19.01.2019
MALEVOLENT CREATION
Jedna z ikon světového death metalu vydala studiovku s ..více

18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1520x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1257x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
998x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
903x

METAL CHURCH - Damned If You Do
897x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
850x



25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč

01.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MURDER INC..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 200

02.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, BAJONET..
PRAHA - NOVÁ CHMELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 200



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ANGEL DUST - Of Human Bondage

Celá tři alba vydrželi Angel Dust v konstantní sestavě. Pak si na moment odskočil bubeník Dirk Assmuth, aby se stačil ještě před natáčením nové desky do kapely vrátit. To, že jej následoval kvůli blíže nespecifikovaným hudebním rozporům i kytarista Bernd Aufermann (nejspíš však šlo o lano z Running Wild, ty rozpory zřejmě nebyly až tak zásadního rázu, neboť jeho návrat do - v následujících letech sice podivně, ale přece jen existujícím - Angel Dust netrval příliš dlouho), se nezdálo jako kdovíjak zásadní ztráta, neboť jej obratem rovnocenně nahradil Ritchie Wilkinson, který tvář kapely nijak zásadně nezměnil.

Angel Dust i na svém dosud posledním albu hrají svůj osobitý power metal, se špetkou experimentů i s jakousi podvědomou snahou o zdůraznění obou základních složek své tvorby, thrashové i melodické. Na jedné straně se přiblíží své nejmelodičtější chvilce z konce století, na straně druhé sáhnou i po hodně tvrdé fazóně, zároveň se projasňuje temný opar minulého alba. „Of Human Bondage“ už nemá tak mrazivou atmosféru, jakou mělo album minulé a je jakousi esencí toho, čím Angel Dust prošli v posledních čtyřech letech. Až by se ze zpětného pohledu a vzhledem k dalším událostem chtělo říct, že se kapela snaží zrekapitulovat vše, co se jim na posledních třech albech podařilo.

Na temné nálady alba desky „Enlighten Darkness“ navazuje ve výhružně tahavé „Forever“ s psychedelickými klávesami a přiškrceným zpěvem, thrashová masáž hned na úvod v titulní zaťaté nářezovce (a zase s melodickým sklouznutím a hrubě znějícími studenými klávesami) plně představí hrubější tvář kapely, nekomplikovaná a nejmelodičtější (při zachování nezbytné tvrdosti) věc na desce „Freedom Awaits“ atmosféru výrazně odlehčí, tajemná a neprostupná pomalá antibalada „Disbeliever“ předvede, jak si Angel Dust umí šikovně pohrát s náladami, závěrečná výpůjčka od Adamskiho a Seala „Killer“ deklaruje, jak důvtipně dovedou Angel Dust do metalu implementovat i tak vzdálené styly, jako je acid house.

I když předchozí albové zářezy byly o něco silnější (a těžko říct, jestli je na vině větší kompaktnost nebo silnější autorská forma, v obojím lze nalézt nepatrný pokles formy Angel Dust), „Of Human Bondage“ ani v nejmenším nepokazí osobitost a skvělé jméno Angel Dust. To trošku ztrácí lesk (i když historie zná i případy, kdy nekonečné napínání fanoušků a slibování další desky bylo velmi dobrou reklamou) děním-neděním v následujících šestnácti letech po vydání „Of Human Bondage“. Dát dohromady přehled o tom, kdy od této chvíle kapela oficiálně spala, oficiálně existovala, kdo ji v kterém období tvoři a kolikrát už slíbila novou desku, je úkol pro schopného matematika a statistika. Aktuální zpráva z tábora kapely (která v současné době funguje téměř ve stejném složení, jako v období alb „Border Of Reality“ – „Enlighten The Darkness“) zní, že vydání plánované desky „Ghosts“, která bude přímým pokračovatelem „Enlighten The Darkness“, se přesouvá na příští rok. Tak uvidíme, jestli Angel Dust napíšou další zajímavou kapitolu metalových dějin.

Savapip             


FB ANGEL DUST

YouTube ukázka - The Human Bondage

Seznam skladeb:
1. The Human Bondage
2. Inhuman
3. Unreal Soul
4. Disbeliever
5. Forever
6. Unite
7. Got This Evil
8. The Cultman
9. Freedom Awaits
10. Killer

Sestava:
Dirk Thurisch - zpěv, kytara
Ritchie Wilkinson - kytara
Frank Banx- baskytara
Steven Banx- klávesy
Dirk Assmuth - bicí

Rok vydání: 2002
Čas: 47:29
Label: Century Media Records
Země: Německo

Diskografie:
1986 – Into The Dark Past
1988 – To Dust You Will Decay
1998 – Border Of Reality
1999 - Bleed
2000 – Enlighten The Darkness
2002 – Of Human Bondage

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.12.2018
Přečteno: 354x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15479 sekund.