23.03.2019
BATTLE BEAST
Videoklip ke skladbě "Endless Summer", který finská ..více

22.03.2019
DEATH ANGEL
Jedna z nejzásadnějších formací thrashmetalové ..více

22.03.2019
MURDER IN THE FRONT ROW
Na nový dokument zaobírající se thrashmetalovou scénou ..více

21.03.2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 hlásí další dvě ..více

21.03.2019
MINORITY SOUND
Minority Sound představují lyric video k titulní skladbě ..více

21.03.2019
Paul GILBERT
Kytarista Mr. Big Paul GILBERT chystá nové sólové album, ..více






QUEENSRŸCHE - The Verdict
Tak DeGarmo je dneska úplně jinde a i jeho zásl ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
"La Torre je opravdu výborný zpěvák, ale když ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Souhlas s recenzí, Současná podoba RCH mi sedí ..

KREYSON - Návrat krále
Tak já se určitě nachytat nenechám, protože c ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
...v minulosti byli Chris DeGarmo a Geoff Tate. Ch ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Židia potlačia aj taký odpad, hlavne, ze to je ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Fajn recenze vidím to podobně jako recenzent jen ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Jo je to lehká metalová exotika, duní to, bicí ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Mě přijde novinka ještě o něco horší než p ..

RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
Já bohužel s novým zpěvákem spokojený nejsem ..




Za poslední měsíc:
RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
1138x

BEAST IN BLACK - From Hell With Love
1003x

SEPULTURA - Chaos A.D.
923x

SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light
856x

SEPULTURA - Roots
801x

SPIRITS OF FIRE - Spirits Of Fire
790x



05.04.2019
ZÁVIŠ, KOHOUT PLAŠÍ SMRT, LOUTY. ..
Havlíčkův Brod - Oko ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ

12.04.2019
XIII. STOLETÍ, VÝSMĚCH?, ALVARÉZ PERÉZ. ..
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 250 / 300



článků celkem: 6856
recenzí: 5593
reportů: 543
rozhovorů: 365













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SIRENIA - Arcane Astral Aeons

Vsadit si na to, že leader norských symfoniků Sirenia Morten Veland konečně najde po všech stránkách dokonalou zpěvačku, která by byla hodna toho zhmotňovat jeho hudební vize, by byla sakra riziková investice. Přece jen to zatím statisticky vypadá tak, že životnost jedné zpěvačky v této kapele je necelá dvě alba, a to ještě tyhle počty silně zkresluje Španělka Ailyn, která strávila v Sirenii osm let, během nichž stihla nazpívat celé čtyři kusky. Aktuální pěnice Emmanuelle Zoldan, původem z Francie, zápisem na aktuálním albu „Arcane Astral Aeons“ již normu překročila. Ale soudě podle toho, že její výkon ve spojitosti s téměř životní Velandovou autorskou formou (a samozřejmě i díky preciznímu provedení nahrávky) nabývá těch nejzářivějších barev a Sirenia aktuálně koketuje s kategorií „nejlepší album ve své historii“, možná by ta sázka nebyla úplně od věci…

Veland na „Arcane Astral Aeons“ vsadil na dva zásadní elementy – jednak na velmi přístupnou melodičnost a písničkovou líbivost (což je prvek, na kterém Sirenia již v minulosti úspěšně stavěla), jednak na nekonečnou proměnlivost a úžasnou pestrost skladeb (což také není úplná novinka), kdy vás ve většině položek když ne rovnou kompletně, tak alespoň z větší části protáhne celým svým hudebním světem, ve kterém jakékoliv zvraty a změny do sebe kloužou naprosto přirozeně, hladce a harmonicky. To vše zabalil do hrubě elegantního a nepřeplácaného kabátu, jehož jednu stranu tvoří hodně syrové a docela agresivní kytary, či hrubé murmury a druhou pak záplava atmosférických kláves, či důstojné sbory, koketující s majestátností. A nad tím poletuje suverénní zpěv Emmanuelle Zoldan, která tak, jak bravurně zvládá operní výšky, tak smyslně zní v momentech, kdy vsadí na hlubší a sytější hlas. Připočtěte k tomu i účelně a důvtipně využité housle, piáno, Emmanuellin rodný jazyk, hostovskou účast Ostena V. Bergoye (ex-Tristania) a Yannise Papadopoulose (Beast In Black), přehršel vážně dobrých nápadů i parádní zvuk. Pouštět se do detailního rozboru jednotlivých písní je zbytečné – každá z jedenácti položek má svoje kouzlo, většina z nich nabídne symbiózou vrcholící vytrvalý souboj mezi agresí a nadýchaností, zapamatovatelnou melodii, silné instrumentální pasáže, u žádné z nich nebudete na začátku tušit, do jakého zákoutí vás zavede, jak nápadité sólo (ať už kytarové nebo klávesové), dokonale podtrhující charakter písně, přinese…

Your desire takes me higher… Klobouk dolů, pane Veland, tohle se vám vážně povedlo!

Savapip             


sirenia.no

YouTube ukázka - Into the Night

Seznam skladeb:
1. In Styx Embrace
2. Into the Night
3. Love like Cyanide
4. Desire
5. Asphyxia
6. Queen of Lies
7. Nos Heures Sombres
8. The Voyage
9. Aerodyne
10. The Twilight Hour
11. Glowing Embers
12. Love like Cyanide (Edit)

Sestava:
Emmanuelle Zoldan - zpěv
Morten Veland - vokály, kytara, baskytara, klávesy, programování bicích,
Nils Courbaron – kytara (1, 2, 10)
Jan Erik Soltvedt – kytara (5, 8)

Hosté:
Stéphanie Valentin - housle
Osten V. Bergoy – zpěv (9)
Yannis Papadopoulos – zpěv (3)

Rok vydání: 2018
Čas: 59:18
Label: Napalm Records
Země: Norsko

Diskografie:
2002 - At Sixes and Sevens
2004 - An Elixir for Existence
2007 - Nine Destinies and a Downfall
2009 - The 13th Floor
2011 - The Enigma of Life
2013 - Perils of the Deep Blue
2015 - The Seventh Life Path
2016 – Dim Days Of Dolor
2018 – Arcane Astral Aeons

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.11.2018
Přečteno: 1421x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Výborné albumTohle se Velandovi...7. 12. 2018 9:09 Dragoth
Super deska,...10. 11. 2018 12:44 vn
-Příjemné...9. 11. 2018 18:30 Petronius
komplexní...9. 11. 2018 10:33 Svab


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21103 sekund.