ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DREAM PATROL - Phantoms Of The Past

Debutové album „Phantom Of The Past“ mezinárodního spolku (své zastoupení zde má Slovensko, Česká republika, Rakousko i USA) Dream Patrol prozradí na šéfa basáka Ronnieho Königa, známého ze Signum Regis, Vindex, Trigger či Symphonity, hned několik věcí. Že má rád svůj nástroj. Že má stejně dobrý cit pro hard rock jako pro power metal i heavík. Že je příznivcem „Noční můry z Elm Street“. Že dokáže ve prospěch svojí kapely spojit a využít docela širokou škálu hard rockových odénků tak, aby finální kolekce byla zajímavě barevná a přitom plně soudržná. Jednoduše řešeno, že s jeho jménem vychází další povedená deska.

Ten koktejl, který Dream Patrol namíchali, je chuťově skutečně velmi pestrý – dojde na klasický staromilský hard rock, jeho modernější podobu, prosvětlené A.O.R., špetku blues, pokukování po power metalu i svérázný cover. A Dream Patrol umí být chytlaví v každé této poloze. Úvodní „Dream Patrol“ v sobě shrnuje většinu výše zmíněných elementů. Jednak úvodní strašidelné zvuky avizují, že přichází čas na obavy, filozofie Dream Patrol (tedy speciální kanceláře boje proti útočníkům, kteří na vás zaútočí, kdykoli si nasadíte sluchátka a začnete snít) však v houpavě šlapavé muzice s výrazně pulsující basou (není to zdaleka naposledy, kdy se Ronnieho nástroj stane alespoň na okamžik hlavním nositelem děje) a skákavě neposedným refrénem však do posluchače pumpují optimismus, zatímco sólová kytara docela jedovatě kouše. Syrovější „Get Back Home“ trochu klame nejen úvodním poetickým vybrnkáváním, ale i odlehčenou banjo-linkou, aby v momentě kdy zhutní a začne se docela nekompromisně valit, hodila Dream Patrol o slušných pár let nazpět. Lekci z toho, jak blízko k sobě má tvorba Bruce Dickinsona a Van Halen demonstruje energicky chytlavá „Tattooed Millionaire From Panama“, ve které zlehka na špičky postavený sólový zpěv je velmi přitažlivý, o uvolněném refrénu (inu, skvělý základ) nemluvě. I přes to jsou vrcholy tohoto alba ještě jinde. Titulní „Phantom Of The Past“ svou zemitě bluesovou náladou v úvodu zní tak překvapivě, suverénně a přirozeně jako Richie Sambora na svých sólovkách, aby vygradovala do strhujícího melodického oblouku, podtrženého silným kytarovým sólem, z a capella úvodu v „Piece Of Paradise“, hezky vypointovaného do výšek, se vyklube jedna z nejživějších věcí na albu, melodičnost refrénu míří až někam do tradičního power metalového Königova působiště, finální „Haunted Tower“ vyzrále kombinuje dramatičnost (zdůrazněnou kytarovým dovětkem a proslovem) s melodičností a je dokonale (nejen ta) šitá na ideálně zabarvené rockové hlasivky Eliho Prinsena.

S Dream Patrol se vážně není čeho obávat. U jejich „Phantom Of The Past“ máte jistotu, že vás plně vtáhne do děje a žádného narušitele do téhle hard rockové oázy jen tak nepustí.

Savapip             


dreampatrol.net

YouTube ukázka - Dream Patrol

Seznam skladeb:
1. Dream Patrol
2. Get Back Home
3. Tattooed Millionaire from Panama
4. The Shortest Straw
5. Phantoms of the Past
6. Lost Child
7. Stand up and Fight
8. Time Is a Healer
9. Piece of Paradise
10. Is That the Thanks I Get
11. Playing with Fire
12. Haunted Tower

Sestava:
Eli Prinsen - zpěv
Filip Koluš - kytara
Ronnie König - baskytara
Radim Večeřa - bicí

Host:
Libor Křivák - kytara

Rok vydání: 2018
Čas: 54:39
Země: mezinárodní

Diskografie:
2018 – Phantom Of The Past

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.10.2018
Přečteno: 2314x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Stačíříct Signum Regis...1. 11. 2018 12:13 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09394 sekund.