20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více

19.07.2019
EXCALION
Finští melodici zveřejní 27. září novinku s titulem ..více

18.07.2019
QUIET RIOT
Vzkřísit ducha slavné desky "Metal Health" se bude tato ..více






MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
954x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
843x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
778x

PANTERA - Cowboys from Hell
777x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
738x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
714x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7060
recenzí: 5770
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SIRENIA - Arcane Astral Aeons

Vsadit si na to, že leader norských symfoniků Sirenia Morten Veland konečně najde po všech stránkách dokonalou zpěvačku, která by byla hodna toho zhmotňovat jeho hudební vize, by byla sakra riziková investice. Přece jen to zatím statisticky vypadá tak, že životnost jedné zpěvačky v této kapele je necelá dvě alba, a to ještě tyhle počty silně zkresluje Španělka Ailyn, která strávila v Sirenii osm let, během nichž stihla nazpívat celé čtyři kusky. Aktuální pěnice Emmanuelle Zoldan, původem z Francie, zápisem na aktuálním albu „Arcane Astral Aeons“ již normu překročila. Ale soudě podle toho, že její výkon ve spojitosti s téměř životní Velandovou autorskou formou (a samozřejmě i díky preciznímu provedení nahrávky) nabývá těch nejzářivějších barev a Sirenia aktuálně koketuje s kategorií „nejlepší album ve své historii“, možná by ta sázka nebyla úplně od věci…

Veland na „Arcane Astral Aeons“ vsadil na dva zásadní elementy – jednak na velmi přístupnou melodičnost a písničkovou líbivost (což je prvek, na kterém Sirenia již v minulosti úspěšně stavěla), jednak na nekonečnou proměnlivost a úžasnou pestrost skladeb (což také není úplná novinka), kdy vás ve většině položek když ne rovnou kompletně, tak alespoň z větší části protáhne celým svým hudebním světem, ve kterém jakékoliv zvraty a změny do sebe kloužou naprosto přirozeně, hladce a harmonicky. To vše zabalil do hrubě elegantního a nepřeplácaného kabátu, jehož jednu stranu tvoří hodně syrové a docela agresivní kytary, či hrubé murmury a druhou pak záplava atmosférických kláves, či důstojné sbory, koketující s majestátností. A nad tím poletuje suverénní zpěv Emmanuelle Zoldan, která tak, jak bravurně zvládá operní výšky, tak smyslně zní v momentech, kdy vsadí na hlubší a sytější hlas. Připočtěte k tomu i účelně a důvtipně využité housle, piáno, Emmanuellin rodný jazyk, hostovskou účast Ostena V. Bergoye (ex-Tristania) a Yannise Papadopoulose (Beast In Black), přehršel vážně dobrých nápadů i parádní zvuk. Pouštět se do detailního rozboru jednotlivých písní je zbytečné – každá z jedenácti položek má svoje kouzlo, většina z nich nabídne symbiózou vrcholící vytrvalý souboj mezi agresí a nadýchaností, zapamatovatelnou melodii, silné instrumentální pasáže, u žádné z nich nebudete na začátku tušit, do jakého zákoutí vás zavede, jak nápadité sólo (ať už kytarové nebo klávesové), dokonale podtrhující charakter písně, přinese…

Your desire takes me higher… Klobouk dolů, pane Veland, tohle se vám vážně povedlo!

Savapip             


sirenia.no

YouTube ukázka - Into the Night

Seznam skladeb:
1. In Styx Embrace
2. Into the Night
3. Love like Cyanide
4. Desire
5. Asphyxia
6. Queen of Lies
7. Nos Heures Sombres
8. The Voyage
9. Aerodyne
10. The Twilight Hour
11. Glowing Embers
12. Love like Cyanide (Edit)

Sestava:
Emmanuelle Zoldan - zpěv
Morten Veland - vokály, kytara, baskytara, klávesy, programování bicích,
Nils Courbaron – kytara (1, 2, 10)
Jan Erik Soltvedt – kytara (5, 8)

Hosté:
Stéphanie Valentin - housle
Osten V. Bergoy – zpěv (9)
Yannis Papadopoulos – zpěv (3)

Rok vydání: 2018
Čas: 59:18
Label: Napalm Records
Země: Norsko

Diskografie:
2002 - At Sixes and Sevens
2004 - An Elixir for Existence
2007 - Nine Destinies and a Downfall
2009 - The 13th Floor
2011 - The Enigma of Life
2013 - Perils of the Deep Blue
2015 - The Seventh Life Path
2016 – Dim Days Of Dolor
2018 – Arcane Astral Aeons

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.11.2018
Přečteno: 1755x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Výborné albumTohle se Velandovi...7. 12. 2018 9:09 Dragoth
Super deska,...10. 11. 2018 12:44 vn
-Příjemné...9. 11. 2018 18:30 Petronius
komplexní...9. 11. 2018 10:33 Svab


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20119 sekund.