21.03.2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 hlásí další dvě ..více

21.03.2019
MINORITY SOUND
Minority Sound představují lyric video k titulní skladbě ..více

21.03.2019
Paul GILBERT
Kytarista Mr. Big Paul GILBERT chystá nové sólové album, ..více

20.03.2019
SEBASTIAN BACH
Kanadský vokalista a frontman klasické sestavy Skid Row ..více

20.03.2019
SLIPKNOT
Američané hlásí zeštíhlení sestavy. V té se totiž ..více

20.03.2019
NEAL MORSE
Jeden z lídrů současného progresivního rocku dokončil ..více






KREYSON - Návrat krále
Ale, tak magoriáda statečně pokračuje? ..

KREYSON - Návrat krále
Nenechte se nachytat, až teď někde uvidíte CD ..

SEPULTURA - Nation
Skvělý album, moje nejoblíbeněj í od Sepultu ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Hexed zní jako něco mezi Hate Crew Deathroll a A ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Súhlasím s druhou reckou,najlepš í album novej ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Definitivni konec vsem nadejim, ze se tahle kapela ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
to Pepsi Stone : myslím, že většina fandů ž ..

GATHERING OF KINGS - First Mission
Zrovna skladu Angels si poustim nejcasteji. Totaln ..

ABBAND - Deratizer
Výborná deska. Naopak si myslím, že je to to l ..

TOTÁLNÍ NASAZENÍ - Kazoo or die!
Tak tohle je opravdu narez .Je mi jich lito ..Tak ..




Za poslední měsíc:
RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
1103x

BEAST IN BLACK - From Hell With Love
971x

SEPULTURA - Chaos A.D.
895x

SEPULTURA - Arise
858x

SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light
828x

SPIRITS OF FIRE - Spirits Of Fire
765x



22.03.2019
SPASM, NARCOLEPTIC, RESTRICTION, VAGINAL DIARRHOEA..
Cheb, začátek od:20.00, vstupné: 150

22.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MINOR..
BANSKÁ BYSTRICA - RC TARTAROS, začátek od:19:00, vstupné: 6 €

23.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, SUBURBAN TERRORIST, MORDUM..
KOŠICE - COLLOSEUM, začátek od:18:00, vstupné: 6 €



článků celkem: 6854
recenzí: 5591
reportů: 543
rozhovorů: 365













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Thrashmetalové novinky roku 2018 - část XXII. - kapely ARTILLERY, FABULOUS DESASTER a SODOM

ARTILLERY - The Face of Fear
Dánští metláci vydávají nové album a nic světoborného se opět neděje. Poslední tři desky této kapely se v záplavě thrashmetalových novinek kvalitativně poněkud ztrácely, za což mohl do značné míry nevýrazný sound. A protože je na tom aktuální zářez „The Face of Fear“ úplně stejně, je nutné zopakovat slova z předešlé recenze, tedy že hudba nepostrádá jisté kouzlo, z něhož však ve finále ubírá zbytečně staromilský zvuk, a trochu také zpěv Michaela Dahla. Přijde mi, jakoby jeho melodický projev nebyl úplně kompatibilní s muzikou, zejména v nářezových momentech, kdy by břitké riffy snesly podobně našponovanou vokální polohu. Dahl má ale blíže ke klasickému heavíku nebo až glam rocku, což je zcela v pořádku při baladických nájezdech písní „New Rage“ a „Pain“, když se ale přiženou těžké metalové mraky, něco zkrátka začne působit nepatřičně (asi jako duha náhle vyoblená nad hurikánovým okem). Ani skladatelsky nejde vždy o první ligu, nicméně skladby „The Face of Fear“, „Crossroads to Conspiracy, „Sworn Utopia“ nebo „Through the Ages of Atrocity“ mají nesporný potenciál stavící mj. na precizních hráčských výkonech (sólové party jsou ukázkové), jenže zvuk a zpěv z teoreticky drtivého metalu nakonec činí cosi jako neškodný popcornový heavík (ok, thrash trochu taky).
6/10
YouTube ukázka - The Face of Fear

FABULOUS DESASTR - Off with Their Heads
Němci Fabulous Desaster našli inspiraci pro název své kapely u třetí fošny legendárních Exodus (pouze zaměnili jedno písmenko), což zároveň indikuje jejich konkrétní hudební záběr. Osmdesátkový thrash, ale také speed metal je v obsahu tohoto alba přímo hmatatelný, úvodní song „The Dealer“ pak odhalí další atributy, které budou patrné v každé z následujících skladeb. Prvním z nich je pocitově všudypřítomná rychlost, kdy to kvartet Němců hrne se zběsilou urputností v podstatě od začátku do konce, takže pokud je někomu blízké rozvážné kompoziční budování, zde si na své moc nepřijde. Dalším prvkem jsou sóla, ve kterých se dvojice kytaristů vyloženě vyřádila a nějakou šestistrunnou vyhrávkou či hvízdavým trylkem narvala každé vhodné zákoutí, což jenom podporuje celkovou dynamiku a hravost jednotlivých písní. Posledním zásadním elementem je projev zpěváka (a zároveň jednoho z kytaristů) Jana, jenž prokazuje maximální nasazení, které je hodno připodobnění k mladému Mille Petrozzovi (Kreator) nebo Bliztovi (Overkill). Všechny aspekty dohromady sice v konečném důsledku narazí na jistou monotematičnost, zároveň jsou ale natolik lákavé, že utáhnou i třičtvrtěhodinovou stopáž nahrávky, aniž by se člověk hluboce zamyslel nad vypnutím slyšeného. Kvalitní a hlavně zcela uvěřitelný old school thrash, to je album „Off with Their Heads“.
7,5/10
YouTube ukázka - teaser

SODOM - Partisan
Jak známo, předák Sodom Tom Angelripper se nedávno rozešel s kytaristou Bernemannem i bicmenem Makkou, a to ne úplně v dobrém. Dle Toma dvojice hudebníků začala brát Sodom jako pouhý kšeft, což se mu pranic nelíbilo, proto doufejme, že si s novými parťáky, které seskupil takřka vzápětí, bude rozumět o něco lépe. S jedním z nich se ostatně zná již řadu let, na kytarovou pozici se totiž vrátil Frank Blackfire, jenž byl přítomen při tvorbě ikonických osmdesátkových počinů kapely. V Sodom je ovšem nově také druhý kytarista Yorck, přičemž se oba protagonisté okamžitě zapojili do autorského procesu. Na bicí židli zasedl prověřený maník Husky (Asphyx) a celá tato sestava se představuje ípíčkem „Partisan“. O titulní nátisk se postaral Frank, který se profiluje jako zajímavý skladatel se smyslem pro vyšší členitost, když technické pasáže střídají rytmické palby nebo riffová sekanina, k tomu sóla a samozřejmě Tomovo záhrobní vrčení s blackovým přívlastkem. Ve skladbě je co objevovat i na vícero poslechů, nicméně jedna věc zůstává - alespoň u mě - neměnná, a to, že v refrénu místo „Partisan“ slyším „party´s on“. Druhý kousek s názvem "Conflagration" má na svědomí Yorck, jenž má evidentně v krvi nejen základní tvorbu Sodom, ale také jiné stylové prvky, jelikož start songu je hardcore punk jako vyšitý. V polovině se však tempo uklidní a rozmanitost tím pádem nabírá na vrstvách i v tomto případě a jakkoli obě písně dohromady můžou zanechat malinko rozházený dojem, sympatický pohled spolehlivě převládá. Třetí položku EP tvoří živý záznam klasiky „Tired & Red", u které mě snad nikdy nepřestane bavit strhující sólové přepnutí do šlapavých a žíly trhajících riffů. Po tomto představení nové sestavy mají tedy nyní posluchači dostatek indicií k opodstatněnému vyhlížení plnohodnotné placky, jejíž přípravy jsou již v plném proudu.
7/10
YouTube ukázka - celé EP

Pagan             


ARTILLERY

www.artillery.dk

Seznam skladeb:
1. The Face of Fear
2. Crossroads to Conspiracy
3. New Rage
4. Sworn Utopia
5. Through the Ages of Atrocity
6. Thirst for the Worst
7. Pain
8. Under Water
9. Preaching to the Converted

Sestava:
Michael Bastholm Dahl - zpěv
Morten Stützer - kytara
Michael Stützer - kytara
Peter Thorslund - baskytara
Josua Madsen - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 38:00
Produkce: Søren Andersen
Label: Metal Blade Records
Země: Dánsko
Žánr: heavy/thrash metal

Diskografie:
1985 – Fear of Tomorrow
1987 – Terror Squad
1990 – By Inheritance
1999 – B.A.C.K.
2009 – When Death Comes
2011 - My Blood
2013 - Legions
2016 - Penalty by Perception
2018 - The Face of Fear

Související články

--------------------------------------------------------------

FABULOUS DESASTER

FB FABULOUS DESASTER

Seznam skladeb:
1. The Dealer
2. Abra Cadaver
3. Nut Up or Shut Up
4. Shaved Bears
5. The Revenge of the Mighty Alouatta
6. Off with Their Heads
7. Against the Wall
8. Eye for an Eye
9. Family Values
10. Evolutionary Sins

Sestava:
Jan - zpěv, kytara
Matthes - kytara
Andi - baskytara, vokály
Luke - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 44:56
Label: Black Sunset
Země: Německo
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2016 - Hang Em High
2018 - Off with Their Heads

--------------------------------------------------------------

SODOM

sodomized.info

Seznam skladeb:
1. Partisan
2. Conflagration
3. Tired & Red (live)

Sestava:
Tom Angelripper - zpěv, baskytara
Frank Blackfire - kytara
Yorck - kytara
Husky - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 16:34
Label: Steamhammer
Země: Německo
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1986 - Obsessed By Cruelty
1987 - Persecution Mania
1989 - Agent Orange
1990 - Better Off Dead
1992 - Tapping The Vein
1994 - Get What You Deserve
1995 - Masquerade In Blood
1997 - Til Death Do Us Unite
1999 - Code Red
2001 - M-16
2006 - Sodom
2007 - The Final Sign Of Evil
2010 - In War And Pieces
2013 - Epitome of Torture
2016 - Decision Day
2018 - Partisan (EP)

Související články:
Sodom
Thrashmetalové novinky roku 2018

Foto: archiv kapel


Vydáno: 19.12.2018
Přečteno: 585x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
*prázdnu...23. 12. 2018 3:33 Demonick
Žiaľ silno...23. 12. 2018 3:27 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20615 sekund.