DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SCARLET AURA - Hot `n` Heavy

Jsou to pouhé dva roky, co v souvislosti s druhým albem rumunských Scarlet Aura padla hláška o tom, že by se tahle parta mohla jednou vydrápat na melodicko metalový trůn (a osobně mi tahle idea nepřipadala úplně praštěná). To, že v loňském roce do této představy udělala ústřední dvojice manželů Danciulescových prostřednictvím mimořádně špatného tributního alba „Memories“ díru o velikosti Macochy se dalo omluvit tím, že se jednalo o kompletně vypůjčenou tvorbu a Scarlet Aura prostě těžce přepálili snahu o osobitost a jejich touha otisknout vlastní já do klenotů rockové a metalové hudby se prostě totálně míjí účinkem. Kapelu však zjevně úsilí prosadit se neopouští a tak necelý rok od nepovedeného vzpomínání přichází s dalším autorským počinem, u kterého si dřív nebo později jeden bezděčně povzdechne, kam že se tak rychle vytratily časy „Falling The Sky“…

První co práskne do očí, je exploze klišé na obalu alba – co neprozradí plápolající okřídlený válečník (ta křídla by snad šlo tolerovat s ohledem na skutečnost, že kráska Aura sama tuto ozdobu využívá při koncertech) to dorazí samotný název „Hot n´Heavy“. Ten signalizuje posun ke kousavějšímu metalovějšímu výrazu nejen celé kapely (nepředpokládám, že by za tím byl vliv nového basáka Reneho Nistora), ale i samotné zpěvačky, která aktuálně zní jako jakási sloučenina mezi Doro a Federicou De Boni z White Skull. Nutno uznat, že tahle přibroušená a agresivnější poloha, se kterou Aura Danciulescu koketovala už na „Falling The Sky“ jí dost sluší a sázka vyloženě na tento výraz není úplně od věci, protože je to přesně ten základní pilíř, o který se Scarlet Aura mohou opřít. Daleko horší je fakt, že nápadová impotence, které Scarlet Aura zcela podlehli na „Memories“, na aktuální nahrávce sice není tak pohlcující, ale i tak se dostane ke slovu častěji, než je zdrávo.

Výjimkou budiž vlajková loď tohoto alba, singl „Hail To You!“, kterým jako by kapela chtěla (znovu) vzdát hold již zmíněné německé kolegyni, chytlavá melodická linka, štiplavý zvuk, nijak složitá melodie, syrová přímočarost, intenzita Auřina projevu, dobře padnoucí kytarové sólo a skandovatelný ústřední motiv za uši spolehlivě chytnou, ale už u téhle písně (a znovu zdůrazňuji, že se opravdu jedná o nejsinější položku) se dá polemizovat o tom, zda některé pasáže kapela neprotahuje úplně zbytečně. Ještě následující volnější „In The Name Of Pain“, která při kombinaci černobílé klapky + civilně uvolněný zpěv nejvíc evokuje desku „Falling The Sky“, nabídne hodně chytlavý refrén (docela kontrast k poměrně chuťově bezvýrazným slokám) a pak s titulní „Hot`n`Heavy“ Scarlet Aura zakopnou o zcela tupoidní bludný kořen (zvláštní je, že v písních, ve kterých dostane kapela chuť alespoň na chvíli zkreslit Auřin hlas skrz mašinky, lze spolehlivě najít kvalitativní dno), o který pak již zakopávají průběžně a byť nabídnou ještě slušnou řadu poměrně zajímavých momentů, veškeré vzestupy dokáže utlumit naprostá neschopnost jakoukoliv skladbu vygradovat. Plně vybřednout z této formy se jim podaří až v živé duetové bonusovce „To New Horizons“, natočené v rámci Balkan Stars Project. Přesvědčivosti alba nesvědčí ani poměrně placatý zvuk.

Jiná varianta, než že po „Memories“ Scarlet Aura zvednou hlavu, v podstatě nepřicházela v úvahu. Níž se klesnout nedalo, takže se nedá říci, že by náprava měl být problém. Z tohoto pohledu Scarlet Aura nezklamali. Ale s velmi průměrnou nahrávkou „Hot n´ Heavy“ se zároveň s vidinou dobývání jakéhokoliv trůnu můžou spolehlivě rozloučit. A v tom jim ani zaklínání mottem „Brothers and Sisters, hail to you!“ v nejsilnější písni kolekce nebude nic platné.

Savapip             


www.scarletaura.net

Seznam skladeb:
1. This Future Becomes Our Past
2. Hail to You!
3. In the Name of My Pain
4. Hot`n`Heavy
5. Fallin` to Pieces
6. Glimpse in the Mirror
7. You Bite Me I Bite You Back
8. Hate Is Evanescent, Violence Is Forever
9. Silver City
10. Light Be My Guide
11. Let`s Go Fuckin` Wild
12. To New Horizons

Sestava:
Aura Danciulescu - zpěv
Mihai Danciulescu – kytara. zpěv
Rene Nistor - baskytara
Sorin Ristea - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:45
Label: Sliptrick Records
Země: Rumunsko

Diskografie:
2014 – The Rock Chick
2016 – Falling Sky
2016 – Memories
2018 – Hot `n` Heavy

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.11.2018
Přečteno: 1775x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Debutovéalbum je mnohem...24. 01. 2019 19:40 b.wolf
to jan: alba...24. 01. 2019 11:59 Savapip
Konečně jsem se k...24. 01. 2019 11:40 jan


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09545 sekund.