18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1506x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1239x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
985x

METAL CHURCH - Damned If You Do
894x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
890x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
835x



19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:

25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DORO - Fear No Evil

„The Night Of Warlock“, „Celebrate“, „25 Years“..., již z tohoto krátkého výčtu názvů skladeb jedenáctého (zahrneme-li do počtů i neřadové „Classic Diamond“) sólového alba zpěvačky Doro Pesch je zjevné, že tato na dobu svých začátků (vlastně i dobu nejvýraznějšího úspěchu) stále ráda vzpomíná. A byť tento výčet může trochu svádět k tomu, že Doro už plně a definitivně naskočí na warlockovskou vlnu, nestalo se tak. Možná je to škoda, protože po předchozím velmi dobře přijatém albu „Warrior Soul“, které se této stylizaci vůbec nebránilo, se podobný krok nabízel a z těch pár přímých spojení na léta osmdesátá na aktuálním albu je navíc zjevné, že tohle je ta pravá Dorotčina parketa. Nicméně Doro to opět vzala trošku jinudy. A tak jako pokaždé, když došlo na „experimenty“ (je hodně odvážné takhle nazývat drobné posuny ve výrazu), na „Fear No Evil“ opět dojde na občasné klopýtání.

To se projevuje především těžkopádností a neobvyklou neobratností zejména v první polovině desky (Doro sama si v dobových rozhovorech pochvalovala těžkost a hutnost skladeb…). Už úvodní „The Night Of Warlock“ je snad až nezvykle průhledná a strašně snadno odhadnutelná stereotypní záležitost, u které lze kvitovat nenápadně štípající kytaru a jistou pichlavou jedovatost v Dorotčině hlase (leč kde dávné adrenalinové časy jsou), ale třeba sborový chorál je nezvykle opatrný a bezzubý, díky čemuž skladba působí docela ospale. Následná „Running From The Devil“ s výhružně sekaným riffováním se drží středního tempa, které prostě zní příliš jednotvárně, skladba se nikam nevyvíjí, ani nehrne a zemitě uštěkané kytarové sólo ten monolitický dojem ještě zesiluje. Parta, která se sešla v „Celebrate“ (Floor Jansen, Biff Byford, Sabina Classen, Angela Gossow, Veronica Freeman, Liv Kristine, Ji-In Cho,…) naznačuje, že právě tohle měl být patrně nejambicióznější kousek kolekce, nasvědčuje tomu i vykřičitelně rozjásaný refrén, ale jede se spíš na efekt a prvoplánovost, než že by tahle píseň měla kdovíjaký potenciál strhnout.

Plné probuzení přijde v živočišně neurvalém pulsujícím kousnutí od Warlock (ještě před tím se téhle energii přiblíží „Caught In The Battle“, srážená však hodně primitivním textem a vlastně i celkovým provedením) v „On The Run“, v přímočaře odsýpajícím šlehnutí s dobře vypointovaným refrénem a s šikovně sólující kytarou. Že na skvělé duety má Doro čich, předvede v poetickém „Walking With Angels“, spolupráce jejího přímočarého hlasu s elegancí Tarji Turunen k sobě dokonale pasuje, sekané frázování a nabroušený zpěv v „I Laid My Head Upon My Sword“ má v sobě tu dávnou nekompromisní energii, kříženou s velmi přístupnou melodičností. A tím končí výčet toho podstatného, zbytek alba nepřinese už nic pamětihodného, ba co hůř, celkem nezáživné finální „25 Years“ je z ideové kategorie těch, které lze uvěřit snad jen Dorotce, od kohokoliv jiného by podobné vyznání znělo naprosto tendenčně a prvoplánovitě.

Charakteristika tohoto alba je jednoduchá – už bylo hůř, už bylo i líp. Doro nikdy nehrála na nějakou složitost, toho se drží i na tomto albu a ve třech případech jí to stoprocentně vychází, zbytek působí poměrně tuctově. Nicméně ti, kteří někdy přísahali na kouzlo Dorotčina hlasu, nejspíš zklamáni nebyli. Po předchozím albu „Warrior Soul“ však byla další albová položka přece jen trochu rozčarováním.

Savapip             


www.doro.de

YouTube ukázka - Walking with the angels

Seznam skladeb:
1. The Night of the Warlock
2. Running from the Devil
3. Celebrate
4. Caught in a Battle
5. Herzblut
6. On the Run
7. Walking with the Angels
8. I Lay My Head upon My Sword
9. It Kills Me
10. Long Lost for Love
11. 25 Years

Sestava:
Doro Pesch - zpěv
Joe Taylor – kytara
Oliver Palotai – kytara, klávesy
Luca Princiotta – kytara, klávesy
Nick Douglas – baskytara, klávesy
Johnny Dee - bicí

Hosté:
Floor Jansen – zpěv
Biff Byford – zpěv
Sabina Classen – zpěv
Angela Gossow– zpěv
Veronica Freeman– zpěv
Liv Kristine – zpěv
Ji-In Cho – zpěv
Liv – zpěv
Kim McAuliffe – zpěv
Jackie Chambers – zpěv
Enid Williams – zpěv
Denise Dufort – zpěv
Tarja Turunen – zpěv

Rok vydání: 2009
Čas: 48:07
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Force Majeure
1990 – Doro
1991 – True At Heart
1993 – Angels Never Die
1995 – Machiine II Machine
1998 – Love Me In Black
2000 – Calling The Wild
2002 – Fight
2006 – Warrior Soul
2009 – Fear No Evil
2012 – Raise Your Fist
2018 – Forever Warriors, Forever United

Související články

Foto: archiv Doro Pesch


Vydáno: 11.10.2018
Přečteno: 543x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tahle deska......je hrozná...11. 10. 2018 19:29 Kolík
Jenže hlas...11. 10. 2018 16:45 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22799 sekund.