18.11.2018
KALIDIA
Třetí videoklip k nedávno vydanému albu "The Frozen ..více

18.11.2018
LAST UNION
Italští progresivci LAST UNION, na jejichž debutovém ..více

18.11.2018
Jason BECKER
Kytarista Jason BECKER vydá 7.prosince sólové album ..více

17.11.2018
PAPA ROACH
Americká stálice moderního hard rocku ohlásila, že ..více

16.11.2018
INSANITY ALERT
Rakouská crossover-thrashmetalová formace vydá 25. ledna ..více

15.11.2018
LIMP BIZKIT
Začíná se znovu mluvit o tom, že sedm let stará ..více






HOLTER - Vlad The Impaler
Tak ta zpěvačka je v "The last generation" hodn ..

HELION PRIME - Helion Prime
Dostal som sa k tomu len nedávno, ale tento album ..

IMMORTAL GUARDIAN - Age Of Revolution
S recenzí na Immortal Guardian naprostý souhlas. ..

FROZEN LAND - Frozen Land
Dokázal bys lidem, co nežijí v galaxii 1, 4. 9, ..

VYMÍTAČ - 7.11.2018 - Rockopera Praha
Souhlasím s recenzí, strhující představení, ..

MY DYING BRIDE - Like Gods Of The Sun
Doma mám snad ještě Spark s velmi pochvalnou re ..

SUPREME MAJESTY - Danger
album, další parádní zářez. 9/10 ..

Ace FREHLEY - Spaceman
Tak jsem asi hluchoň, ale já to po pár písníc ..

FROZEN LAND - Frozen Land
Vidim to trosicku jinak .nepuvodnost 1.celkem za ..

NOSTRADAMEUS - Hellbound
Skvělá recenze, ale nezmínit "Seven"? To je hř ..




Za poslední měsíc:
Co právě posloucháme?
977x

AXXIS - Monster Hero
712x

MADDER MORTEM - Marrow
694x

SIRENIA - Arcane Astral Aeons
677x

ORION´S REIGN - Scores Of War
673x

SOULFLY - Ritual
656x



22.11.2018
TONER LOW, DĚTI DEŠTĚ, RATO TRISTE..
Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné:

01.12.2018
MATER MONSTIFERA, DOOMAS (Sk), F.O.B...
České Budějovice - MC Febrika, začátek od:19:00, vstupné:

08.12.2018
MARDUK (Swe-Black Metal), ARCHGOAT (Fin-Black Metal), VALKYRJA (Swe-Black Metal)..
Plzeň-Božkov-Hospoda pod kopcem., začátek od:16:00., vstupné: 600 Kč-na místě 700K



článků celkem: 6639
recenzí: 5406
reportů: 536
rozhovorů: 363













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SIRENIA - Arcane Astral Aeons

Vsadit si na to, že leader norských symfoniků Sirenia Morten Veland konečně najde po všech stránkách dokonalou zpěvačku, která by byla hodna toho zhmotňovat jeho hudební vize, by byla sakra riziková investice. Přece jen to zatím statisticky vypadá tak, že životnost jedné zpěvačky v této kapele je necelá dvě alba, a to ještě tyhle počty silně zkresluje Španělka Ailyn, která strávila v Sirenii osm let, během nichž stihla nazpívat celé čtyři kusky. Aktuální pěnice Emmanuelle Zoldan, původem z Francie, zápisem na aktuálním albu „Arcane Astral Aeons“ již normu překročila. Ale soudě podle toho, že její výkon ve spojitosti s téměř životní Velandovou autorskou formou (a samozřejmě i díky preciznímu provedení nahrávky) nabývá těch nejzářivějších barev a Sirenia aktuálně koketuje s kategorií „nejlepší album ve své historii“, možná by ta sázka nebyla úplně od věci…

Veland na „Arcane Astral Aeons“ vsadil na dva zásadní elementy – jednak na velmi přístupnou melodičnost a písničkovou líbivost (což je prvek, na kterém Sirenia již v minulosti úspěšně stavěla), jednak na nekonečnou proměnlivost a úžasnou pestrost skladeb (což také není úplná novinka), kdy vás ve většině položek když ne rovnou kompletně, tak alespoň z větší části protáhne celým svým hudebním světem, ve kterém jakékoliv zvraty a změny do sebe kloužou naprosto přirozeně, hladce a harmonicky. To vše zabalil do hrubě elegantního a nepřeplácaného kabátu, jehož jednu stranu tvoří hodně syrové a docela agresivní kytary, či hrubé murmury a druhou pak záplava atmosférických kláves, či důstojné sbory, koketující s majestátností. A nad tím poletuje suverénní zpěv Emmanuelle Zoldan, která tak, jak bravurně zvládá operní výšky, tak smyslně zní v momentech, kdy vsadí na hlubší a sytější hlas. Připočtěte k tomu i účelně a důvtipně využité housle, piáno, Emmanuellin rodný jazyk, hostovskou účast Ostena V. Bergoye (ex-Tristania) a Yannise Papadopoulose (Beast In Black), přehršel vážně dobrých nápadů i parádní zvuk. Pouštět se do detailního rozboru jednotlivých písní je zbytečné – každá z jedenácti položek má svoje kouzlo, většina z nich nabídne symbiózou vrcholící vytrvalý souboj mezi agresí a nadýchaností, zapamatovatelnou melodii, silné instrumentální pasáže, u žádné z nich nebudete na začátku tušit, do jakého zákoutí vás zavede, jak nápadité sólo (ať už kytarové nebo klávesové), dokonale podtrhující charakter písně, přinese…

Your desire takes me higher… Klobouk dolů, pane Veland, tohle se vám vážně povedlo!

Savapip             


sirenia.no

YouTube ukázka - Into the Night

Seznam skladeb:
1. In Styx Embrace
2. Into the Night
3. Love like Cyanide
4. Desire
5. Asphyxia
6. Queen of Lies
7. Nos Heures Sombres
8. The Voyage
9. Aerodyne
10. The Twilight Hour
11. Glowing Embers
12. Love like Cyanide (Edit)

Sestava:
Emmanuelle Zoldan - zpěv
Morten Veland - vokály, kytara, baskytara, klávesy, programování bicích,
Nils Courbaron – kytara (1, 2, 10)
Jan Erik Soltvedt – kytara (5, 8)

Hosté:
Stéphanie Valentin - housle
Osten V. Bergoy – zpěv (9)
Yannis Papadopoulos – zpěv (3)

Rok vydání: 2018
Čas: 59:18
Label: Napalm Records
Země: Norsko

Diskografie:
2002 - At Sixes and Sevens
2004 - An Elixir for Existence
2007 - Nine Destinies and a Downfall
2009 - The 13th Floor
2011 - The Enigma of Life
2013 - Perils of the Deep Blue
2015 - The Seventh Life Path
2016 – Dim Days Of Dolor
2018 – Arcane Astral Aeons

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.11.2018
Přečteno: 676x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Super deska,...10. 11. 2018 12:44 vn
-Příjemné...9. 11. 2018 18:30 Petronius
komplexní...9. 11. 2018 10:33 Svab


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19814 sekund.