23.03.2019
BATTLE BEAST
Videoklip ke skladbě "Endless Summer", který finská ..více

22.03.2019
DEATH ANGEL
Jedna z nejzásadnějších formací thrashmetalové ..více

22.03.2019
MURDER IN THE FRONT ROW
Na nový dokument zaobírající se thrashmetalovou scénou ..více

21.03.2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 hlásí další dvě ..více

21.03.2019
MINORITY SOUND
Minority Sound představují lyric video k titulní skladbě ..více

21.03.2019
Paul GILBERT
Kytarista Mr. Big Paul GILBERT chystá nové sólové album, ..více






QUEENSRŸCHE - The Verdict
Tak DeGarmo je dneska úplně jinde a i jeho zásl ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
"La Torre je opravdu výborný zpěvák, ale když ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Souhlas s recenzí, Současná podoba RCH mi sedí ..

KREYSON - Návrat krále
Tak já se určitě nachytat nenechám, protože c ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
...v minulosti byli Chris DeGarmo a Geoff Tate. Ch ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Židia potlačia aj taký odpad, hlavne, ze to je ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Fajn recenze vidím to podobně jako recenzent jen ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Jo je to lehká metalová exotika, duní to, bicí ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Mě přijde novinka ještě o něco horší než p ..

RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
Já bohužel s novým zpěvákem spokojený nejsem ..




Za poslední měsíc:
RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
1138x

BEAST IN BLACK - From Hell With Love
1003x

SEPULTURA - Chaos A.D.
923x

SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light
856x

SEPULTURA - Roots
801x

SPIRITS OF FIRE - Spirits Of Fire
790x



05.04.2019
ZÁVIŠ, KOHOUT PLAŠÍ SMRT, LOUTY. ..
Havlíčkův Brod - Oko ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ

12.04.2019
XIII. STOLETÍ, VÝSMĚCH?, ALVARÉZ PERÉZ. ..
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 250 / 300



článků celkem: 6856
recenzí: 5593
reportů: 543
rozhovorů: 365













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BRAINSTORM - Midnight Ghost

Brainstorm budou vždycky Brainstorm, i kdyby se zbytek světa stavěl na hlavu. Tuhle geniální a naprosto výstižnou charakteristiku německé party, seskupené kolem skvělého pěvce Andyho B. Francka, použila kolegyně Ray k hodnocení dva roky starého alba „Scary Creatures“ a ani na aktuální desce „Midnight Ghost“ není nutné na ní měnit jediné písmenko. V té samé sestavě hrají Brainstorm už jedenáct let, tu samou skladatelskou matrici používají ještě déle, to samé nadšení a zápal pro vlastní tvorbu z nich září prakticky bez ustání a ten malinkatý příklon k větší melodické nadýchanosti je vlastně zcela v zaběhlé normě (a vůbec nemluvě o tom, že Ray tehdy naprosto přesně odhadla i to, že Brainstorm dodrží svůj téměř pravidelný rytmus vydávání desek). Co (a proč) na tom chcete měnit, když v téhle formě kapela ani v jednom kousku nesleze pod poměrně vysoko nastavenou laťku a přitom sype z rukávu slušnou porci potenciálních hitovek?

Těm vévodí jeden z nejpestřejších kousků alba, výpravná „Jeanne Boulet (1764)“, které je naprosto přirozeně nejdelší částí kolekce a v každém okamžiku má co nabídnout – rozvinutí se z deštivého atmosférična, poetického vybrnkávání a posmutněle měkkého zpěvu, přes velmi chytlavé brumendo a masivně valivé tempo, k agresivně sekanému riffu, Andyho řádně přibroušeným hlasivkám, či živému a výborně vystupňovanému kytarovému sólu, až dojde i na extaktické vyvrcholení ve velmi vzdušném refrénu (ve kterém však ten agresivní brousek nijak neměkne). Ale ani ti další potencionální kandidáti – velmi chytlavé „Ravenous Minds“ s vtahujícím téměř a capella úvodem, živě optimistickým riffem, lehce tajemnějším Andyho projevem a důmyslným střídáním tempa, „When Pain Becomes Real“ s až písničkářským úvodem a následnou divokou explozí, kde Brainstorm suverénně demonstrují, jak dobře dokážou své nápady emotivně vyhrotit bez toho, aby ztratili něco z chytlavé melodičnosti, závěrečná posmutněle optimistická pocitovka „The Path“ s příjemně agresivním podkladem, či (a to především) houpavě důrazná „The Four Blessing“ s velmi čitelným riffově vlezlým (v pozitivním slova smyslu) motivem, jasně strukturovaným refrénem s ideálně skandovatelnou halekací pasáží. A co zejména na téhle desce zabírá, to je naprosto natlakovaná energie, která ani na okamžik nepolevuje (dokonce i vokální Franckova obratnost zůstane v seznamu lákadel tentokrát až na druhém místě).

S citací Ray jsme tohle pojednání začali, s citací Ray jej i skončíme –Brainstorm hrají na jistotu tím nejsympatičtějším způsobem. Je dobře, když najdete svou parketu a nebojíte se využít všech jejích předností. A přesně to se na „Midnight Ghost“ děje.

Savapip             


www.brainstorm-web.net

YouTube ukázka - The Pyre

Seznam skladeb:
1. Devil`s Eye
2. Revealing the Darkness
3. Ravenous Minds
4. The Pyre
5. Jeanne Boulet (1764)
6. Divine Inner Ghost
7. When Pain Becomes Real
8. The Four Blessings
9. Haunting Voices
10. The Path

Sestava:
Andy B. Franck – zpěv
Milan Loncaric – kytary
Torsten Ihlenfeld – kytary
Antonio Ieva – basa
Dieter Bernert – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:38
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
1997 – Hungry
1998 – Unholy
2000 – Ambiguity
2001 – Metus Mortis
2003 – Soul Temptation
2005 – Liquid Monster
2008 – Downburst
2009 – Memorial Roots
2011 – On the Spur of the Moment
2014 – Firesoul
2016 – Scary Creatures
2018 – Midnight Ghost

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.10.2018
Přečteno: 1266x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Brainstormjsou jako AC/DC,...22. 10. 2018 15:28 b.wolf
Nová deska se...21. 10. 2018 18:58 Bubák
orreJo, jak již bylo...21. 10. 2018 12:53 Magnuss
No právě, tolik...21. 10. 2018 8:45 orre
orreAndy v Branistorm...20. 10. 2018 19:51 Magnuss


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17235 sekund.