22.01.2019
Syu (GALNERYUS)
Kytarista japonských velikánů vydá 23. ledna sólovku ..více

22.01.2019
FROZEN CROWN
Italská powermetalová kapela má již přichystané album, ..více

22.01.2019
TOBY HITCHCOCK
Americký zpěvák využil pauzu, kterou si vybírá jeho ..více

21.01.2019
BLOODBOUND
Novinka kapely ponese titul "Rise Of The Dragon Empire" a ..více

20.01.2019
CRYSTALLION
Německá powermetalová kapela oznámila dvě novinky: tou ..více

20.01.2019
IRON SAVIOR
Album „Kill Or Get Killed“, které vyjde 8. března, ..více






SOILWORK - Verkligheten
Seriál o Soilwork náhodou nechystáte? Jinak k d ..

SOULFLY - Ritual
Co člověk, to názor. Dle mého to má sakra š ..

SOULFLY - Ritual
Je to bída a nouze k tomu. Mladej se snaží,ale ..

IMPELLITTERI - The Nature Of The Beast
Tady se musí těch pár lepších skladeb a okam ..

SOILWORK - Verkligheten
Veliké a kvalitní překvapení! ..

SOULFLY - Ritual
Dosud žádná reakce? No toto :))) Tak CD mám do ..

DALLIAN - Automata
JT: To mě těší, že tě to zaujalo:-) ..

SOILWORK - Verkligheten
Příjemný a kvalitní poslech. To leckdy naprost ..

DALLIAN - Automata
Fajn tip na muziku, zařazuji do svého playlistu ..

TRAUTENBERK - Ticho nad pekáčem
Je tam několik málo skladeb, které stojí za po ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1579x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1303x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
1041x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
946x

METAL CHURCH - Damned If You Do
920x

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
900x



25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč

01.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MURDER INC..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 200

02.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, BAJONET..
PRAHA - NOVÁ CHMELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 200



článků celkem: 6759
recenzí: 5502
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Thrashmetalové novinky roku 2018 - část XIX. - kapely GAMA BOMB, HATEFUL AGONY a TERROR

GAMA BOMB - Speed Between The Lines
Britové Gama Bomb nabízejí další porci své osobité hudby, která se dá označit jako speed´n´roll s thrashovými vlivy. Zatímco předešlá tvorba této formace mě dvakrát nebrala, na novinku s titulem „Speed Between The Lines“ mám o dost smířlivější názor. Sice přetrvávají dřívější neduhy, zejména splývavost instrumentace a vokálních frází, na druhou stranu album frčí ve výtečném rytmickém zápřahu od začátku do konce a je v něm zároveň možno rozkrýt mnoho zábavných míst. Nadhled byl vždy velkou předností Britů, tentokrát mi ale přijdou všechny ingredience smíchané v historicky nejlákavější celek. Když zpěvák Joe McGuiagan v úvodním příspěvku „Give Me Leather“ vyzpívává urputným falzetem titul songu, nelze se nepousmát jednak nad S&M tématem, jednak nad jistou parodizací heavymetalových zpěváků, jako je Rob Halford nebo King Diamond. Dále zde máme již jmenovitě vtipné kousky jako „Motorgeist“, „Stay Rotten“ či „Kurt Rusell“ („If you don´t like Kurt Russell you´re scum“). Hudebně odzbrojující jsou nátisky „A Hanging“, „We R Going 2 Eat U“, „World Gone To Hell“ a „Bring Out The Monster“ s vůbec nejvymazlenějším sólem, které dráždí základní thrashová dynamika, pobaví i nástavba vedená formou vokálního souboje. Půvabně natlačené fráze očekávejme ve skladbě „Alt-Reich“ či potrhle zrychlené „Faceblaster“, kde je těžké si nevzpomenout na pěvecké dovádění Blitze z Overkill. Samozřejmostí je vícehlasná podpora zbývajících spoluhráčů, kteří s McGuiaganem svádějí rovnocennou – nejčastěji refrénovou – partii, což je vzhledem ke zmíněné schematičnosti velmi potřebné, přesto se při nepřerušovaném poslechu tohoto alba nelze pocitům jednolitosti ubránit. V pořadí šestou studiovku Bomberů je vhodnější aplikovat po menších dávkách, pak je koncentrace rychlopalebného speed´n´rollu doslova neodolatelná.
7,5/10
YouTube ukázka - Give Me Leather

HATEFUL AGONY - Plastic Culture Pestilence
Po albu „Forward Into Doom“ z roku 2012 zacloumalo sestavou Němců Hateful Agony zemětřesení, které ustál pouze bicmen Thömas Hörbe (alias Hateful Tom alias Duck Tape). Tento vytrvalec k sobě postupem času sehnal novou partu, s níž vydal letošní novinku „Plastic Culture Pestilence“. Ta navnadí již art-wokem, který pocitově odkazuje ke klasické škole osmdesátých let, což obsah nahrávky brzy potvrdí (někdy snad až příliš, viz refrén úvodní „Kill Each Other“, který je kopií Kreatorovské pecky „Riot Of Violence“). Thrashová vrstva zde ovšem není úzkoprse plochá a naopak je okypřena jinými styly, jako je punk a (ojediněle) hardcore či death metal. Prvky tohoto žánru jsou patrné ve zlověstných nájezdech („Life´s Failure“), crossover-thrash se zase ozve v působivě zrychlených pasážích („Endure The Pain“, „Eternal Punishment“ nebo titulní song). Tempová variabilita zde udržuje napětí, stejně jako energie, jež z díla sálá a u které je nutné se chvíli zastavit. Hudebníci do toho občas šlapou hlava nehlava, tedy spíš dramaturgie nedramaturgie, když na sebe zběsile vrství nové motivy, a to mnohdy bez smysluplnější přechodové fáze. Skladby tak někdy působí překotně, korunku pak všemu nasazuje podobně agilní zpěvák, jehož projev probouzí představy o tom, jak při nahrávání alba lítal po zkušebně jako šílenec a za žádnou cenu se nenechal zklidnit. Tvorba Hateful Agony je zkrátka malinko neučesaná, na což lze ale s trochou velkorysosti nahlížet jako na sympatickou hodnotu (rozhodně lepší, než kdyby z desky bylo cítit bídné nasazení), když se pak pánové zklidní a nabídnou soustředěné riffové poryvy, mají nás okamžitě a bez problémů na své thrashmetalové straně.
6,5/10
YouTube ukázka - Obsessed With Death

TERROR - Total Retaliation
Když přijde na pořádný hardcore líznutý thrashem, u americké formace Terror jsme na správné adrese. Tato kapela brázdí po undergroundových klubech již od roku 2002, přičemž letošní zářez s titulem „Total Retaliation“ je v pořadí sedmou studiovkou. V sestavě zbyla z dřevních počátků pouze dvojice Scott Vogel (zpěv) a Nick Jett (bicí), skladatelský apetit ovšem zůstává lačný a jeho aktuálním výsledkem je nadupané dílo, které sviští po strmém žánrovém tobogánu od začátku do konce. K přípravě vhodně poslouží opatrně se rozjíždějící start úvodní písně „This World Never Wanted Me“, ke zpěvákově zpovědi se přidají na albu dále tradičně používané vícehlasy a brzy vše nabere příjemně neurvalý drajv. Je to právě dílem vynaložené energie muzikantů, že jejich crossoverové představení nenudí a naopak s velitelskou autoritou povolává posluchače k fyzicky velkorysým tanečkům. Tempa jsou mírněna a následně dynamizována ve správných momentech, zpěvák Scott jde do svých frází naplno a žánry kooperují v otevřené spolupráci (hojně thrashe nabídne kupříkladu položka „Suffer The Edge Of The Lies“, dále titulka či závěrečná skladba „Resistant To The Changes“). Ne vždy se podaří všechny elementy spojit v potřebně výživný celek, vály „Break The Lock“, „In Spite Of These Times“ nebo „Behind The Bars“ vyznívají méně zábavně, oproti tomu ale stojí brutální ataky jako „One More Enemy", „Mental Demolition", ve slokách skvěle vyostřený „I Don´t Know You“ či krátce za půlkou brutálně zrychlený „Spirit Of Sacrifice", sladkým bonusem se pak stává čistě rapová vložka „Post Armageddon Interlude“, která stylově uvolňuje intenzivní nápor nahrávky. Fošna „Total Retaliation“ znamená nekompromisní hardcore (plus punk a thrash), s velkým podílem kladů a daleko menší množinou záporů.
7/10
YouTube ukázka - Spirit Of Sacrifice

Pagan             


GAMA BOMB

FB GAMA BOMB

Seznam skladeb:
1. Give Me Leather
2. A Hanging
3. 666teen
4. Bring Out the Monster
5. R.I.P. U
6. Motorgeist
7. Alt-Reich
8. Stay Rotten
9. We R Going 2 Eat U
10. Kurt Russell
11. World Gone to Hell
12. Faceblaster

Sestava:
Philly Byrne - zpěv
Domo Dixon - kytara
John Roche - kytara
Joe McGuigan - zpěv, baskytara
Paul Caffrey - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 34:56
Label: AFM Records
Země: Velká Británie
Žánr: thrash-speed metal

Diskografie:
2005 - Survival of the Fastest
2008 - Citizen Brain
2009 - Tales from the Grave in Space
2013 - The Terror Tapes
2015 - Untouchable Glory
2018 - Speed Between Lines

Související články

--------------------------------------------------------------

HATEFUL AGONY

FB HATEFUL AGONY

Seznam skladeb:
1. Kill Each Other
2. Endure the Pain
3. The Iceman
4. Obsessed with Death
5. Philip in the Attic
6. Eternal Punishment
7. Lifes Failure
8. Black Blood
9. Plastic Culture Pestilence
10. Resurect the Dead

Sestava:
Lardass - zpěv, kytara
Ratman - kytara
Hasselhoff - baskytara Duct Tape - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 39:41
Label: Violent Creek Records
Země: Německo
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2000 - Existence Is Punishment
2003 - Black Hole
2006 - Obey
2008 - In The Name Of The God
2012 - Forward Into Doom
2018 - Plastic Culture Pestilence

--------------------------------------------------------------

TERROR

FB TERROR

Seznam skladeb:
1. This World Never Wanted Me
2. Mental Demolition
3. Get off My Back
4. One More Enemy
5. Break the Lock
6. In Spite of These Times
7. Total Retaliation
8. Post Armageddon Interlude
9. Spirit of Sacrifice
10. I Dont Know You
11. Behind the Bars
12. Suffer the Edge of the Lies
13. Resistant to the Changes

Sestava:
Scott Vogel - zpěv
Jordan Posner - kytara
Martin Stewart - kytara
David Wood - baskytara
Nick Jett - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 28:00
Label: Pure Noise
Země: USA
Žánr: hardcore/thrash metal

Diskografie:
2004 - One with the Underdogs
2006 - Always the Hard Way
2008 - The Damned, the Shamed
2010 - Keepers Of The Faith
2013 - Live By The Code
2015 - The 25th Hour
2018 - Total Retaliation

Související články - Thrashmetalové novinky roku 2018

Foto: archiv kapel


Vydáno: 12.11.2018
Přečteno: 368x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16328 sekund.