TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FIFTH ANGEL - The Third Secret

Zdá se, že v noclehárně kapel dávno odložených k ledu někdo udělal průvan i hluboko ve sklepě a podařilo se mu vedle německých Rosy Vista probrat k životu i Amíky Fifth Angel. I když ona ta zpráva o aktuálním probrání se není úplně přesná – Fifth Angel o svých oživovacích pokusech dali vědět již na konci minulé dekády, kdy se kytarista John Macko a Kendall Bechtel (ani jeden z nich nebyl u založení kapely, ale první jmenovaný se v osmdesátkách již stihl podílet na obou dosud vydaných albech kapely, ten druhý stihl alespoň to druhé) pokoušeli za docela vydatných personálních kolotočů Fifth Angel znovu přivést na scénu. Jejich úsilí ale vyvrcholilo v loňském roce (u obou startovacích milníků hrál významnou roli festival Keep It True), kdy se ke kapele připojil bubeník Ken Mary (a po nahrání novinkového alba i kytarista Ed Archer, takže v aktuální sestavě jsou hned dva muzikanti, kteří před třiceti čtyřmi lety byli u samotných začátků Fifth Angel). Bývalý zpěvák Ted Pilot se naplno věnuje civilnímu zaměstnání (zubní lékařství), takže se k mikrofonu postavil Kendall Bechtel a třetí album Fifth Angel „The Third Secret“ je po bezmála třicetileté studiové pauze na světě. A pánové na něm mají tolik energie, jako by těch třicet let vůbec neexistovalo…

Hledat paralely mezi dávnověkem a dneškem Fifth Angel není tak obtížné, šlapající a svižný hard and heavy s dobře nastřílenými riffy, čilou rytmikou a lehkonohou melodikou má stále dostatečnou svěžest, refrény jsou stále natolik chytře na hraně, aby nebyly podbízivé, ale aby v nich přitom byl dostatek někdy až lehce stadionové chytlavosti a Bechtelův hlas je možná o něco učesanější a klidnější než Pilotův, ale i přes to mu to velmi dobře zpívá a se svým hlasem dokáže dobře pracovat a mnohé pasáže protahováním hlasivek dostatečně zvýrazní a přichutí. Už úvodní „Stars Are Falling“ s velmi živou sólovou kytarou, přibroušeným vokálem, klokotavou rytmikou a zpěvným přímočarým refrénem dostatečně odpoví na otázku, v jak dobré formě se Fifth Angel nachází. Skvělé na tom je to, že úvodní skladba dokonale navnadí a kapela nejenže vysoko nastavenou laťku ani v jedné položce nepodleze, ale zejména kolem poloviny desky ji ještě o slušný kus pozvedne. Nejsilnější refrén s velmi výrazným mottem v energické a (vzhledem ke kontrastně filozofickému textu) hudebně optimisticky vyznívající „Dust To Dust“ je strhující, vypjatá posmutnělá emotivnost v parádní baladě „Can You Hear M?e“ v ideální dobu uvolní šlapavý drive kapely (Fifth Angel se pomalejším tempům na „Third Secret“ vůbec nebrání, dojde na něj i v dalších skladbách a ani v jednom to nevede ke ztrátě tlaku a vždycky s nimi kluci dokáží velmi silně zahustit atmosféru) a následující akčně ukřičená a temnější „This Is War“ zase nakopne tuhle žhavou jízdu na maximum.

Ryzí energie a výborná kombinace přiměřené agresivity a snadno přístupné nepodlézavé melodiky. Parádní návrat, status, který si Fifth Angel vydobyli s prvními dvěma alby, neklesl ani o milimetr.

Savapip             


fifthangelofficial.com

YouTube ukázka - Third Secret

Seznam skladeb:
1. Stars Are Falling
2. We Will Rise
3. Queen of Thieves
4. Dust to Dust
5. Can You Hear Me?
6. This Is War
7. Fatima
8. Third Secret
9. Shame on You
10. Hearts of Stone

Sestava:
Kendall Bechtel – zpěv, kytary, klávesy
John Macko - baskytara
Ken Mary – bicí, klávesy

Rok vydání: 2018
Čas: 43:06
Label: Nuclear Blast
Země: USA

Diskografie:
1986 – Fifth Angel
1989 – Time Will Tell
2018 – The Third Secret

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.12.2018
Přečteno: 2082x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Neuvěřitelné......Fifth Angel...9. 12. 2022 15:53 Kolík
Právě...21. 10. 2022 6:18 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09704 sekund.