10.12.2018
AGE OF ARTEMIS
Brazilská kapela stanovila datum vydání nové, v pořadí ..více

10.12.2018
VISION DIVINE
Novinka italské power-progmetalové kapely vyjde příští ..více

10.12.2018
DREAM THEATER
Hvězdy progresivního rock/metalu ohlásili, že 22. února ..více

10.12.2018
NIGHTRAGE
Řecko-švédští metalisté ohlásili na 29. března nové ..více

10.12.2018
NASTY RATZ
Tuzemští hairmetalisté se rozešli s kytaristou Mickem ..více

9.12.2018
CHILDREN OF BODOM
První ukázka z nadcházejícího alba "Hexed" (8. březen) ..více






MARIUS DANIELSEN´S LEGEND OF VALLEY DOOM PART II.
„Strhující speedmetalové téma startuje kleno ..

TANK - Sturmpanzer
Poslechl jsem do konce, ale byla to fuška. Zvuk n ..

VEONITY - Legend Of The Starborn
Nevim, me to treba vubec nebavi. Dal jsem desku 2x ..

TANK - Sturmpanzer
Tohle doporucuji pro studijni ucely, fakt bizar :- ..

VEONITY - Legend Of The Starborn
Podepsan ja :-) ..

VEONITY - Legend Of The Starborn
Nejvyssi power metalova jakost. To, jak zpiva Ande ..

PALACE - Binary Music
sunstrom: Mne se zatim nejvic libilo album Taste - ..

PALACE - Binary Music
Pro me rozhodne nejlepsi AOR dilo tohoto roku. 10/ ..

TANK - Sturmpanzer
mne sa páči ..

MARIUS DANIELSEN´S LEGEND OF VALLEY DOOM PART II.
naprostá fantazie! 10/10 ..




Za poslední měsíc:
NANOWAR OF STEEL - Stairway to Valhalla
1442x

WISHMASTERS - Afterworld
1337x

MOTORBAND - Restart
1034x

VEONITY - Legend Of The Starborn
988x

MARIUS DANIELSEN´S LEGEND OF VALLEY DOOM PART II.
920x

Ace FREHLEY - Spaceman
915x



15.12.2018
COLP, DIPHTERIA, LIKE FOOL..
české budějovice , začátek od:21:00, vstupné: 150

21.12.2018
DEAD DANIELS, SWEET LEOPARD..
Rock Club KAIN, Praha, začátek od:20:30, vstupné: 100 Kč

25.12.2018
NAŠROT, NONSENSE, DENUDACE. ..
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150 / 200



článků celkem: 6684
recenzí: 5443
reportů: 540
rozhovorů: 363













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


GRAVE DIGGER - The Living Dead

Když do Grave Digger přišel téměř před deseti lety (to to letí…) kytarista Axel Ritt, měli hrobníci ideální příležitost trochu změnit svůj léta stabilní výraz. Nestalo se a hračička Ritt zapadl do rozjetého vlaku bez toho, aby tento na svých vyjetých kolejích s sebou byť jen cuknul. Axelova chvíle přišla nyní. Principál Boltendahl dostal chuť trochu uvolnit hranice ortodoxního klasického heavíku (kdo ví, zda to nemělo vliv i na to, že po více než dvaceti letech se z kapely poroučel bubeník Stefan Arnold, na jehož místo se aktuálně od kláves přesunul Marcus Kniep), tak typického pro Grave Digger. Povedlo se. Bez toho, aby se (i přes jedny z nejmelodičtějších refrénů, ke kterým Boltendahlovci kdy došli, i přes nejveselejší song, který z jejich dílny kdy vypadl) sami sobě zpronevěřili, bez toho, aby vyplašili letité fanoušky příliš velkými novotami, ale tak, že jejich novinka „The Living Dead“ zní velice svěže a čerstvě.

Platí to o skladbách, které se drží osvědčeného mustru. Ačkoliv třeba naštvaná „Fist In Your Face“ (ten název!) s až rockovým feelingem a sekaným riffem a následná hrubá kvaltovka „Insane Pain“ jsou poměrně strohé a syrové, díky sytému masakrálnímu zvuku i ty mají svou sílu, ačkoliv působí poměrně neohebně v porovnání třeba s dravě agresivní palbou „What War Left Behind“ s výborným kytarovým ocáskem u energického vokálního frázování v refrénu, či s drtivě uriffovanou a uštěkanou kvaltovkou „When Death Passes By“. Nejpozději u ní si člověk uvědomí, že velká část osobitosti Grave Digger stojí nyní nejen na nezaměnitelném chrčáku Chrise Boltendahla, ale i na lehkoprstém malování Axela Ritta, jehož sóla (v poslední jmenované skladbě je až provokativně kakofonické) jsou velmi důležitým ukazatelem současné formy hrobníků.

To, že si uměli Grave Digger pohrát s melodickými refrény platilo na většině jejich alb. Na „The Living Dead“ do některých skladeb dokázali dostat až nečekaně uvolněnou zpěvnost, dalo by se říci až hymničnost – úvodní „Fear Of The Living Dead“ s teatrálním začátkem a temně výhružným sborovým hučením jen naznačí, že k letošnímu albu hrobníci přistoupili o něco odvážněji (nebo uvolněněji, chcete-li), houževnatá „Blade Of Immortal“ v refrénu chvílemi kontrastně koketuje se skandovací melodikou Running Wild, „Shadow Of The Warrior“ s atmosférickým vstupem pak v refrénu sahá po jasné hitovosti a davově vděčné zpěvnosti (sakra chlapci, odkud je to kytarové sólo?). Samostatnou kapitolou je pak finální „Zombie Dance“, ke které se Grave Digger spřáhli s rakouskými Russkaja a tenhle vtípek v duchu polky (takhle nějak nevázaně to kdysi vzali U.D.O. se svým vlakem po Rusku) se může svým skočným „Step to the right, step to the left, don`t cross the line or your flesh will be mine“ stát ideálním tahákem k hodině tance pod pódiem. Je jen otázkou, jak tuhle bláznivou a velmi povedenou taškařici rozdýchají ortodoxní ultrafans…

A teď se chlapci poperte s Uďákem o to, kdo z vás pro sebe urve letošní heavíkový trůn!

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Zombie Dance

Seznam skladeb:
1. Fear of the Living Dead
2. Blade of the Immortal
3. When Death Passes By
4. Shadow of the Warrior
5. The Power of Metal
6. Hymn of the Damned
7. What War Left Behind
8. Fist in Your Face
9. Insane Pain
10. Zombie Dance
11. Glory or Grave

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Axel Ritt - kytara
Jens Becker - baskytara
Marcus Kniep - klávesy
Stefan Arnold - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 45:31
Label: Napalm Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal
2018 – The Living Dead

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.09.2018
Přečteno: 1217x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Kapelu mám rád,...11. 10. 2018 13:02 htaedas
No vidaA mě zase nový GD...6. 10. 2018 12:02 Mirdasm
Všechno je...5. 10. 2018 21:46 orre
3/10Tak Digger se musí...5. 10. 2018 20:37 PetrR
3/10Nový Digger mě...5. 10. 2018 13:04 Magnuss


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15318 sekund.