DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DELFINIA - Deep Elevation

Při vyslovení jména Konstantin Naumenko možná někomu naskočí ukrajinský powermetalový spolek Sunrise. Tento chlapík je zároveň aktivní a hlavně zdatný skladatel, kterému k tvůrčímu vyjádření nestačí pouze domovská parta, a proto - společně s manželkou Dariou - vkládá síly do projektu s opravdu půvabným jménem Delfinia. Ukrajinské duo ovšem nechtělo zůstat na vše samo, a tak se rozhodlo pro oslovení několika velmi zajímavých hudebníků. V seznamu hostů, kteří se podíleli na debutu „Deep Elevation“, najdeme mj. borce jako Olaf Thorsen (Labyrinth), Roland Grapow (Masterplan) nebo Gunsen, s nímž se Konstantin zná díky hostování na druhé desce polských symfo-power metláků Pathfinder.

Pozvaní umělci se postarali o velké množství instrumentálních chuťovek (sólové party jsou ozdobou tohoto díla), páteř alba ale logicky tvoří Naumenkovy autorské vize, které se, popravdě řečeno, příliš nerozcházejí s tvorbou Sunrise. Zásadním rozdílem je menší (lépe řečeno nulový) podíl speedmetalových rytmů a naopak nárůst položek odvíjejících se ve středních a šlapavých tempech. Obsah skladeb je pak možné popsat jako esenciální rozvinutí vzorců představených ve vynikající písni „Hope and Pray“ (viz poslední album „Absolute Clarity“, resp. EP „Hope and Pray“ od Sunrise), což znamená téměř neustálou melodickou přítulnost a jemné, řeklo by se až měkkosrdcaté vyznění (včetně tomu přizpůsobené zvukové produkce).

Už titulní intro navodí magicky zasněnou atmosféru, která plně koresponduje s názvem kapely, když relaxační tóny zde slyšené by mohly bez problémů doprovázet dokumentární film o delfínech. Navazující příspěvek pak rozprostře výše nastíněnou líbivou mozaiku, a to navzdory názvu a textu písně, jenž pojednává o něčem tak smutném, jako je samota. Lyrika zde vůbec hloubá v závažnějších tématech, jenže kdo by se chtěl klonit k trudnomyslnosti, když muzika vybízí pouze k optimismu a radosti. Možný je snad náladový přechod k něžné melancholii, kterou nastíní nejedna hudební linka, stále však jde o příjemné emotivní prolnutí, bez šedi a chmurných stínů. Zpěvné momenty jsou k dispozici ve všech písních, instrumentální podklad přitom nemá problém sklouznout od melodického power metalu klidně až někam k hard rocku, neřkuli do baladické roviny kompozic „Call of the Wind“ a „Autumn Dream“, ve kterých mimo jiné zazní jímavá klavírní preludia.

S nejchytlavěji klenutými refrény přijdou skladby „Heaven“ a „The World of Dream“, v níž se dočkáme také povedeného elektronického vstupu. Kontrastní dění písně „Eyes Are Calling“ zajistí manželské vokální představení vs. progresivně vytuněné sólo, o které se postaral Aldo Lonobile ze Secret Sphere. Tento okamžik lze považovat za nejtemnější úsek nahrávky, nicméně jde o situaci podobnou potápění se do mořského světa, přičemž se vše odehrává v rámci sice dobrodružných, ale pořád spolehlivě bezpečných dovolenkových hrátek, kdy sluneční paprsky nikdy nejsou daleko. Prvotina projektu Delfinia je uvolněným, svěžím a náladu povzbuzujícím dílem. Opravdu dobrý start do nové hudební sezóny!

Petr Štěpnička             


laarskn.wixsite.com/delfinia

YouTube ukázka - teaser

Seznam skladeb:
1. Deep Elevation
2. Loneliness
3. The Fate
4. World Of Dream
5. I`m Here
6. Do You Remember
7. Heaven
8. The Brightest Days
9. Call of The Wind
10. Eyes Are Calling
11. Autumn Dream

Sestava:
Konstantin Laars Naumenko - zpěv, hudba, texty
Daria Naumenko - klávesy, zpěv

Hosté:
Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween) - 6
Olaf Thorsen (Labyrinth, Vision Divine) - 4
Ross VC Thompson (Van Canto) - 3
Jocke Aerendir Johansson (Twilight Force) - 7
Krzysztof Gunsen Elzanowski (Pathfinder) - 2
Aldo Lonobile (Secret Sphere) - 10

Rok vydání: 2019
Čas: 51:00
Produkce: Konstantin Naumenko
Země: Ukrajina
Žánr: melodický power metal

Diskografie:
2019 - Deep Elevation

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.01.2019
Přečteno: 3382x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Absence speedu...15. 02. 2019 8:31 htaedas
9/10Posloucham to uz...11. 02. 2019 19:47 adrian
Tak teaser zni fakt...3. 01. 2019 14:56 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10791 sekund.