TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Dalibor Panther HALAMÍČEK (MORAVIUS) - Jsme rádi, že můžeme i naší hudbou pomoci dobré věci.

Jsou to dva roky, co Moravius vydali svoje druhé album „Hope In Us“, které se na svět klubalo celých devět let. Letošní vlaštovka v podobě skladby „Liberty“, ve které si u Moravius zahostoval Niklas Isfeldt (Dream Evil), signalizovala, že by se u téhle party mohlo zase něco studiového připravovat. Podrobnosti prozradí (respektive zatím spíš jen naznačí) zpěvák Dalibor Panther Halamíček.

Od chvíle, kdy jsme o Moravius mluvili naposledy, uplynuly téměř dva roky, takže jak jsi tyhle dva roky strávil ty a jak kapela Moravius?
Tak já jsem změnil práci a teď jsem autobusák (smích), no a kapela měla spousty koncertů, z toho některé byly hodně dobré, udělali jsme i pár nových songů a v kapele nastalo pár změn na postu bicích a kláves.

V polovině letošního roku jste představili video ke skladbě „Liberty“, na které s vámi spolupracoval Niklas Isfeldt z Dream Evil. Jak k téhle spolupráci došlo, byla to jednorázová záležitost nebo by ještě k podobnému kroku, ať už s Niklasem nebo někým jiným mohlo dojít?
Bylo to jednorázové. S Niklasem si píšu stejně dlouho jako s Tommy Reinxeed Johanssonem a napadlo mě, že by si také mohl s námi zazpívat, on to přijal a vznikl ten duet. Jinak už mám domluvený další duet, ale nechci předbíhat, nechte se překvapit.

V souvislosti s touhle novinkou se mohlo začít spekulovat, zda jde o předzvěst nového alba Moravius, ale žádné jiné náznaky od té doby nepřišly. První dvě alba Moravius od sebe dělí devět let, pokud uvažujete o třetí desce, předpokládáš, že případný třetí díl bude mít blíž k téhle době nebo lze podle „Liberty“ usuzovat, že se u Moravius kutí nějaký nový materiál?
Moravius připravuje nové CD a makáme na tom, věřím, že bude dříve než za devět let (smích). Je to na dobré cestě!

Ke skladbě „Liberty“ jsem zaregistroval i pár reakcí ve smyslu, že se jedná o poměrně neobvyklou tvář Moravius. Kam ty bys z hlediska vaší dosavadní tvorby zařadil skladbu „Liberty“, jedná se podle Tebe o skladbu, kterou bys bez váhání zařadil na některé z vašich dosavadních alb, nebo lze čekat, že na třetím albu Moravius bude zřetelný nějaký stylový vývoj či posun?
Moravius ze svého stylu neuhne, i když už nebudou songy skládané jedním člověkem, ale více lidmi a tak to bude více pestřejší. „Liberty“ by se dalo přirovnat ke skladbě „Back Again“ z prvního alba, která je podobného ražení.

Jak ty vlastně vnímáš oprávněnost okřídleného rčení o důležitosti třetího alba, myslíš si, že právě třetí album může být pro rozvoj kapely tím zásadním? Třeba v případě Salamandry, jejíž třetí album „Great Moravian Elegies“ jsi nazpíval, bych se nebál tomuto tvrzení dát za pravdu….
Já si nemyslím, že třetí album by mělo být důležité, jde o to, aby bylo stejně přitažlivé a pro posluchače zajímavé a byly na něm nějaké hity (smích).

Skladba „Wings Of Angel“ z vašeho druhého alba se objevila na charitativním CD na podporu děti s rakovinou. Jedná se o poměrně zajímavý mix, na kterém kromě vás figurují třeba brněnští Eagleheart, ale i třeba Tom Keifer, Mike Tramp, či Bonfire. Jak k téhle vaší účasti došlo, proč padla volba právě na „Wings Of Angel“ a a budete v rámci tohot projektu vyvíjet i nějaké další aktivity?
Napsali mi kluci ze Švýcarska z organizace na podporu dětí s rakovinou a požádali mě, jestli by mohli použít „Wings Of Angel“ na tu desku a my jsme souhlasili. Jsme rádi, že můžeme i naší hudbou pomoci dobré věci. I koncertně takhle pomáháme a děláme to moc rádi.

Nedávno se na vašich stránkách objevila zpráva, že hledáte nového bubeníka. Už se vám podařilo zacelit tuhle mezeru v sestavě? Pokud ano, tak kým?
Zatím nepodařilo a stále hledáme. Je to těžké najít power metalového bubeníka a pokud by se někdo našel po přečtení tohoto článku, byli bychom moc rádi. Zatím nám vypomáhá mladý a hodně dobrý Jiří Gadula, který má svou kapelu a můžeme hrát koncerty, jak jen to jde.

Jak aktivní jsou v současné době Moravius koncertně, kde vás bude možné v nejbližší době vidět?
Na příští rok se rýsují nějaké akce, dost zajímavá bude 19.4. v Ostravě a 20.4. v Praze s kapelou Crystal Viper.

Na vašich stránkách mě docela pobavilo oznámení, že vaše kapela pochází z Havířova, ale v současné době máte zkušebnu v Rokytnici v Orlických horách. Vzdálenost mezi těmito dvěma místy není úplně nejkratší, jak to tedy vlastně Moravius mají se zkoušením?
Moravius byl založený v Havířově, tak se to tak pořád říká (smích). Jinak jsme z celé republiky – Havířov, Karviná, Frýdek –Místek a Rokytnice. My z Moravy těch dvěstětřicet kilometrů (smích) jezdíme na zkoušku do Rokytnice. Kluci tam měli kapelu Archon a nyní jsou v Moravius.

A moje poslední otázka patří k tradičním – je nějaká otázka, na kterou se Tě dosud nikdo z novinářů nezeptal a Ty by sis na ni přál odpovědět?
Já ti nevím (smích), raději asi ne. Novináři se rádi hrabou i do osobního života a to se mi jako každému nelíbí a co se týče muziky, tak se ptali už asi na vše. Ale určitě bych rád popřál všem fanouškům metalu spousty dobré muziky a našim fandům, aby nám dále zachovali přízeň. Hudbě zdar a metalu zvlášť!

Savapip             


FB MORAVIUS

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.12.2018
Přečteno: 2159x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12517 sekund.