18.06.2019
FAITHSEDGE
Bývalý kytarista Dokken Alex De Rosso, někdejší basista ..více

18.06.2019
SHOCK NARCOTIC
Debutové album 16. srpna vydává tahle kapela z Detroitu, ..více

18.06.2019
KINGS OF CHAOS
Koncertní superskupina, kterou tvoří Lou Gramm ..více

18.06.2019
TENSILE
Velká Británie hlásí nové želízko v hardrockovém ..více

17.06.2019
MEGADETH
Frontman Dave Mustaine ohlasil, že trpí rakovinou krku. ..více

17.06.2019
GHOST
Tobias Forge, čili Cardinal Copia, se asi nedrží ..více






ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Bohužel dnes je v situaci, že když Bílá " si ..

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Dnešní metalisti jsou sice daleko tolerantnějš ..

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Já si tak trochu myslím, ze se Arakain snaží z ..

MAJESTICA - Above The Sky
Výborný album a skvělý Tommyho návrat. Toto a ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Dobře,škoda ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Vzpomínkové album bude, ovšem Příliv asi ne. ..

VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Je v plánu recenze vzpomínkové desky Brainu?A c ..

PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1565x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1287x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
892x

PANTERA - Metal Magic
709x

MINORITY SOUND - Toxin
687x

AMON AMARTH - Berserker
683x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7027
recenzí: 5744
reportů: 553
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DORO - Fight

Vezmete-li v úvahu, jak dlouhou dobu se Doro zmítala v útlumu či ve slepých uličkách, dá se dneska už tvrdit, že tahle zpěvačka přežije všechno. Svou nezáživnou formu a z minulého alba i těžko uvěřitelný výraz totiž dokázala protáhnout ještě i na další album, které pod názvem „Fight“ vyšlo o dva roky později. To už byla doba, která přece jen tradičnějšímu výrazu Doro znovu přála, ale Doro a její tvůrčí tým (tentokrát se do něj zapojili i členové zpěvaččina doprovodného ansámblu) neměli kdovíjak jiskřivou chvíli a tak osmé album Dorotčiny sólové kariéry je znovu poměrně nemastné, neslané. Respektive, dá se na něm najít pár solidních skladeb, ale dávná energie a hitovost se nekoná.

Největšími reklamními taháky se zdálo být spojení se zpěvákem Petem Steelem z Type O Negative a kooperace s boxerkou Reginou Halmich (dvě dlouhovlasé blondýny na fotkách byly jistotou, že to přitáhne mnohé oči), pro kterou byla zkomponována titulní píseň, svoji hodnotu mohlo mít i hostování kytaristů Chrise Cafferyho, či Michaela Vosse. Pravdou je, že úvodní titulní bojovka v sobě měla chytlavý potenciál a vcelku se dá pochopit, že Doro se hlasově tlačí v agresivně hlomozící zvukové hradbě do silné hrubosti, nicméně výsledkem je poměrně uřvaná, houževnatě a upracovaně znějící skladba, které schází dřívější nadhled. Ještě bezvýrazněji dopadla velmi těžkopádná „Descent“, jejíž temná atmosféra jde pochopitelně vstříc frontmanovi Type O Negative, který se snaží uhrančivým šepotem už tak poměrně hutnou náladu ještě zahustit, ale výsledek (alespoň z pohledu napasování skladby do portfolia Doro) je poměrně rozpačitý a hraničí s až otravným stereotypem. Nepříliš přesvědčivě (alespoň ve srovnání s verzí Wendy Willimas) dopadla simmonsovka „Legends Never Die“, která má sice slušnou gradaci, nicméně z ní Doro udělala poměrně klidnou a mírnou baladu, v níž vyjma rozjitřeného finále nezvykle příliš nebouří emotivnost. A tak silnější momenty je třeba hledat spíš v momentech, kde Doro plně ctí vlastní kořeny – skandovačce „Salvaje“ s refrénem zpívaným ve španělštině velmi sluší Cafferyho kytara, proměnlivá „Undying“, která se z klidné pocitovky (v téhle poloze právě zastíní i již zmíněné věčné živé legendy) rozpohybuje do příjemně chytlavého poklusu, „Rock Before You Bleed“ zcela nepokrytě sází na klasicky rozmávanou melodii s odkazem (byť v méně dravé podobě) na „All We Are“. No, a kdyby si Doro tentokrát odpustila tradiční finále v německy zpívaném cajdáku „Hoffnung“, vůbec, ale vůbec nic by se nestalo…

Krok vpřed album „Fight“ znamenalo z pohledu toho, že se dá stoprocentně věřit tomu, že tohle je přírodní Dorotka bez kdovíjak přehnaných snah o to trefit vkus příznivců. Krok vzad je to z pohledu toho, že na desce se najde několik dobrých písní a zbytek je takového ražení, že by se jen s velkou námahou dokázal vecpat na některé z prvních Dorotčiných alb. Což v celkovém součtu znamená v podstatě postávání na místě, přičemž jedinou jistotou je tradičně povedený zpěv a milovníci Dorotčina hlasu určitě nepohrdnou ani touhle porcí. Cestu z bludného kruhu našla Doro o dva roky později, když naskočila na populární vlnu spolupráce s orchestrem a s albem „Classic Diamonds“ zase jednou trefila do černého.

Savapip             


www.doro.de

YouTube ukázka - Descent

Seznam skladeb:
1. Fight
2. Always Live to Win
3. Descent
4. Salvaje
5. Undying
6. Legends Never Die
7. Rock Before We Bleed
8. Sister Darkness
9. Wild Heart
10. Fight by Your Side
11. Chained
12. Hoffnung

Sestava:
Doro Pesch - zpěv
Joe Taylor – kytara
Oliver Palotai – kytara, klávesy
Nick Douglas – baskytara, klávesy
Johnny Dee - bicí

Hosté:
Peter Steele – zpěv
Jürgen Engler – kytara
Michael Voss – kytara
Chris Caffery –kytara
Chris Winter – kytara
Chris Lietz – kytara, baskytara, klávesy
Jean Beauvoir – kytara, baskytara, klávesy
Andreas Bruhn – kytara, baskytara, klávesy
Russ Ballard – kytara, baskytara, klávesy

Rok vydání: 2002
Čas: 50:01
Label: Steamhammer
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Force Majeure
1990 – Doro
1991 – True At Heart
1993 – Angels Never Die
1995 – Machiine II Machine
1998 – Love Me In Black
2000 – Calling The Wild
2002 – Fight
2006 – Warrior Soul
2009 – Fear No Evil
2012 – Raise Your Fist
2018 – Forever Warriors, Forever United

Související články

Foto: archiv Doro Pesch


Vydáno: 04.10.2018
Přečteno: 719x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tentokrát......nemohu...5. 10. 2018 15:36 Kolík
Tak zase taková...4. 10. 2018 14:45 orre
podle mě ne, v...4. 10. 2018 12:57 Savapip
To už je čtvrtá...4. 10. 2018 12:38 JonathanGray
Nemastné,...4. 10. 2018 7:19 V.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1845 sekund.