DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SOUL KEEPER - Soul Keeper

Náhled na historii pražských heavíků Soul Keeper budí dojem, že personální proměny byly v jejich více než dvanáctiletém působení těmi jedinými zaznamenání hodnými událostmi a jinak se vlastně nic zásadního nedělo. Ovšem pokud by každé nic-nedění mělo natolik pozitivní tečku, jakou je nedávno vydané eponymní album této pražské pětice, možná by stálo za to vyhlásit v rámci hudební scény víc státních svátků, volných dnů či prázdnin…

Přitom je to vlastně hrozně jednoduché - to podstatné v případě alba „Soul Keeper“ vychází z aplikace známého pravidla, že v jednoduchosti je síla. Ne snad, že byste u osmičky skladeb neustále stopovali známé zdroje, u kterých se Soul Keeper inspirovali, pravdou však je, že drhnete-li staromilský hard and heavy v jeho nejryzejší podobě, těžko vás někdo označí za inovátory a připodobňování k hudebním kolegům by nemuselo brát konce. Zásadní však je skutečnost, že z vaší muziky sálá radost a energie (doplňte si i snadno zapamatovatelné melodie a svěží sóla), což se ve většině položek naplno děje. A vlastně jediná zásadní připomínka by mohla znít - vykašlejte se chlapci na atmosféru a hrajte nekompromisně na bránu. Právě v této formě zní tvorba Soul Keeper ohromně svěže, čerstvě a zábavně, ať už jde o úvodní kvaltovku „Perfect Day“ (u které bych si do těch inspirací troufl přihodit i špetku punkové nespoutanosti, což opět souvisí s proklamovanou jednoduchostí), či závěrečnou titulní šlehu, která strašně snadno nabíjí pozitivní energií. I v momentech, kdy se kluci přes určitou syrovost stále drží přímočarosti jako v „Bad Luck“, či když vsadí na hard rockovou neposednost ve velmi optimistickém (do cesty se mi zde pletou veselé vánoce…) „Points Will Remain“, má tahle deska velmi chutnou šťávu. Ta ze svého šmaku něco ztratí v momentě, když se Soul Keeper pustí do atmosféričtějších poloh (v podstatě zbytek desky), nicméně ty ztráty nejsou tak zásadní, aby nějak výrazně devalvovaly ten energický náboj svižných nekomplikovaných kousků. A když už je to na hraně (nenápaditá „Don`t Lie To Yourself“) jsou tu coby zachránce stylově přesně zabarvené hlasivky Jindřicha Michalíka s občasným staromilským výletem do ječáku.

Muzika na spolehlivé vyčištění hlavy až do toho úplně nejzazšího záhybu. Když se okřídlené rčení o jednoduchosti popadne za ten správný konec, nemůže to dopadnout špatně. Energií nabitý debut Soul Keeper budiž toho důkazem.

Savapip             


BZ SOUL KEEPER

YouTube ukázka - Perfect Day

Seznam skladeb:
1. Perfect Day
2. Bad Luck
3. Beyond the Edge
4. Points will Remain
5. Don`t Lie to Yourself
6. Rolling Rock`n`roll
7. Immortal Soul
8. Soul Keeper

Sestava:
Jindřich Michalík - zpěv
Libor Břicháček - kytara
Tomáš Roučka - kytara
Tomáš Machát - baskytara
Jirka Michalík - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 34:43
Země: Česká republika

Diskografie:
2018 – Soul Keeper

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.01.2019
Přečteno: 1759x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11113 sekund.