17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více

16.01.2019
DRAG ME OUT
Na scénu se vrací bývalý zpěvák metalcorových Asking ..více

16.01.2019
SIX FEET UNDER
Basista těchto deathmetalových klasiků Jeff Hughell ..více

16.01.2019
TYGERS OF PAN TANG
Klasici Nové vlny britského heavy metalu se spojili se ..více

16.01.2019
DEVILDRIVER
Po loňském albu countryových předělávek "Outlaws Til ..více






JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..

ALDARIA - Land Of Light
Od vydání utekl nějaký čas. Musím za sebe ko ..

TREAT - Tunguska
skvelý album! chytlavy na prve pocutie, nechapem, ..

Redaktorská bilance roku 2018 - Peťulín
Velmi pěkně popsané a výstižné zhodnocení. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Děkuju za ohlasy, ale vydržte, chlapci, dojde na ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Tak mě by zajímalo totéž co Domyho. One Size F ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Dle mého je to dost dobrá věc.Dobrý nápad zas ..

COCOTTE MINUTE - !Rituál, kmen a srdce a kmen!
Podle všeho ne. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Priznam sa, len nedavno som objavil tuto kapelku . ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1484x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1217x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
961x

METAL CHURCH - Damned If You Do
888x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
871x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
825x



18.01.2019
* 33 LET ANTIKRISTA * - DEBUSTROL, ALTERNATIVE CORE, HAZARDOOM, HAKMAK, GOING D..
HAVLÍČKŮv BROD - Klub Oko, začátek od:19:00, vstupné: 200,-Kč

19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6754
recenzí: 5498
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SIRENIA - Arcane Astral Aeons

Vsadit si na to, že leader norských symfoniků Sirenia Morten Veland konečně najde po všech stránkách dokonalou zpěvačku, která by byla hodna toho zhmotňovat jeho hudební vize, by byla sakra riziková investice. Přece jen to zatím statisticky vypadá tak, že životnost jedné zpěvačky v této kapele je necelá dvě alba, a to ještě tyhle počty silně zkresluje Španělka Ailyn, která strávila v Sirenii osm let, během nichž stihla nazpívat celé čtyři kusky. Aktuální pěnice Emmanuelle Zoldan, původem z Francie, zápisem na aktuálním albu „Arcane Astral Aeons“ již normu překročila. Ale soudě podle toho, že její výkon ve spojitosti s téměř životní Velandovou autorskou formou (a samozřejmě i díky preciznímu provedení nahrávky) nabývá těch nejzářivějších barev a Sirenia aktuálně koketuje s kategorií „nejlepší album ve své historii“, možná by ta sázka nebyla úplně od věci…

Veland na „Arcane Astral Aeons“ vsadil na dva zásadní elementy – jednak na velmi přístupnou melodičnost a písničkovou líbivost (což je prvek, na kterém Sirenia již v minulosti úspěšně stavěla), jednak na nekonečnou proměnlivost a úžasnou pestrost skladeb (což také není úplná novinka), kdy vás ve většině položek když ne rovnou kompletně, tak alespoň z větší části protáhne celým svým hudebním světem, ve kterém jakékoliv zvraty a změny do sebe kloužou naprosto přirozeně, hladce a harmonicky. To vše zabalil do hrubě elegantního a nepřeplácaného kabátu, jehož jednu stranu tvoří hodně syrové a docela agresivní kytary, či hrubé murmury a druhou pak záplava atmosférických kláves, či důstojné sbory, koketující s majestátností. A nad tím poletuje suverénní zpěv Emmanuelle Zoldan, která tak, jak bravurně zvládá operní výšky, tak smyslně zní v momentech, kdy vsadí na hlubší a sytější hlas. Připočtěte k tomu i účelně a důvtipně využité housle, piáno, Emmanuellin rodný jazyk, hostovskou účast Ostena V. Bergoye (ex-Tristania) a Yannise Papadopoulose (Beast In Black), přehršel vážně dobrých nápadů i parádní zvuk. Pouštět se do detailního rozboru jednotlivých písní je zbytečné – každá z jedenácti položek má svoje kouzlo, většina z nich nabídne symbiózou vrcholící vytrvalý souboj mezi agresí a nadýchaností, zapamatovatelnou melodii, silné instrumentální pasáže, u žádné z nich nebudete na začátku tušit, do jakého zákoutí vás zavede, jak nápadité sólo (ať už kytarové nebo klávesové), dokonale podtrhující charakter písně, přinese…

Your desire takes me higher… Klobouk dolů, pane Veland, tohle se vám vážně povedlo!

Savapip             


sirenia.no

YouTube ukázka - Into the Night

Seznam skladeb:
1. In Styx Embrace
2. Into the Night
3. Love like Cyanide
4. Desire
5. Asphyxia
6. Queen of Lies
7. Nos Heures Sombres
8. The Voyage
9. Aerodyne
10. The Twilight Hour
11. Glowing Embers
12. Love like Cyanide (Edit)

Sestava:
Emmanuelle Zoldan - zpěv
Morten Veland - vokály, kytara, baskytara, klávesy, programování bicích,
Nils Courbaron – kytara (1, 2, 10)
Jan Erik Soltvedt – kytara (5, 8)

Hosté:
Stéphanie Valentin - housle
Osten V. Bergoy – zpěv (9)
Yannis Papadopoulos – zpěv (3)

Rok vydání: 2018
Čas: 59:18
Label: Napalm Records
Země: Norsko

Diskografie:
2002 - At Sixes and Sevens
2004 - An Elixir for Existence
2007 - Nine Destinies and a Downfall
2009 - The 13th Floor
2011 - The Enigma of Life
2013 - Perils of the Deep Blue
2015 - The Seventh Life Path
2016 – Dim Days Of Dolor
2018 – Arcane Astral Aeons

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.11.2018
Přečteno: 1100x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Výborné albumTohle se Velandovi...7. 12. 2018 9:09 Dragoth
Super deska,...10. 11. 2018 12:44 vn
-Příjemné...9. 11. 2018 18:30 Petronius
komplexní...9. 11. 2018 10:33 Svab


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1862 sekund.