žánr: death metal

Diskografie:
1990 - Deicide
1992 - Legion
1995 - Once Upon The Cross
1997 - Serpents Of The Light
2000 - Insineratehymn
2001 - In Torment in Hell
2004 - Scars of the Crucifix
2006 - The Stench of Redemption
2008 - Till Death Do Us Part
2011 - To Hell With God
2013 - In the Minds of Evil
2018 - Overtures Of Blasphemy

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.10.2018
Přečteno: 510x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Krisiun akosi...10. 10. 2018 23:25 Demonick
Jj!:-)...9. 10. 2018 21:29 orre
Orre: ještě...9. 10. 2018 18:39 Supermartonátor
Zatím mé 3 nej...9. 10. 2018 18:31 orre
Já se teda v death...9. 10. 2018 17:25 mr.deadhead


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15326 sekund.