DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THIS VOID INSIDE - My Second Birth/My Only Death

Už název italské kapely This Void Inside svolává všechny melancholicky založené duše, a vůbec nejlépe ty, které inklinují ke gothic-rocku. Nemělo by však jít o jedince zmítané plnokrevným smutkem, nýbrž takové, jež berou daný styl jako osobnostní zpestření s vědomím, že za každým stínem celkem určitě číhá paprsek naděje. Právě v takových černo-bílých intencích se pohybuje hudba italského spolku, který nejprve jako sólo projekt založil hudebník s přezdívkou Dave Shadow (ex-My Sixth Shadow), aby v závěru nultých let stvořil desku „Dust“. Už na ní byl patrný nemalý potenciál, protože ale nebývá člověku dobře samotnému (dokonce ani gotikovi), Shadow pojal touhu obklopit se dalšími hudebníky a vytvořit plnohodnotnou kapelu. To se začalo odehrávat před dvěma lety a výsledkem je letošní novinkové album se stylovým titulem „My Second Birth/My Only Death“.

Shadow kromě gothic-rocku rád koketuje s popem a elektronikou, což dodává jeho tvorbě zajímavý a atraktivní rozměr. Navíc je schopen obsloužit klávesy (včetně široké efektové škály), naprogramovat elektroniku a vytvořit celkově vynikající sound, ale hlavně je zpěvákem, jehož hrdlo a zabarvení k danému žánru pefektně sedí. Když se pak trefí jako autor, záruku vysoké stylové kvality může garantovat devět z deseti upírů. Pokud se zmíněného debutu „Dust“ týká, osobně se vždy rád vrátím ke skladbám „Circle Of Blood" a „Thru My Emotions“, které nabízejí maximálně chytlavý obsah a parádní melodramatické klenutí. Na novince sice podobné pecky (ve standardním playlistu) nenajdeme, hodně písní se jim ale dokáže přiblížit a znatelně dýchnout na melodická záda.

Zaujmout dokáže kompozice „Relegate My Past“, a to svižným tempem s až hardrockovým feelingem nebo poutavým slokovým zhoupnutím s libozvučnými vícehlasy. Ještě lépe si vede navazující „Memories´ Dust“ s polotaneční rytmikou, rockovým sólem, dokazujícím hudební zručnost a hlavně hitově pojatým refrénem, který bude u podobné muziky vždy základem úspěchu. Sluchovou soustavou hladce proklouznu dynamické položky „Betrayer MMXVIII“, „All I Want Is U“ či dark-romantická balada "Here I Am", zajímavě pak vyznívá start "Trapped In A Daze", který dá vzpomenout na Brity Paradise Lost z období alba "Draconian Times" (konkrétně na výtečnou skladbu "The Last Time"). Ve některých písních je ovšem citelný ne zcela naplněný potenciál. Kapela na to má, žánr navíc nabízí široký prostor pro patetické linky i vokály, dovoleno je v podstatě cokoli, je proto škoda, že se Dave Shadow v tomto ohledu malinko držel při zemi a nevyždímal ze sebe ještě větší dávku skladatelských kalorií.

Jakoby k plnohodnotnému a tolik potřebnému tvůrčímu uvolnění došlo až při komponování dvojice bonusových písní. Song „The Artist And The Muse“ osvěží krásné motivy klasické hudby, stejně jako italský zpěv či mluvená vsuvka, jež ve spojitosti s jímavou melodickou klenbou přináší nejsilnější okamžik nahrávky, emotivně zcela srovnatelný s výše zmíněnými debutovými hity. Druhý bonus „Downtrodden“ nabídne sytou elektronickou jízdu s často používám "závodním" driftem (dál např. Dol Ammad - "Solarwinds"). Celkově každopádně platí, že pokud se řadíte mezi vyznavače nekomplikovaného a popově nasládlého gothic-rocku, druhá deska italské kapely by se vám měla celkem hodně zamlouvat.

Petr Štěpnička             


FB THIS VOID INSIDE

YouTube ukázka - Memories Dust

Seznam skladeb:
1. My Second Birth/My Only Death (Intro)
2. Betrayer MMXVIII
3. Relegate My Past
4. Memories´ Dust
5. Trapped in a Daze
6. Here I Am
7. Another Fucking Love Song
8. Losing My Angel
9. Meteora
10. Ocean of Tears
11. All I Want Is U
12. Break Those Chains
13. The Artist and the Muse (bonus)
14. Downtrodden (bonus)

Sestava:
Dave Shadow - zpěv, klávesy, programování
Frank Marrelli - kytara
Alberto Sempreboni - kytara
Saji Connor - baskytara, vokály
Simone "Some" Gerbasi - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:00
Label: Agoge Records
Země: Itálie
Žánr: gothic elektronický pop-rock

Diskografie:
2008 - Dust
2018 - My Second Birth/My Only Death

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.10.2018
Přečteno: 1400x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1202 sekund.