17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více

16.01.2019
DRAG ME OUT
Na scénu se vrací bývalý zpěvák metalcorových Asking ..více

16.01.2019
SIX FEET UNDER
Basista těchto deathmetalových klasiků Jeff Hughell ..více

16.01.2019
TYGERS OF PAN TANG
Klasici Nové vlny britského heavy metalu se spojili se ..více

16.01.2019
DEVILDRIVER
Po loňském albu countryových předělávek "Outlaws Til ..více






JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..

ALDARIA - Land Of Light
Od vydání utekl nějaký čas. Musím za sebe ko ..

TREAT - Tunguska
skvelý album! chytlavy na prve pocutie, nechapem, ..

Redaktorská bilance roku 2018 - Peťulín
Velmi pěkně popsané a výstižné zhodnocení. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Děkuju za ohlasy, ale vydržte, chlapci, dojde na ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Tak mě by zajímalo totéž co Domyho. One Size F ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Dle mého je to dost dobrá věc.Dobrý nápad zas ..

COCOTTE MINUTE - !Rituál, kmen a srdce a kmen!
Podle všeho ne. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Priznam sa, len nedavno som objavil tuto kapelku . ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1484x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1217x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
961x

METAL CHURCH - Damned If You Do
888x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
871x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
825x



18.01.2019
* 33 LET ANTIKRISTA * - DEBUSTROL, ALTERNATIVE CORE, HAZARDOOM, HAKMAK, GOING D..
HAVLÍČKŮv BROD - Klub Oko, začátek od:19:00, vstupné: 200,-Kč

19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6754
recenzí: 5498
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BRAINSTORM - Midnight Ghost

Brainstorm budou vždycky Brainstorm, i kdyby se zbytek světa stavěl na hlavu. Tuhle geniální a naprosto výstižnou charakteristiku německé party, seskupené kolem skvělého pěvce Andyho B. Francka, použila kolegyně Ray k hodnocení dva roky starého alba „Scary Creatures“ a ani na aktuální desce „Midnight Ghost“ není nutné na ní měnit jediné písmenko. V té samé sestavě hrají Brainstorm už jedenáct let, tu samou skladatelskou matrici používají ještě déle, to samé nadšení a zápal pro vlastní tvorbu z nich září prakticky bez ustání a ten malinkatý příklon k větší melodické nadýchanosti je vlastně zcela v zaběhlé normě (a vůbec nemluvě o tom, že Ray tehdy naprosto přesně odhadla i to, že Brainstorm dodrží svůj téměř pravidelný rytmus vydávání desek). Co (a proč) na tom chcete měnit, když v téhle formě kapela ani v jednom kousku nesleze pod poměrně vysoko nastavenou laťku a přitom sype z rukávu slušnou porci potenciálních hitovek?

Těm vévodí jeden z nejpestřejších kousků alba, výpravná „Jeanne Boulet (1764)“, které je naprosto přirozeně nejdelší částí kolekce a v každém okamžiku má co nabídnout – rozvinutí se z deštivého atmosférična, poetického vybrnkávání a posmutněle měkkého zpěvu, přes velmi chytlavé brumendo a masivně valivé tempo, k agresivně sekanému riffu, Andyho řádně přibroušeným hlasivkám, či živému a výborně vystupňovanému kytarovému sólu, až dojde i na extaktické vyvrcholení ve velmi vzdušném refrénu (ve kterém však ten agresivní brousek nijak neměkne). Ale ani ti další potencionální kandidáti – velmi chytlavé „Ravenous Minds“ s vtahujícím téměř a capella úvodem, živě optimistickým riffem, lehce tajemnějším Andyho projevem a důmyslným střídáním tempa, „When Pain Becomes Real“ s až písničkářským úvodem a následnou divokou explozí, kde Brainstorm suverénně demonstrují, jak dobře dokážou své nápady emotivně vyhrotit bez toho, aby ztratili něco z chytlavé melodičnosti, závěrečná posmutněle optimistická pocitovka „The Path“ s příjemně agresivním podkladem, či (a to především) houpavě důrazná „The Four Blessing“ s velmi čitelným riffově vlezlým (v pozitivním slova smyslu) motivem, jasně strukturovaným refrénem s ideálně skandovatelnou halekací pasáží. A co zejména na téhle desce zabírá, to je naprosto natlakovaná energie, která ani na okamžik nepolevuje (dokonce i vokální Franckova obratnost zůstane v seznamu lákadel tentokrát až na druhém místě).

S citací Ray jsme tohle pojednání začali, s citací Ray jej i skončíme –Brainstorm hrají na jistotu tím nejsympatičtějším způsobem. Je dobře, když najdete svou parketu a nebojíte se využít všech jejích předností. A přesně to se na „Midnight Ghost“ děje.

Savapip             


www.brainstorm-web.net

YouTube ukázka - The Pyre

Seznam skladeb:
1. Devil`s Eye
2. Revealing the Darkness
3. Ravenous Minds
4. The Pyre
5. Jeanne Boulet (1764)
6. Divine Inner Ghost
7. When Pain Becomes Real
8. The Four Blessings
9. Haunting Voices
10. The Path

Sestava:
Andy B. Franck – zpěv
Milan Loncaric – kytary
Torsten Ihlenfeld – kytary
Antonio Ieva – basa
Dieter Bernert – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:38
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
1997 – Hungry
1998 – Unholy
2000 – Ambiguity
2001 – Metus Mortis
2003 – Soul Temptation
2005 – Liquid Monster
2008 – Downburst
2009 – Memorial Roots
2011 – On the Spur of the Moment
2014 – Firesoul
2016 – Scary Creatures
2018 – Midnight Ghost

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.10.2018
Přečteno: 1024x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Brainstormjsou jako AC/DC,...22. 10. 2018 15:28 b.wolf
Nová deska se...21. 10. 2018 18:58 Bubák
orreJo, jak již bylo...21. 10. 2018 12:53 Magnuss
No právě, tolik...21. 10. 2018 8:45 orre
orreAndy v Branistorm...20. 10. 2018 19:51 Magnuss


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18948 sekund.