DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



články

Co právě posloucháme?

Opět se vracíme k rubrice "Co právě posloucháme", v níž bychom vás chtěli seznámit s nahrávkami, které v posledních dnech a měsících činí radost redaktorům tohoto webzinu, případně na co se těší v dohledné době. V tomto vydání své hudební inspirace odhalili Moloch, Pagan a Savapip.

Moloch:

Jsou nahrávky, které člověka baví opravdu hodně dlouho, a i když je slyšel už nesčetněkrát, stále ho něco nutí, aby si je pouštěl znovu a znovu. To je případ dvou loni vydaných desek – alba „No Grave but the Sea“ od skotských pirátů ALESTORM a desky „Two Paths“ finských válečníků ENSIFERUM. I když od vydání těchto počinů uplynul už rok a půl, pořád mají v mé hi-fi věži své místo. Z kategorie o trochu mladších desek vede novinka britských heavy metalových velikánů JUDAS PRIEST. Album „Firepower“ se nad očekávání povedlo a jestli o něm někteří tvrdí, že je to nejlepší jidášovská deska od doby „Painkillera“, tak mají pravdu. Další placka, kterou v posledních měsících stále dokola točím, se jmenuje „The Sacrament of Sin“ a je z dílny německých power metalistů POWERWOLF. Jejich dvě předešlé fošny byly takové skladatelsky unavené, ale novinka zní opět svěže – zkrátka starý dobrý vlčáci, tak jak je známe z dřívějška. Aktuálně asi nejvíc sjíždím novinku SOULFLY s názvem „Ritual“. I o téhle kapele bych se nebál říct, že jejich tvorba v posledních letech za moc nestála, ale s tímhle počinem, zdá se, se situace opět obrací k lepšímu. Když mám chuť na něco českého, tak obvykle sáhnu po poslední desce pražských pankáčů PLEXIS. Jejich nahrávka „Kašpar v nesnázích“ sice vyšla trochu v tichosti, ale nic to nemění na tom, že se jedná o pořádnou dávku energie.

Pagan:

Vánoční čas je sice hezká věc, na druhou stranu tyto svátky pohody a klidu nejsou důvodem, aby člověk přestal poslouchat metal, zvlášť když jej daná hudba mnohdy zklidní daleko víc, než povinné mluvení s některými příbuznými. Nostalgické vnímání závěru roku je možné využít k ohlédnutí za právě proběhlou sezónou a projít si nejoblíbenější nahrávky (o tom se redakce konkrétněji rozpovídá v lednových bilancích), a zároveň už zvědavě nakukovat, co přinese příští rok. Hned v jeho úvodu se kupříkladu vyklubal velmi povedený projekt DELFINIA z dílny ukrajinského zpěváka Konstantina Naumenka, jenž v něm uplatnil své nashromážděné tvůrčí touhy. Ty se nicméně žánrově příliš neodlišují od jeho domovské party, takže všichni příznivci party Sunrise (potažmo melodického power metalu obecně) nemusí nad poslechem debutového počinku Delfinie ani vteřinu váhat (album bude venku 16. ledna). Ještě před vydáním této desky je na místě zastavení u druhého záseku formace ETERNITY´S END. Ta razantně přeházela sestavu, do čela postavila brazilského zpěváka Iuri Sansona (ex-Hibria), hudební větve osekala do ostřejší heavíkové podoby a výsledek věru není k zahození. Dle dalších zveřejněných teaserů či písní se ladím na novinky Němců THORNBRIDGE i AVANTASIA, stejně jako Italů SKELETOON a RHAPSODY OF FIRE (pokud se však nejrůznějších odnoží původních Rhapsody týká, ještě netrpělivěji vyhlížím s čím přijde znovunalezená dvojice Turilli/Lione). Zkrátka začátek příštího roku vypadá velmi nadějně a prozatím slibuje vydatné hudební zážitky.

Savapip:

Už poměrně dlouhá léta platí, že mám-li prozradit, co poslouchám, tak můžu předložit seznam recenzí, které vyšly anebo těch, které vyjdou. Ale protože to, co začne od příštího týdne vycházet jako seriál, a co aktuálně sjíždím velmi aktivně, je tajemství srovnatelné s informacemi z Area 51 a recenzím budou dominovat nahrávky z balíku od firmy Fastball, bude se moje zpověď týkat kraťounkého období, kdy jsem si udělil od pracovního vypětí volno. Dominoval mu Jarek Nohavica a dozvuky z koncertování Elánu a Pretty Maids …, ze sáhodlouhého seznamu, který měl Jéža k dispozici a z něhož mi něco bylo naježeno u nás burácí Powerwolf , klokotají Van Canto a kolébají Korpiklaani (jako by Jéža v duchu hesla „zvykej si, hochu…“ zlomyslně sáhl po interpretech, nad kterými jsem v recenzích až tak moc nejásal), po koledách přišli k duhu Trans-Siberian Orchestra a Twisted Sister , pomalu začínám vyhlížet nové Evergrey a sbírám odvahu pustit se do ultrasáhodlouhé novinky od Virgin Steele . Prostě všechno takové typicky vánoční kousky… :-)

Petr Štěpnička             



Vydáno: 29.12.2018
Přečteno: 2744x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Obě party...21. 06. 2019 7:47 Pagan
Merging FlareA co finové...21. 06. 2019 0:27 Metamorphic Dreamer
FreterniaNechci předbíhat,...21. 06. 2019 0:24 Metamorphic Dreamer


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15261 sekund.