21.04.2019
PALADIN
Debut této americké heavy-powermetalové party vyjde 17. ..více

20.04.2019
METALCRAFT
Debutové album pražských hard rockerů METALCRAFT ..více

20.04.2019
HOLLOW HAZE
Italští prog-melodici zveřejní 12. července studiovku s ..více

20.04.2019
EXODUS
Ku příležitosti čtyřiceti let, které uplynuly od ..více

20.04.2019
MAJESTY
Německá powermetalová formace vydá 28. června studiovou ..více

19.04.2019
HOLLYWOOD VAMPIRES
Rocková smetánka vedená Alicem Cooperem, Johnnym Deppem a ..více






NIRVANA - Live At The Paramount
Grunge ?? kde je ho konec .Jak prislo tak odeslo . ..

A NEW REVENGE - Enemies & Lovers
Některá Ripperova angažmá byla možná nešťa ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Možná úzkoprsé, nicméně prodejní úspěch N ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Tomu se říká hudební vývoj. Kdyby každý mla ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Vždyť to píšu. Proto, že řada dobrých kapel ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Ale vždyť klasické metalové kapely hrály dál ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Asi bych to nenapsal tak šťavnatě a expresivně ..

NIRVANA - Live At The Paramount
Napiš nám sem nějaké tvé oblíbené kapely ;- ..

KREYSON - Návrat krále
Kdo by neměl jasno ohledně situace kolem Kreyson ..

Kurt Cobain... muž, který nepřežil.
"And then that pussy Cobain came along and ruined ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1221x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1103x

ANACREON - Svědomí
746x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
730x

TÝR - Hel
645x

Suzi QUATRO - No Control
592x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6910
recenzí: 5642
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DEICIDE - Overtures Of Blasphemy

Za pradávných časů, kdy prodejům vládl formát „cédéček“ a internet ještě nebyl v plném rozpuku, bylo zvlášť smutné dívat se na artový motiv na obalu, který byl evidentně velmi povedený, ovšem jeho detaily aby fanoušek kvůli malému prostoru zkoumal lupou a stejně to nebylo nikdy ono. Nyní podobná mrzutost odpadá, na webu člověk může zvětšovat případně tisknout bez omezení. Fanoušci amerických hrobařů Deicide něco takového určitě činí v souvislosti s coverem novinky „Overtures Of Blasphemy“, což je věru krásný kus krvavého umění od Poláka Zbigniewa Bielaka.

Další pozitivní zprávou je, že se pod kvalitním obalem ukrývá neméně dobrá muzika. Na aktuální zářez Deicide jsme museli počkat plnou pětiletku, tato pauza ale přišla hudebníkům k duhu (jak přiznává i sám Glen Benton) a z nových skladeb díky tomu čiší žhavé nasazení a hlad po křesťanské krvi. Na daném faktu nic nezměnil ani odchod dlouholetého kytaristy a skladatele Jacka Owena (nyní Six Feet Under), jehož nahradil Mark English (Monstrosity). Mark se sice jako jediný ze sestavy nepodílel na tvorbě songů, instrumentálně však ideálně doplnil zbývající trio. Řemeslná preciznost byla ostatně vždy předností této smečky, na novince pak tuto hodnotu brilantním způsobem zdůrazňuje producentská práce Jasona Suecofa (kterému s "odposlechem" vypomáhal Benton i bicmen Steve Asheim). Zvuk je mohutný, moderní, sněhobíle čistý, zkrátka dokonalý.

Samotná hudba pak navazuje na to nejlepší ze satanášské metalografie kapely, jakostní říznost materiálu dokonce nejednou připomene fošnu „Serpents Of The Light“ (1997), což je dle mého názoru nejlepší studiový zápis Deicide vůbec. Týká se to zejména Bentonova frázování, kdy mu slova létají od pusy jako oheň z plamenometu a nemilosrdně spalují vše v nejbližším okolí (nedejbože kříže a kostely). Plynové pohánědlo tvoří dusíkaté riffy a naftová rytmická kapalina. Pořádně to zajiskří už při úvodním válu „One With Satan“, který se jaksi automaticky napojí na nejlepší skladatelské období kapely, nechybí změny temp, pištivá sóla, thrashem napité riffy a všeobjímající kompoziční zlověstnost, kdy přímo vidíme Bentona, jak sedí na trůně pekelném, oči mu svítí a obrácený kříž na jeho čele je rozpálený do ruda.

Ďábel ale bývá často potutelný, v případě Deicide je tato vlastnost vyjádřena melodickými linkami, které se protahují celou nahrávkou, s největší uhrančivostí pak v „Crawled From The Shadows“, což by mohla být v případě jemnějších aranží slušná powermetalová skladba (dokonce i bicí přepínají z typických blast beatů do spídového ťukce). Další thrashové špony a staromilské reminiscence vykrojí obsah šlapavé „Seal The Tomb Below“, případně vynikající zásek „Excommunicated“. Chytlavější vlnky prošumí rychlopalebnou smrští „Crucified Soul Of Salvation“, až heavíkové sólo očekávejme v jinak temném počinku „Defying The Scared“.

Tato skladba je devátá v pořadí a je pravda, že v tomto okamžiku se na albu začne projevovat jistá obehranost, navazující dvojice „Consumed By Hatred“ a „Flesh, Power, Dominion“ vyznívá malinko „do počtu“ (tato definice částečně sedne i na v playlistu dříve stojící kus „All That Is Evil“), závěrečná flákota „Destined To Blasphemy“ už ale opět mlaskne s tou správnou deathovou šťavnatostí. Celkově pak není pochyb o tom, že se v pořadí dvanáctý studiový zápis amerických neznabohů povedl a do hudebního světa vstříkl poctivou dávku hříšné a hluboce rouhačské infuze.

Pagan             


FB DEICIDE

YouTube ukázka - Excommunicated

Seznam skladeb:
1. One with Satan
2. Crawled from the Shadows
3. Seal the Tomb Below
4. Compliments of Christ
5. All That Is Evil
6. Excommunicated
7. Anointed in Blood
8. Crucified Soul of Salvation
9. Defying the Sacred
10. Consumed by Hatred
11. Flesh, Power, Dominion
12. Destined to Blasphemy

Sestava:
Glen Benton - zpěv, baskytara
Steve Asheim - bicí, kytara
Kevin Quirion - kytara
Mark English - kytara

Rok vydání: 2018
Čas: 48:40
Produkce: Jason Suecof, Glen Benton, Steve Asheim
Label: Century Media Records
Země: USA
Žánr: death metal

Diskografie:
1990 - Deicide
1992 - Legion
1995 - Once Upon The Cross
1997 - Serpents Of The Light
2000 - Insineratehymn
2001 - In Torment in Hell
2004 - Scars of the Crucifix
2006 - The Stench of Redemption
2008 - Till Death Do Us Part
2011 - To Hell With God
2013 - In the Minds of Evil
2018 - Overtures Of Blasphemy

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.10.2018
Přečteno: 901x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Krisiun akosi...10. 10. 2018 23:25 Demonick
Jj!:-)...9. 10. 2018 21:29 orre
Orre: ještě...9. 10. 2018 18:39 Supermartonátor
Zatím mé 3 nej...9. 10. 2018 18:31 orre
Já se teda v death...9. 10. 2018 17:25 mr.deadhead


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17557 sekund.